Voldtekt = Sex uten samtykke

(bilde fra amnesty.no)

Visste du at her i Norge er det ikke voldtekt selv om du ikke samtykker til samleie? I følge norsk lov er det ikke voldtekt før overgriperen bruker vold eller bruker trusler mot offeret for å påtvinge seg sex. Det holder altså ikke å bare si nei...

De siste dagene har jeg hatt så sinnssykt mange lesere etter at jeg la ut dette innlegget, og før lesertallene raser nedover igjen så vil jeg bruke tiden mens jeg har mange innpå her til å oppfordre dere til å signere aksjonen Amnesty har mot myndighetene i Norge. Vi bør kreve en endring! Jeg hadde ingen aning at norsk lov sier at det ikke er voldtekt før overgriperen bruker fysisk vold eller trusler til å presse offeret til å ha sex. Jeg trodde, uten å ha tenkt over det noe særlig, at om noen tvinger meg til sex, så er det voldtekt selv om jeg ikke blir slått eller truet. Jeg sitter her litt i sjokk og skriver dette! Hvordan kan vi i dag ha en slik straffelov som ikke straffer overgriperen som tvinger seg til sex selv om vedkommende får ett nei fra offeret?

NEI ER NEI

I følge menneskerettighetserklæringen er det å bestemme over egen kropp og seksualitet en grunnleggende menneskerettighet.Sier man nei og man allikevel blir tvunget til sex, så er det ikke voldtekt i første norsk lov. Om offeret går videre med det i rettsystemet, så vil aldri overgriperen bli dømt om vedkommende ikke har brukt vold eller truende adferd. En endring i straffeloven vil gi offeret en bedre rettstrygghet og være et viktig signal i det forebyggende arbeid mot voldtekt. Vi lever i et land hvor 1 av 10 kvinner blir utsatt for voldtekt.

"Amnesty International krever: Myndighetene må endre voldtekstlovgivningen i overenstemmelse med internasjonal rett, slik at voldtekt defineres som seksuell omgang uten oppriktig samtykke." (http://www.amnesty.no/aksjon/voldtekt-sex-uten-samtykke)

Amnesty mener at et nei er et nei og at det burde respekteres uansett. Det synes jeg også, mener du det samme så bruk kvelden din på noe fornuftig og positivt som kan lede oss i riktig retning.

SIGNER HER.

You have the right to live free from rape and sexual violence.

Marta Alise

Liker

Kommentarer