Våre tanker om Insider episoden

Hei alle! Nå er vi spente på hva dere tenker om episoden... Men først tenkte jeg at vi sammen kunne lage et innlegg å fortelle dere hva vi tenker.

Audun ble kontakten i sommer av Novemberfilm som var interessert i å lage en episode for Insider. Vi måtte gå mange runder med oss selv og veie det ene opp med det andre. Vekta falt tydeligvis ned på å delta :-) Jeg personlig synes det med TV og sånn er spennende og jeg har heller ikke i mot at kamera er tilstede. Men så er jo denne saken litt sårbar og derfor litt vanskelig å avgjøre. Og for Audun så var det hardt om vi skulle eller ikke, ettersom han skulle gjennom en rettssak noe som var en veldig viktig tid for han. Det som fikk Audun til å være med var at han føler han har en viktig historie å fortelle, som andre, særlig da ungdom, kan ta lærdom av. Vi startet innspillingen på vei inn til Oslo, dagen før første rettssak. Dette var søndag 23 august. Det som var litt vanskelig, var at det var ikke noe manus og vi visste vel ikke noen av oss hvordan episoden kom til å bli formet til slutt. Det eneste vi visste var at de skulle følge oss gjennom rettssaken og at Audun hadde satt ett par kriterier før vi startet. En av kriteriene var at dokumentaren skulle være til advarsel for unge mennesker som stod ved et veiskille i livet der kriminalitet fort kunne bli den ene utgangen slik det ble med han og kanskje det viktigste. Dette budskapet kunne få kommet bedre frem, men vi håper at det fikk mange til å tenke seg om med tanke på fengselsstraff, trusler og tiden etterpå. Det er ikke bare, bare å komme seg ut av det livet.

Vi har ikke vært så åpen om det her på bloggen, men vi har hatt mange "episoder" som har vært veldig ekle for oss begge. Vi har hatt folk som har oppsøkt oss, stoppet oss på gaten i Oslo, sendt oss meldinger, trusler og jeg har forstått hvor vanskelig det er å komme seg ut av det kriminelle livet når man først har bevegd seg inn i det. Det er ikke sånn at Audun prøvde først når han møtte meg, han har prøvd i mange år... Men det er som et spindelvev man blir bare vevd mer og mer inn i galskapen. Sånn som feks når de nevner Betew fra Nokas saken i episoden. Audun har mange han har brutt kontakten med, men også noen han forsatt holder kontakten med fordi de er allrighte personer. Men siden de forsatt er i det kriminelle livet, så er det lett å koble han opp til saker pga hans fortid. Og vi må regne med å være overvåket i mange år til. Men det har vi akseptert og er vel ikke så mye vi kan gjøre med det annet enn å oppføre oss.

Håper dere vet at jeg støttet Audun 100 % og var med han inn til Oslo hver uke, men jeg deltok ikke i rettssaken hver dag. Det var dager hvor jeg var ekstra lei meg og synes det var tungt å gå ut av hotellrommet, så da valgte jeg å bli igjen. Jeg blogget om dette og om du vil lese mer fra vår tid i ukene med rettssak kan du trykke på kategori "Audun".

Men jeg ble med stort sett med fra mandag-torsdag. Den første dagen i retten som blir filmet i starten av episoden så var jeg ikke med og det var fordi Audun ville sjekke trusselbildet rundt tingretten. Jeg tror Audun hadde rundt seks personer som fulgte med rundt i lokalet i tilfelle noe skulle skje og det var betryggende. Audun kan alltid forsvare seg selv, men han er redd for meg. Det var heldigvis helt trygt og allerede på dag to, ble jeg med! Det var sykt ekkelt å se han på tiltalebenken sammen med de andre...

Det vi synes var bra med episoden er at det kommer godt frem at Audun ønsker så inderlig ut av det livet og hver dag kjemper sin kamp. Jeg vet han er litt skuffet for at jeg ikke var mer med, men vi forstår at det ikke er en episode om kjærlighet og klining.. Dessuten skal det jo lages spennende TV. Men jeg tror det kom godt frem at vi er veldig glade i hverandre..

På slutten fikk dere se at jeg og Audun har en krangel og jeg personlig synes ikke det kom godt nok frem hvorfor vi diskuterer og er frustrerte på hverandre. Dette var siste dag i retten, Audun og advokaten skulle ha sin siste forsvarstale. Både det advokaten til Audun og Audun selv sa, var jeg veldig fornøyd med og tenkte at han kanskje hadde en sjanse. Men så kom dommeren med en utrolig kjip kommentar som jeg følte ødelagte veldig mye. Etter dette var det pause og vi gikk ut for å prate. Verden bare raste for meg og det er kanskje fordi jeg innså hvilken vei dette gikk, og det var ikke vår vei akkurat. Jeg vet hele historien bak Skøyen og det er ingenting som gjør meg mer forbanna og irritert enn at Audun må ta ekstra år i fengsel kun fordi han ikke vil tyste på andre som var involvert. Jeg forstår at han ikke vil sette meg og familie i fare men jeg synes det er sååå jævlig urettferdig at de som står bak og har hatt like stor rolle som Audun eller større IKKE sitter i den salen og slipper unna.

Vi er uansett utrolig takknemlig for at vi, eller Audun fikk fortelle sin historie, selv om det er en liten del av den.. Men forhåpentligvis er dere interessert til å følge oss her inne for å få vite mer... Men hva synes dere om episoden?

Marta Alise

Liker

Kommentarer