Velkommen inn til vårt kjøleskap

Dette er ett av de mest stilte spørsmålet siden jeg startet å blogge. Hvordan kjøleskapet vårt ser ut og hvodan kosten vår er. Jeg har hatt slike kjøleskap-innlegg før men nå er det en stund siden!

Jeg kan starte med å si hvor utrolig glad jeg er for at jeg er ferdig med den lavkarbo-dietten. Den fungerte supert på Audun men jeg klarte den ikke i lengden. Det var vanskelig å kutte ut all frukt, smoothier og yoghurter da dette har vært i dietten min siden jeg var liten. Jeg har også savnet å spise gulrøtter, løk og andre grønnsaker og mat som egentlig er veldig sunt og helt utenfor min forståelse om hvorfor vi ikke kan spise dette. Noe annet som passet meg dårlig var alt det smøret og baconet som gjorde meg kvalm, kjente halsen var helt fettete..

Så nå er jeg tilbake på vanlig kost og det er så deilig å spise så rent som mulig også helle kutte ned på mengdene. Jeg er veldig fan av dobbel %0 yoghurtene og spiser én hver dag, enten om det er til frokost eller kvelds. Samme med smoothie. Dette liker jeg å lage annen hver dag. Per smoothie jeg lager rekker til 6 porsjoner, 3 per person :-) I denne smoothien har jeg 1 banan, 2 ss kesam, en pose frosne jordbær, 2 dl appelsinjuice - enkelt og greit!

Er det noe jeg har savnet så er det frukt! Jeg liker veldig godt å ha et godt utvalg med grapefrukt, appelsiner, kiwi, epler og bananer. Sitron og lime bruker jeg til middager med kjøtt/laks/scampi også i smoothier selvfølgelig. I drikke-hyllen har vi iskaldt vann, kald grønn te med sitron og melk. Jeg drikker ca 3 liter vann hver dag og 3 kopper grønn te :-)

Nå skal jeg i gang med litt skriving mens Audun lager tidlig middag. Vi får nemlig besøk senere av to skjønne gutter som vi ble venn med for ett par år siden når vi drev butikk her i Arendal. De solgte vafler på utsiden og var ofte innom for en prat og litt pepperkaker, :-) Blogges senere!

Les også:

Kjøleskapet vårt i marsKjøleskapet vårt i juni, Ukens spørsmål - kostholdet vårt

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Rikke
,
Drev dere butikk? Kan du skrive om det? 😊
jeylo
jeylo,
Så inspirerende! Har lenge hatt lyst å kutte ut godteri å prøve å få et sunnere kosthold, men syntes det er vanskelig å finne inspirasjon...
nouw.com/jeylo
martaalise
martaalise,
Ja helt enig!! Prøvde å kutte det helt ut i 2 uker... Gikk ikke noe bra da jeg stod å trippet hver kveld. Men nå skal jeg prøve å ha en spisedag hvor jeg kan unne meg ett par godterier også heller være flink de 6 andre dagene!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Flink dere er som har så ryddig kjøleskap:-) lavkarbo er noe spesielle greier synest jeg, når ble gullerot og løk usunt liksom? Og frukt! De youghurtene er så utrolig gode <3 hvilken butikk var det dere dreiv?:-)
martaalise
martaalise,
Ja, prøver.. Må det når jeg i hvertfall skal ta bilder. Haha.. Det var bare en liten butikk som var oppe en mnd også la vi den ned til etter jul!
nouw.com/martaalise
martaalise
martaalise,
Hei Rikke. Ikke noe stort å skrive om egentlig. Vi hadde åpent i en mnd før jul og prøvde å selge mest mulig for å sende ned til noen venner av Audun i Irak. Prøvde å selge mest sommerklær. Vinterklærne som var igjen sendte vi ned dit. Audun har et stort engasjement for de landene som IS har tatt over, så to mnd før vi åpnet var han også nede med masse klær, tepper og mat. Kan få han til å skrive om dette om han vil utdype det litt mer. Han ble intervjuet av VI MENN før jul og er sikker på at den utgaven kommer snart. Oppdaterer dere på det selvfølgelig <3
nouw.com/martaalise