vi har fått innkalling

Jeg så en dato i drømmene mine forrige helg. 10 mai. Jeg er så sykt glad for at jeg fortalte Audun og mamma det, for 3 dager etterpå fikk vi innkallingen, og der stod det 11 mai. Jeg bommet med en dag og jeg er redd for at ingen hadde trodd meg om jeg hadde kommet i ettertid om at jeg drømte om et dokument og en dato som var 10 mai.

Dagen vi fikk innkallingen hadde vi hatt en skikkelig fin dag. Vi hadde vært med svigermor, gått tur og bare kost oss her hjemme med lunch og litt pleie. Klokken seks ble svigermor hentet og da bestemte Audun for å komme seg ned på trening i samme slengen. Jeg begynte å rydde litt, men 2 minutter etter at Audun hadde gått så kom han tilbake. Jeg trodde han hadde glemt noe, men han hadde et brev i hånden og han så veldig nedfor ut også sa han; "vi har fått innkallelse, det lå i postkassen". Jeg ble helt satt ut og jeg er sikker på at 10 kniver i hjertet hadde gjort like vondt. Han kom inn og vi leste det lett sammen før vi diskuterte litt dato og sted før han dro igjen. Når jeg satt igjen her så hadde jeg så vondt men mest av alt av Audun. Jeg så hvor lei seg han var og han er virkelig den personen som ALDRI er lei seg, sur, eller er deppa på noen måte. Det var hjerteskjærende, men jeg tror det hjalp for han å dra på trening. Når han kom opp igjen så var han mye lettere i sinnet og fikk igjen den "vi skal klare det"-motivasjonen.

I mens han var på trening så satt jeg her hjemme å leste gjennom dokumentene som var lagt ved og jeg fikk en slags ro i meg helt til jeg begynte å lese om Nederland. Tenk at Audun er i målgruppen for å bli sendt ned dit. Vi har hele tiden visst det, men det var et slag i trynet. Norsk, ugift, barnløs - perfekt kandidat. At dommen hans er over 2 år er også en viktig faktor. Men vi må ikke ta sorgene på forskudd, vi skal kjempe med nebb og klør om de vil sende han ned dit. Ingen kan bli nektet ut av riket, står det i grunnloven. Men jeg vet at mange har blitt tvunget ned dit og at "godene" som de lokker med ned dit, ikke blir holdt. Jeg er forsatt medlem av pårørende gruppe og der har jeg fått kontakt med så mange forskjellige damer som har vært gjennom det vi skal gjennom og ting fungerer ikke som de skal. Så jeg håper virkelig at Audun får bli i Norge. Jeg er villig til å flytte overalt men jeg må si at Nord-Norge eller midt på landet frister mer enn en liten by nord i Nederland der jeg ikke kjenner noen. Må også huske på at det ikke bare er jeg som er pårørende mtp Audun, han har også en stor familie som vil få en stor utfordring om han ikke blir i Norge. Jeg har vært i kontakt med flere fengselsbetjenter som har lest bloggen og de hater Nederland-ordningen. De synes ikke noe om at nordmenn med familie og et støttenettverk blir sendt ned dit, mens de som ikke har statsborgerskap her og kommer hit uten familie - de får sone i Norge. Men alt dette skal jeg oppdatere dere på når tiden kommer.

Nå har vi i hvertfall fått innkalling og jeg tok noen bilder for å vise dere hvordan det ser ut. Håper og tror at flesteparten av dere aldri har sett en slik en før og at det kanskje er interessant å se hvordan det ser ut :-) Vi fikk innkallelse med info, dokument som forteller hva man kan ta med og ikke også info til Nederland. Det er også lagt ved at man skal gi beskjed at man har mottatt innkallelse, at man må møte i tide og at man må møte edru. For Audun blir ikke dette noe problem, men jeg må si jeg ristet litt på hodet når jeg så at de måtte nevne at man skal møte edru. Er ikke dette en selvfølge? I fengslet blir det også tatt en vurdering i hvilken avdeling han skal sitte i. Håper virkelig han får sitte i åpen.. Men man vet aldri, selv om det ligger store og gode grunner for det. Audun ringte de for noen dager siden og da fortalte han at han hadde fått seg jobb og at det er viktig for han å forsette innen i fra, slik at han har jobb når han kommer ut. Men selv om de var hyggelig, så var det som at det ikke betydde noe. Kanskje det blir annerledes når han kommer inn og forklarer de mer. Vi får bare krysse fingrene for at dette skal gå så problemfritt som mulig. Situasjonen er jo allerede skjør fra før av. Jeg skal i hvertfall oppdatere dere så mye som mulig når vi vet mer og hvordan alt er. Dere er så viktig for oss! I en slik situasjonen så teller hver støtte og tanke.. Virkelig.

