Verdens fineste lørdag

Hittil har det bare vært mennene som har laget maten.

Audun har blitt gode venner med alle, men spesielt med onkelen min, Samy.

Pollo al disco.

I går lagde vi mat fra bakken. Denne platen som de bruker er opprinnelig noe helt annet; Traktorene bruker et slags blad for å pløye jordet når de skal så frø. Den platen i bunnen kalles "disco". En smarting fant ut at denne kunne gjenvinnes til noe lurt. Han tok en kant laget av metall og festet den på. Man kan bruke det oppå bålet eller slik som vi gjør med gass. Det unike med dette, er at maten aldri blir brent fordi den bare varmes opp til en viss temperatur pga jordlaget nedi. Uansett hvor mye varme som påføres, så vil den holde samme temperatur. Denne retten var den beste kyllingen jeg har smakt. Den var så saftig og hadde så mange spennende smaker.

Mariela, tante Marina, onkel Samy og jeg.

Onkel Samy er så skjønn; han viser følelser og viser hvor mye det betyr for han at vi er her. Rett etter at dette bildet ble tatt begynte han igjen og gråte, og sa at det var så fantastisk og deilig at vi endelig var her. Han blir lett rørt og han sier hele tiden hvor mye han har lidd for at vi har vært så langt borte fra familien. Denne mannen har et veldig stort hjerte. Minner meg veldig om søsteren min, Mariela.

Onkelen og tanten min sammen med Audun.

Audun kjøpte seg et flott kart i Buenos Aires som viser hele verden. Veldig beskrivende og mange fine detaljer. Det som var så morsomt, men også litt trasig at onkelen og tanten min ikke visste hvor Norge var på kartet. De trodde det lå ved Kina et sted. Dette gjaldt alle. Audun tok en rundgang med kartet å spurte en etter en; ingen visste hvor lille, kjæreste Norge ligger. Audun hadde også en liten geografitime med dem og lærte dem hvor pyramidene i Egypt er, piratangrep i Adenbukta ( Somalia ) og hvor Europa ligger ;0)

Pappa, hans søsken og moren deres, Marta. Hun i midten er tanten min, Marina, og hun er så fantastisk morsom og en utrolig gledesspreder. 18 år skiller henne og pappa, så de har et mer pappa- og datter forhold. Eller pappa er veldig overbeskyttende, som hun sier. Og hun elsker å terge han, spesielt liker hun å mobbe han for det gråe håret hans, eller at han begynner å bli gammel. Det er veldig morsomt å se hvor irritert hun kan få ham.

Vi var og kjøpte vin i butikken bortenfor oss. Det er helt syke priser. Så billig. Tror vi betalte 40 kr for en vinflaske, og den var rågod!

Tía Mary og Fran.

Fran, som er barndomsvennen til pappa, kjenner jeg veldig godt. Jeg elsker å høre på ham når han snakker. Han er en utrolig god historieforteller. Han er sinnsykt smart og kan veldig mye om alt. I går satt jeg med han i to timer og snakket hvor dårlig dette landet fungerer. Det var så interessant, men veldig trist. For Argentina er et veldig stort og rikt land med et utrolig stort potensiale. Jeg visste at dette landet ikke fungerer som det skal, og at politikerne er korrupte, men i den graden som han fortalte meg, var sjokkerende.

Det var en utrolig fin og morsom lørdag med masse dans og prating. Ungene spilte litt fotball og jeg fikk et lynkurs i salsa av Fran. Maten, desserten og all drikken ble tømt. Jeg er helt sjokkert; de stopper aldri å spise. Ha,ha. Audun lærer mer og mer spansk, og plutselig hører jeg han si spanske ord, det er så gøy at han er så interessert og så flink!! ♥

Marta Alise

Liker

Kommentarer