wok in a pineapple//wok i en ananas

Når jeg og Audun var i Thailand i mars fikk jeg servert nudlewok i en hult ananas. Den smakte pyton men jeg elsket ideen og bestemte meg for at jeg skulle lage min egen wok men å servere det i en ananas. Det er jo så stilig! Så da gjorde jeg det for noen uker siden når vi hadde besøk av svigers og endelig skal jeg dele oppskriften med dere. Det kan jo fort bli litt hverdagslig med wok, men når man får den oppi en ananas, så blir det så mye mer med en gang :-) Er dere enig? Jeg har valgt å bruke indrefilet denne gangen men forrige gang serverte jeg samme oppskrift bare med scampi og kylling! Så det er bare å velge det man har i tilgjengelig :-)

du trenger: (4 personer)

2 ananas (1/2 ananas per person), 1 indrefilet, 1 rødløk, 1 paprika gul, 1 paprika grønn, 1 paprika rød, 1 squash, 6 gulrøtter, 1 pose ris, 1 dl cashewnøtter

1 chili, 1 lime, 3 ss karri, 1 ts salt, 3-5 cm revet ingefær, 4 ss soyasaus,

slik gjør du:

Skjær opp grønnsakene. Jeg skjærer alltid løk i båter, squash i runde former, paprika og gulrøtter i tynne strimler. Smaker og ser pent ut :-)

Skjær opp indrefilet i mellomstore biter og stek på middelsvarme på pannen. Legg de i en skål og krydre med salt, karri, lime, soyasaus, ingefær og chili.

Bland godt og la det stå i 10 minutter før du hiver kjøttet oppi grønnsakspannen.

Når kjøttet er ferdig legger du det oppi wokpannen sammen med kokosmelken. La det småkoke mens du skjærer ut ananasen.

Ananasen er veldig lett men det må gjøres med en liten kniv så man ikke skjærer gjennom. Skjær i ruter og skrap ut med en stor skje. Det vil ikke lekke ut av ananasen men jeg ville forsikret skyld hatt ananasen oppå et fat når det blir servert :-) Men før du legger wokblandingen i den hulte ananasen legger du ananasbitene oppi gryten slik at den blir en del av woken. Ananasen bidrar til en utrolig deilig smak og er virkelig prikken over i-en!

Legg woken oppi ananasen og topp med cashewnøtter.
​For flere oppskrifter kan du trykke på "mat og trening".

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________​

Følg meg på facebook for flere oppdateringer HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Janne
,
Nam Nam!
martaalise
martaalise,
verozitas
verozitas,
Det så digg ut 😃
nouw.com/verozitas
martaalise
martaalise,
maddekk
maddekk,
Nam, det så veldig digg ut. Helt klart en rett jeg vil teste ut 😊
nouw.com/maddekk
martaalise
martaalise,
:D det bør du altså! Den er kanskje en av de deiligste wokene jeg har smakt <3
nouw.com/martaalise
Helene
,
Så utrolig friskt og godt ut!:)
martaalise
martaalise,
det var det og!
nouw.com/martaalise
Janne
,
Du er kreativ!
martaalise
martaalise,
Line
,
Shitt!!!
martaalise
martaalise,