I løpet av de siste dagene så har jeg snakket litt med venninner og familie om innkallingen og alle spør om jeg ikke er lettet. Jo, jeg er kjempe lettet. Vi har ventet på dette helt siden vi ble sammen i begynnelsen av 2014. Først en rettssak, også en til, også ett år til. Det ligger mange timer, dager og tårer bak hele greia. Jeg skal ærlig si at selv om jeg er lettet, så er jeg veldig lei meg og jeg gruer meg. Jeg gruer meg til vi blir en del av systemet der alt er så svart/hvitt, der vi må søke bare for å få innvilget en time ekstra med besøk og der du føler at ting jobber mot istedenfor med deg. Jeg gruer meg selvfølgelig til å våkne uten Audun.. Ikke kunne klemme han når jeg vil og kun lage mat til én person.. Det er så sårt å tenke på. Og enda verre er det når jeg tenker på hvordan han kommer til å ha det.

Så dere oss på kanal FEM i går? Sånn rett før halv elleve så kom reklamen om meg og Audun. Episoden vår kommer neste torsdag så da må dere se :-) 2130! I skrivende stund er Audun i fengselet her i Arendal for å levere noen dokumenter. Jeg skal fortelle dere litt mer senere når jeg vet mer. Etterpå skal vi gå en laaang tur for jeg trenger virkelig noe positivt og masse sol! Det er så fint vær her. Dessverre glatt på veiene, men Arendal er nydelig i dag :-)

___________________________________________________________________________________________________________________________

Følg gjerne dagen vår på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Silje
,
Tenker så mye på dere om dagen! Føler jeg kjenner dere litt, selv om jeg aldri har møtt dere. Uansett, masse masse lykke til i den vanskelige tiden fremover ❤
martaalise
martaalise,
Hei på deg <3 Tusen takk for fin kommentar <3 Det trenger vi <3 Klem til deg fra oss!
nouw.com/martaalise
Cathrine
,
Sender dere begge en god og styrkende klem. Støtter dere og ønsker dere alt godt <3 klem
martaalise
martaalise,
Det trenger vi <3 klem tilbake!
nouw.com/martaalise
Sarah
,
Uff, god klem til dere <3 når får dere vite hvilket fengsel han må sone i da?
martaalise
martaalise,
Han skal til Arendal i utgangspunktet også blir han sendt videre tror vi..
nouw.com/martaalise
Lise
,
Trist....
martaalise
martaalise,
Linda
,
Tenker på dere <3 Men er helt sikker på at dere kommer til å klare det fint, kjærligheten mellom dere er jo så stor og fin 😊 Klem fra Linda (som nesten bare kommenterer på snap, )
martaalise
martaalise,
:D Tusen takk Linda! Veldig kjekt med kommentar fra der her inne <3 😃
nouw.com/martaalise
Maren
,
Hvor har du kjøpt den bordklokken?
martaalise
martaalise,
Hei Maren ;D Den er fra Jysk! 80 kr <3
nouw.com/martaalise
:)
,
Håper det går bra i Sandnes, lykke til heier på dere❤️
martaalise
martaalise,
Takk for det <3 😃
nouw.com/martaalise
Amalie
,
<3 <3 <3 <3 <3
martaalise
martaalise,
Marilen,
Kan ikke forestille meg hvordan det må føles, dere er så sterke og fine sammen! 😊
www.marilenjoergensen.blogg.no