ukens spørsmål: hvordan har du det egentlig?

Jeg vet at et personlig innlegg har vært savnet her på bloggen, og nå tenkte jeg å være ordentlig ærlig med dere. Av alle egenskaper jeg har, så er det ærlighet jeg er flinkest til - så jeg burde kanskje starte å vise det oftere på bloggen igjen.

Hvordan har man det egentlig? Hvordan har du det? Og nei, jeg gjengir ikke spørsmål som folk har stilt meg, jeg spør deg. Du som leser. Hvordan har du det egentlig? Hvordan går livet og hvordan føler du deg? Går alt som det skal? Hva holder du på med for tiden? Har du det bra? Dette innlegget vil jeg dedikere til deg. Til dere. Dere som daglig går innpå her. Dere som daglig står opp hver morgen for å gå på jobb, passe unger, ta vare på dere selv, dere som går gjennom opp og nedturer, dere som har det lett og dere som har det vanskelig. Vær så snill og skriv til meg.

Jeg skal ikke lyge å si at man ikke blir selvopptatt av å skrive blogg, for det blir man. Veldig også. Og de som har kjent meg hele livet kan kanskje si at jeg har vært nok selvopptatt fra før, så nå med bloggen så kommer det i tillegg. Men selv om jeg bryr meg mye om å ta bilder av meg selv, oppdatere om mitt liv og mine meninger - så betyr det ikke at jeg ikke bryr meg om andre. Jeg gjør det. Virkelig. For noen uker siden fikk jeg en kommentar fra en som hadde lest bloggen min gjennom en god stund. Gjennom denne tiden hun hadde lest bloggen min hadde hun rukket å bli gravid, gå gravid og nå fått et lite barn. For meg var det helt fantastisk å få vite alt dette og ikke minst var det en oppvekker. Det var litt sånn; "Her sitter jeg og skriver bloggen min og de sitter å leser den på en helt annen kant av landet, men de har sitt eget liv de også". Livet går videre for dere samtidig som mitt går og jeg klarer ikke å forklare det noe bedre enn at det er fantastisk og veldig kjekt å få vite hva dere holder på med. Feks, hvor var dere når vi var på ferie? Eller hva gjorde dere på hver dag når vi var i rettssak? På hvilket stadiet av livet er dere på - eller var på? Nei, jeg tuller kanskje litt nå og dere skjønner kanskje ikke helt hvor jeg vil, men jeg glemmer meg av og til og da er det kjekt å bli påminnet om at dere har også et liv. Enten om det er fylt med barn, studier eller reising. Men hvordan går det med dere? Fortell meg.

Jeg kan starte. Jeg har den siste måneden hatt en konflikt med to som betyr utrolig mye for meg. Endelig er det løst og ting er tilgitt begge veier. Følelsen er ubeskrivelig! Jeg hater å krangle, det er noe helt annet nå i voksen alder. Det er forferdelig. Så det har preget meg veldig. Både her på bloggen, i hverdagen og når vi reiste. Men jeg føler ting er mye lettere og lysere nå når ting er ordnet opp og jeg gleder meg veldig over det. Ellers føler jeg meg veldig håpløs med tanke på synet. Synet mitt blir bare dårligere og dårligere og i dag på Biltema kjente jeg at jeg ble skikkelig lei meg. Jeg skulle inn å kjøpe en hobbyspray og jeg så ingenting. Jeg gikk uten briller og det er noe jeg ofte har gjort. Men nå føles det så håpløst for jeg så alt mye mer blurry enn det jeg pleier. Nå er jeg også helt avhengig av brillene mine når jeg er på pc - noe jeg ikke var for noen måneder siden. Linsene jeg prøvde før vi reiste passet ikke for meg, men heldigvis ligger det noen å venter på meg hos optiker som jeg må teste. Har et håp om at de skal passe de tørre, ekle og irriterendes øynene mine.

