VICE

Det er så mye fryktelig og fælt der ute - men som også er veldig spennende og interessant. Jeg liker å vite hva som skjer utenfor Norge og det manipulerende media. VICE er en dokumentarserie på youtube som tar deg med på en helt utrolig reise gjennom hele verden. Man får se kulturer på tvers av kontinenter, møte forskjellige mennesker med ulikt syn på livet og skjebner enn det vi kjenner til. Jeg kan sitte en hel kveld å bare se slike videoer og jeg lærer så mye - det veldig fengslende. De har så mye forskjellig, tror de dekker alle verdens problemer, sekter, kulturer, land, politikk osv. Søk det opp! Dette er mine favoritter akkurat nå;

Real life Barbie - Denne videoen var kanskje den som sjokkerte meg mest, for jeg har ingen forståelse for hvorfor noen vil se slik ut. Men skjønnhet er subjektiv og jeg skjønner det strebet etter å se perfekt ut - selvom jeg ikke mener dette er definisjonen. I videoen for man ser hvor mye hun har blitt hengt ut og hånet kun fordi hun er annerledes og skiller seg ut. Synd det er sånn, men som hun selv skriver; når folk har et godt liv og er glade så glemmer de nok henne.

Prostitutes of God - Sexslaver fra tempelet. Denne videoen var veldig spennende og trist. Man får innblikk i Devadasi tradisjonen i India; jenter ned i 10 års alderen blir solgt av sine foreldre til et i prostitusjon. Mange velger det selv, men de fleste blir presset til det.

Slaves of Dubai - Dagens slaver lever i Dubai og bygger opp landet for at andre skal tjene seg styrtrike og vi som turister skal komme å bruke penger. Arbeiderne tjener omtrent ingenting og bedrifter som ansetter dem tar fra de pass til de har betalt tilbake visum, reisekostnader og finner på at de skylder de en stor sum med penger så de er alltid i gjeld. De lever under helt forferdelig kår, jobber 12 timer dagen og tjener aldri nok til å komme seg unna dette "paradise".

Anbefaler alle å følge VICE på youtube!

Marta Alise

Liker

Kommentarer