Ukens spørsmål + spørsmålsrunde

Ukens spørsmål ble stilt av en jente som er innom å leser bloggen min og HVER eneste kommentar jeg har fått fra henne har vært utrolig bra, reflektert og gitt meg en god følelse selv om det inneholder et kritisk spørsmål. Dette spørsmålet ble stilt forrige uke og jeg tror at flere av dere lurer på det samme, derfor velger jeg å poste det her slik at flere kan se svaret.

UKENS SPØRSMÅL:

"Har Audun smuglet våpen også? Jeg lurer også på hva du ville tenkt om personen som solgte dop til ditt barn, dersom du hadde opplevd at ditt barn ble avhengig av rus? Takk for at du er så åpen! Står respekt av å tørre å dele så mye."

SVAR:

Hei Rikke. Ikke inn til Norge. Men til befolkning i Irak som ble angrepet av IS. Audun har engasjert seg mye rundt dette med IS i midtøsten. Husker han hadde netter han var våken og lå bare å var forbanna for han kunne ikke gjøre noe. Tilslutt bestemte han seg for å dra ned dit og på veien tok han med seg, mat, klær, leker, våpen og tepper. Mer om dette kommer i Vi menn i januar.

Jeg mener at alle har et valg, men at det er lettere for dem som ikke har hatt det bra å ta et dårlig valg. Så jeg vil selvfølgelig gjøre alt for at mitt barn for et kjempe bra liv, slik at den problemstillingen aldri blir et tema. Jeg tror vi kan bruke Audun som et skrekkeksempel, selvom han aldri har brukt narkotika. Det går aldri bra i den verdenen der. Uansett hvilken side du står på. Om du er den som tar inn dop eller den som bruker den. Jeg har ikke vært noe åpent om dette før på bloggen, men jeg har en onkel som har vært narkoman i mange mange år. Først var han alkoholiker også over til sterkere. Jeg er ikke bitter på Vinmonopolet eller evt narkotikaselgere fordi de har tatt fra meg en onkel. Jeg kunne bare ønske han hadde tatt et annet valg, for han selv og for oss. Hadde ikke Audun blitt hasjsmugler, så hadde han sikkert blitt narkoman. Jeg ser ikke andre valg en forvirret, spenningsøkende og alene 16 åring som sover i parker har. I hvertfall ikke i Oslo. Det er bare de gruppene som tar deg inn i varmen og hjelper deg. Narkomane eller de som driver med kriminalitet og kan bruke deg som en brikke i "spillet" deres.

Takk for at du følger oss Rikke <>

Vil legge til at jeg ikke helt vet om han kommer i januar eller februar utgaven. Jeg oppdaterer dere. Med dette innlegget vil jeg også ønske velkommen til flere spørsmål. Dere må gjerne stille hva dere vil også svarer jeg i video til uken! Tar med meg Audun, så visst dere har spørsmål til han så skriv også de i kommentarfeltet.

Marta Alise

Liker

Kommentarer