ukens tips

Okei folkens. Nå må dere bare sette av alle kveldene denne uken, for denne serien må dere se! Jeg vet flere medier og kjente personer har advart oss å se den, men her er mine grunner til hvorfor du må se den likevel.

13 reasons why handler om Hanna Baker som tar livet sitt. Før hun tar selvmord spiller hun inn 13 grunner på 13 ulike kassetter der hun forklare hvorfor hun valgte å gjøre det. Bildene kan kanskje virke som et enda highschool drama, men det er langt i fra det. Denne serien er så mye mer og den er for oss alle.

Jeg vet det har vært fokus på at serien ikke er bra for oss for det kan gi mange nye ideer og inspirasjon til feks selvmord, men jeg tror serien kan få oss andre - som aldri har hatt slike tanker - til å forstå litt bedre. Et lite puff i gangen på skolen, å alltid le etter noen har snakket, drittslenging og rykter. De fleste tåler det, men det er ikke sagt at alle skal det. Det er ikke noe kjekt å hele tiden føle at noen er etter en, eller å føle på mobbing fra flere. Slike ting, som kanskje ikke virker så stort, kan ha mye å si. Og i denne serien synes jeg de fremstiller det på en god måte. De får oss til å forstå at vi alle kan bidra til hvordan et annet menneske oppfatter hverdagen og livet. Vi har alle et ansvar.

Jeg vil tørre og påstå at de fleste voksne vet hvordan man skal oppføre seg mot hverandre. Men det finnes mobbing og selvmord i alle aldre. Og derfor synes jeg at denne serien passer godt til alle, uansett alder, ikke bare til ungdom og vgs-elever.

Jeg har ikke alltid vært en engel og jeg kan ærlig innrømme at jeg har vært i fronten av slike teite ting som latterliggjøring, rykter og mobbing på skolen. Men jeg har også kjent på at andre ler av meg, mobber og gjør narr av meg. Så jeg har vært begge steder. Heldigvis har jeg aldri tenkt at jeg skal ende livet mitt. Men denne serien er en skikkelig oppvekker :-) Se den og del videre!

_______________________________________________________________________

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Fredrikke Gustavsen,
Den er såååå bra!! Du er så nydelig forresten Marta <3
www.fredrikkegustavsen.blogg.no
martineeljostveit
martineeljostveit,
Det er en av de seriene jeg likte beste, veldig bra og du klarte ikke å slutte så se for det var så spennende. bra serie og få frem noe vledig viktig <3 Det er bra du lager ett sånn innlegg for folk som kanskje ikke ha sett filmen <3 😊
nouw.com/martineeljostveit