Også har vi brystene mine som jeg sliter mer og mer med. Som dere vet er jeg operert, men jeg har aldri kjent de myke. De er sykt tunge og harde pga kapsel. Men jeg har aldri vært lei meg for det, fordi jeg var bare lykkelig over at jeg fikk større pupper. Problemet nå er at jeg har smerter veldig ofte og jeg lurer på om det kan være noe alvorlig.

Jeg tenker også på julen og hva jeg skal kjøpe til alle rundt meg. Dette er heldigvis noe jeg gleder meg over. Noe som er hyggelig. Men det er også ting jeg tenker på. Jul er heldigvis noe fint. Og jeg er så lykkelig over at vi ikke har fått et brev i posten nå før jul. Hadde vært så typisk om de skulle splittet meg og Audun nå før jul. Heldigvis har det ikke kommet, og ja - jeg går forsatt i postkassen 2-3 ganger om dagen. Men det er blitt en rutine i hverdagen, så det er ikke så ille nå lenger. Mister bare pusten i noen sekunder før jeg puster lettet ut over at det "bare" er en regning. Haha! Men ble litt lei meg i dag når vi snakket om garasjeplass. Noe så enkelt som garasjeplass. Men for meg er det symbol på hva som bringer i fremtiden. Garasjeplassen. Spørsmålet var om vi skal leie garasjeplass hele året eller bare i 6 måneder. Og da sa Audun: det får bli opp til deg Marta. Da kjente jeg at jeg ble litt sår. For det er faktisk opp til meg. For det er jo da jeg skal bo alene. Uten Audun.

For noen høres kanskje dette jeg har summert opp, helt enkelt ut. Det er jo bare til å ordne opp, dra til legen, snakke med folk osv, men slike ting gjør at jeg har det mindre bra. Er ikke sånn at jeg klager over dette høyt. Bortsett fra dette innlegget her da. Det ble jo litt klagete. Men jeg ville fortelle dere hvordan jeg har det og hva jeg tenker akkurat nå. Alt er ikke så jævlig enkelt hele tiden og det er helt okei.

Men nå spør jeg dere, hvor er dere i livet og har dere det bra? Fortell meg gjerne anonymt eller med et oppdiktet navn, slik at jeg kan legge det ut i et eget innlegg.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Anonym
,
Jeg begynner å få det bra igjen etter mitt 3 år lange forhold tok slutt tidlig i sommer. Det har vært noen tunge måneder, men jeg har lært at man er sterkere enn man tror. Jeg trodde verden virkelig ville rase(selvom den gjorde jo det, for meg) og jeg trodde kjærlighetssorgen skulle ta meg. Jeg trodde jeg kom til å dø og har kjent på vonde følelser og tristhet og ensomhet på en måte jeg ikke trodde fantes. Nå tror jeg ikke lenger at det kun er han som er ment for meg, og selvom det tok seks måneder så har jeg innsett det.
Nå gleder jeg meg til juleferie, og finere dager med litt mindre vondt. Klem <3
ane
ane,
Jeg gruer meg til jul og å reise hjem til venner og familie.
nouw.com/ane
R.D
,
Tusen takk for et fint og ærlig innlegg 😊

Akkurat nå sitter jeg i min egen leilighet og har begynt å pynte til jul.
For rundt tre måneder siden bodde jeg på et hospits for kvinnelige rusmisbrukere. Der fant jeg ut at jeg var gravid og har vært rusfri siden da. Dro først på avrusning og videre i behandling for femte gang. Det har vært en stor omvending fra å gå fra å ruse seg og ikke ta ansvar for noe som helst til å plutselig ha masse ansvar og følge opp alt som kommer med at man blir gravid som rusmisbruker. Urinprøver,samtaler osv.. ser veldig fram til babyen kommer og gleder meg til min nye rolle som mamma. Men det er ikke til å stikke under en stol at de siste månedene har vært ensformige og ensome. Rusmiljøet er fryktelig kynisk og det er uten tvil et veldig slitsomt liv,men det føles alikavell trist å ta avstand fra alt og alle man kjenner til. Å sitte helt alene som gravid uten et nettverk med venner. Det blir en slags sorgprosses, å vite at man ikke skal tilbake dit igjen og at man ikke skal omgås de samme menneskene når det har vært en så stor del av livet mitt. Men jeg trøster meg med at det jeg sitter igjen med når lillegutt kommer i 2017 vil gi meg så mye mer enn det rusen noen gang gjorde
Stine S
,
Kjempe bra at du deler! Du vekket mange følelser i meg i dette innlegget. Jeg er på et stadium i livet som jeg gjerne skulle vært foruten. Men alt har sin mening, og en må igjennom vanskelige situasjoner også, for å føle på hva livet og bedre tider virkelig er.

