WE

Egypt har tatt seg opp som bare det! I dag har vi tilbragt dagen på sjøen med steikende sol, helt klart vann, musikk og gøye aktiviteter. Vi har snorkla, kjørt motorbåt og jeg har vært oppi sånn huske. Det var sykt skummelt for jeg ble valgt ut til å være først, og jeg skjønte ikke helt hva jeg skulle. De bare bad meg om å sitte meg i en slags hengekøye på båten og plutselig begynte han ene mannen å heise meg dritt høyt opp også førte de meg ut over vannet mens båten gikk! Det var kjempe gøy men skummelt for en med høyde og haiskrekk! Vi så en rokke, masse fin korallrev, og Audun fant en kjempe fin muslingskjell. Dessverre var den hvite perlen borte men skjellet var nydelig og den er med som suvenir. Eller var jeg ganske uheldig... Jeg klarte nemlig å sette meg oppå korallrev når vi tok bilder med goprokameraet. Åh, det stakk noe helt jævlig! Som et vepsestikk flere ganger, og det ga seg ikke før flere timer senere. Nå har jeg en klump på rumpen, som et stort myggestikk. Haha. Bare jeg klarer sånn. Men vi så sykt mange fine, fargerike fisker i all slags former, så det var verdt det.

Ellers kan jeg fortelle at vi seilte en mil fra Saudi Arabia. Det synes jeg var veldig spennende, for det er et land som jeg alltid har fryktet men fascinert. På et tidspunkt når vi var nærme kom det en liten motorbåt med noen menn med våpen. Jeg fikk øye på de og var helt sikker på at det var pirater. Hjertet sank ned i magen og jeg ble livredd. Men når de nærmet seg var det kun militær/politi. De lignet på de du ser bilder av i nyhetene når man søker på dagens pirater, men det var langt fra da + at jeg har dårlig syn og er over gjennomsnitt redd for slike ting. Føler meg egentlig aldri helt trygg i sånne land, men likevel synes jeg alt er så spennende og interessant.

En av mine tanker i dag gikk til de andre som var ombord. Det var turister fra hele verden og noen av disse var fra Saudi Arabia. Tre damer gikk med full niqab, satt bak i båten og de badet selvfølgelig ikke eller deltok på noe. På slutten av båtturen kom det en magedanser for å underholde. Da satt de seg foran i båten med ektemannen deres og barna. Og det jeg ikke klarer å forstå er at disse magedanserne som er så lettkledde og sexy, hvordan kan de være underholdning i slike land når de selv mener at konene deres skal gå fullt tildekket? Jeg synes det hele er ganske ironisk. Han ene mannen som hadde en kone som var helt tildekket satt å lo og klappet, han koste seg, mens hun bare satt ved siden av. Samme mannen stirret også på meg og Audun med verdens styggeste blikk når vi gikk rundt å spradet i bikini og var "kjærester". Og det var ikke bare en gang. Er ikke dette litt hyklersk?

Jaja. Spennende dag i hvertfall og føler vi allerede har fått uttelling for turen. Det var fantastisk å dykke, sole seg bare kose meg med Audun. Han er virkelig verdens beste å være på tur med! Nå skal vi ut i Naama Bay, hvor vi bor også skal vi spise ute og kose oss. Se på livet og ta oss noen drinker.

Bare for å være en drittkjerring; hvordan er været hjemme? Haha. Sender dere varme klemmer fra to fornøyde i Egypt.

Følg oss på snap: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer