VIDEOBLOGG: 17. MAI KAKE

God mandag dere! I dag har jeg kun fokusert på én ting og det er denne videoen. Jeg spilte den inn forrige uke, men har ikke fått klippet og gjort den ordentlig før i dag. Tiden går sååå fort! Jeg blir irritert på meg selv for jeg rekker ikke alt jeg har satt meg. Men nå er den ferdig i hvertfall! Oppskriften legger jeg ut nedenfor også får dere se steg for steg på videoen :-) Abonner gjerne på kanalen min HER .

_______________________________________________________________________

du trenger til kaken:

1,1 l hvetemel, 4 dl sukker, 5 egg, 9 ss kakao, 4 dl vann, 500 gr margarin, 2 ts natron, 1 boks kokosmelk

(dette blir til to runde 24 cm former. Om du vil ha en liten rund kakeform til toppen så lag en ekstra bach men du kan fint kutte ut litt over halvparten.)

du trenger til glasur:

200 gr smeltet margarin, 800 gr melis, 3 ss vaniljesukker, 0,5 dl kaffe

annet:

6 dl kremfløte + 2 ss vaniljesukker, bær, tjukke sugerør og blomster til pynt

slik gjør du:

Sett ovnen på 185 grader. I en bolle rører du sukker og eggene sammen før du tar natron, vaniljesukker og kakao oppi. Rør godt. Hell oppi hvetemel, kokosmelk og vann. Ta gjerne frem en visp slik at du få fjernet alle klumpene. Smør to former og hell kakedeigen oppi. Det skal være likt i formene. Sett de i ovnen i 25-30 grader. Stikk gjerne en gaffel ned i for å sjekke etter 25 grader. Er gaffelen tørr kan du ta de ut av.

I mellomtiden kan du starte på glasuren. Den trenger kaffe, så det første du kan gjøre er å lage kaffe. Smelt smøret i en kjele og la den stå å avkjøle seg i 5 minutter. I en liten bolle mixer du vaniljesukker, melis, kakao og kaffe. Hiv oppi smøret til slutt og visp forsiktig til det har blitt en god røre. Legg den til siden og lag en ny runde med kakedeig om du vil ha toppen også. Til toppen brukte jeg en 20 cm form. Husk å halver oppskriften.

Når kakene er ferdig setter jeg inn den minste og lar de to store avkjøle seg. Etter 10 minutter legger jeg sjokoladeglasur oppå begge formene før jeg setter de inn i kjøleskapet. Det blir så godt når glasuren stivner oppå. Den lille er ferdig etter 20-25 min og den må også avkjøles. I mellomtiden pisker jeg krem som jeg skal ha mellom andre og tredje etasje. Husk å ikke overpisk! Det pleier jeg nemlig å gjøre.

Sett de to store kakeformene oppo hverandre før du legger pisket krem over 2 etasje også til slutt 3 etasje. Godt med krem på toppen. Pynt med bær og blomster også er du ferdig :-)

Håper dere vil se video som er helst øverst i innlegget :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Julie
,
Den så bare helt fantastisk ut! Både når det kommer til smak og utseende🤗🌸 og videoen var veldig fin og behagelig redigert, du er utrolig flink♥️
martaalise
martaalise,
Så grei du er ❤️❤️❤️
nouw.com/martaalise
martineeljostveit
martineeljostveit,
åå nam, den så helt fantastisk ut altså, du er utrolig flink <3
nouw.com/martineeljostveit
martaalise
martaalise,
❤️❤️❤️
nouw.com/martaalise