God tirsdag til deg!
martaalise
martaalise,
Det er sant! <3 Så lenge det ikke er vanskelig for lenge, så er det utholdelig! Klem til deg!
nouw.com/martaalise
M
,
Jeg er redd for at jeg er gravid og jeg har ingen å si det til.
martaalise
martaalise,
CC
,
Så fint innlegg... Du burde bare få deg en time hos en lege som kan svare på det med brystene dine. Heller en time for mye, enn en for lite eller hva? Så slipper du jo også og ha dette hengende over deg når du etter hvert vil bli alene, fordi Audun ikke er der sammen med deg hver dag på en god stund. Sikkert lettere for deg hvis du ikke har masse annet som henger over deg da <3 Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men får du det sjekket så får du jo den bekreftelsen også 😊 Vet det ikke er så lett med slike ting...

For min egen del, så går det OK. Angst, stress, og det jeg antar er en mild depresjon preger dagene. Mange tunge tanker, men jeg prøver å jobbe igjennom det. Skulle ønske jeg hadde noe som gledet meg, men er ikke så mye jeg ser frem til akkurat nå. Som du sier... Det er ikke alltid like lett, og det er helt OK.

Klem til deg!
christinajahren
christinajahren,
Kjempe kjekt innlegg, likte bildene! Sjekk ut premien du kan vinne i kalenderen på bloggen min! http://nouw.com/christinajahren/giveaway---adventsluke-nr-2-27982713
nouw.com/christinajahren
Rikke
,
Så fint innlegg. 💫

Jeg har jo skrevet før om oppveksten min til deg og litt hvordan jeg har hatt det. Men i forrige uke fikk jeg en positiv nyhet! Jeg har fått voldsoffererstatning på over 400 000kr 😃 Så nå har jeg det litt bedre enn på veldig veldig lenge. Hvertfall litt rettferdighet, og noe å vise frem til de som ikke tror på meg! Man får ikke erstatning om det ikke er reelt.. Klem til deg 🌹
martaalise
martaalise,
Wow! Så utrolig bra Rikke! Gratulerer så mye! <3 Shitt altså :-O glad på dine vegne <3 Rart at det kan gå så langt til at noen ikke tror på deg. Helt absurd! Men nå må du glede deg over at du har blitt trodd og at du har fått erstatning <3 😃 Fantastisk!
nouw.com/martaalise
Rikke
,
Tusen takk 💞 Ja, er godt å bli trodd. Endelig 😃
Henriette
,
Hei. Jeg har det veldig bra nå. Hatt det tungt hele dette året fordi min søster tok selvmord men først nå innser jeg og aksepterer at livet mitt er slik og hun kommer aldri tilbake. Blir vår første jul uten henne men jeg føler meg faktisk bra. Rart hvordan livet tar en ny veldig plutselig. På godt og vondt!
martaalise
martaalise,
:-( Så utrolig leit å høre men samtidig veldig inspirerende kommentar du kommer med <3 Sender deg klemmer! Glad på dine vegne at du klarer å la livet gå videre!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Du vekker utrolig mange følelser med innlegget ditt, håper det går bedre ettervært og at du får fikset det som kan fikses <3 Ting er ikke alltid så lett å det er helt greit.
martaalise
martaalise,
håper jeg og :-O Må få fingeren ut!
nouw.com/martaalise