verdens hardeste jobb

Det er mange som tror at det bare er å sette seg ned på pcen, ta noen bilder også er man millionær og toppblogger over natten. Slik er det altså ikke, har dere ikke lagt merke til tusener av bloggere som finnes nå? Det var kanskje lettere å bli en kjent blogger før, men nå er konkurransen veldig hard. Alle vil bli sett og alle vil ha en behagelig livsstil.

Men så har du de som ikke kjenner til blogging. En stor andel av de tror ikke blogging er noe jobb i det hele tatt og for å være helt ærlig, så har jeg fått slengt det etter meg fra både kjente og ukjente at det ikke er noe arbeid å blogge. Folk ser ikke på det som jobbing for de skjønner ikke konseptet. Det klikker litt inni meg når folk uttaler seg uten å vite - men hei, gjør vi ikke alle det? Og jo, klart det er jobbing, det er bare ikke like hardt som de tyngste jobbene. Men kontorjobb og butikkjobb er jo heller ikke det, ikke sant? Men det er likevel jobbing.

Jeg tenkte jeg skulle fortelle dere litt om hvordan blogging = jobbing. For det første så skal bilder taes. Det krever sitt, med mindre man tar "the easy way out" og tar mobilbilder i speilet til hver bloggpost man legger ut. For å få ordentlige bilder kreves det en fotograf, og nei, ikke en betalt fotograf. Men en annen person som er genuint interessert å få fine bilder, som er villig til å ta 300 bilder per antrekk, gå ned på bakkeplan for å ta bilder av skoene, det man gjør osv. Det kan man faktisk ikke forvente at man har i sin krets - men det spiller en stor forskjell i kvaliteten på bildene.

For det andre, så må man skrive tekst og gjerne da en relevant tekst. Man må ha et budskap, noe som mater et annet menneske med innhold og nyttig info. Det er ikke så lett om man bor i Norge, i en liten by der det sjeldent skjer noe. Da må man være kreativ og for eksempel få en vanlig frokost eller middag til å bli interessant. Det er en kunst det siste, faktisk!

Også til slutt må man ha det lille ekstra som får folk til å ville følge en. Noen ganger er det så enkelt som "utseende" eller at man er kjent fra et tvprogram, men generelt skal man kunne gjøre hverdag litt mer interessant for at andre vil følge med. Det avgjør også om blogg kun er hobby eller jobb. Det er vanskelig som alt annet. Noen vil bli popstjerne, noen vil male og andre vil blogge - tre ganske utradisjonelle yrker som er vanskelig å nå. Det er jo så mange som vil det samme!

Så må jeg ikke glemme å nevne at blogging er selvsagt mye mer enn bare skriving og bilder. Man skal følge opp kommentarer og mailer. Svare på sponsorarbeidet, holde seg til frister, møter osv. Det er ikke bare bare.

Men jeg skal fortelle dere at jeg ikke er enig de bloggerne som mener at blogging er super hardt og at man må jobbe seg "helselaus" for å nå toppen. Det høres kanskje ut som jeg ikke er enig med noen nå, men å si at blogging er langt hardere enn andre yrker - er bare vås i mine ører. Sykepleiere, advokater, de som er på sjøen, lærere og generelt "vanlige" jobber er mye hardere. Jeg vil tro at en som pleier syke og gamle hver dag har en mye hardere og tøffere arbeidsoppgaver enn en som tar bilder og skriver en tekst. Som blogger må man ikke løfte noe tungt, man må ikke vaske en annen kropp eller sørge over at en pasient har dødd. Man er også skånet for "farlig" og risikofylt arbeid, dårlig vær og andre ubehageligheter.

Blogging er vanskelig å lykkes med, men det er en veldig behagelig jobb sånn sett.

_________________________________________________________________________________

Dagens lille utblåsning. Av og til så tenker jeg på ting som irriterer meg over lengre tid før jeg blogger om det. Kan være to helt vidt forskjellige meninger, men jeg irriterer meg sånn over at det er enten eller, hos noen. Ja, kanskje litt forvirrende bloggpost, men vil at dere skal vite hva jeg tenker.

Følg meg gjerne på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

legefrue
legefrue,
Superbra innlegg! Hvor lenge har du blogget og hvor lenge har du hatt det som jobb?
nouw.com/legefrue
martaalise
martaalise,
Takk! <3 Jeg har sett på blogging som jobb, men som noe gøy fra dag én. Men virkeligheten er jo en helt annen. Kan fortelle mer på bloggen en annen gang <3
nouw.com/martaalise
4angelcaos
4angelcaos,
Kan du ta med hvordan man f.eks får flere lesere osv?:)
nouw.com/4angelcaos
Petra
,
Ikke tro at jeg heter Petra men vil være anonym! Innlegget er helt på trynet. Blogger selv og jeg bruker mange time hver dag på det! Er på sin plass at man får godt betalt! Bloggere møter også drittslenging på jobb hver dag, du skrev jo nettopp om det selv? Synes du motsier deg selv for du ble jo nettopp mobba og hengt ut som bimbo. Ingen annen jobb i hele verden får så mye kritikk som oss!
martaalise
martaalise,
Du må ikke glemme at mobbing blant voksne skjer og da spesielt på jobb! Mange som har en sjef som hele tiden skal pirke, klage og henge ut. Det er en type mobbing du må forholde deg til hver dag. Mens på en blogg kan du stenge kommentarfeltet eller ta pause fra PC i noen dager.
nouw.com/martaalise
alexandrasliwa
alexandrasliwa,
Til Petra: det er mange flere jobber som får MYE mer kritikk enn oss. Bare tenk på kjendisene i musikkbransjen, modeller osv. De får det slengt etter seg i blader, internett og magasiner så hele verden kan se det.
nouw.com/alexandrasliwa
Jeanette
,
Det har du helt rett i, Marta. Mobbing på arbeidsplassen er rent helvete. Det kan foregå fra kollegaer, eller leder, eller i verste fall begge deler. Det er grusomt og oppleve.
vanlauvas
vanlauvas,
Jævlig bra skrevet!!!
nouw.com/vanlauvas