Ukens filmtips - the good lie

FREDAG = FILMTIPS! Sitter du å lurer på hva du skal se i kveld? Frykt ikke! Her kommer tidenes filmtips! Forrige uke fikk jeg anbefalt mange filmer med historie og handling fra Afrika. Jeg husket på å se traileren til alle, for jeg vet jeg ikke takler VELDIG voldelige filmer. Valget mitt falt for "The good lie" og det ble en av de fineste filmene jeg har sett hittil i år.

Handlingen starter i Sudan hvor en gjeng med barn må flykte fra landsbyen sin etter at familien og hjemmene deres har blitt massakrert og ødelagt. Dette er under <<den andre borgerkrigen i Sudan>> og om dere ikke har hørt om denne lange konflikten må dere gjerne google den. Jeg føler dette blir en historietime om jeg skal blogge om den, for den er så kompleks. Men tilbake til filmen. Vi følger barna dag inn og dag ut i ørkenen og den ene dør etter den andre, enten blir de skutt og jaget, eller så faller de om utsultet og uttørket. Men 4 søsken overlever og de kommer endelig frem til en flyktningleir i Nairobi. Ikke før 13 år senere i flyktningsleiren, vinner de "lottokupongen" - en billett til USA! I USA blir de splittet og må lære seg alt fra hva en bil er, hva lys er, jobb, kommunikasjon med andre mennesker osv. Akkurat denne delen er morsom, for de tror til og med det er løver i Amerika. Haha :-)

Verden omtalte barna som ble foreldreløse under <<Den andre borgerkrigen i Sudan>> "The lost boys". Det var over 20.000 gutter av Nuer og Dinka etniske grupper som ble fordrevet eller foreldreløse under den andre sudanske borgerkrigen (1983-2005); om lag 2,5 millioner ble drept og millioner ble hjemløse.

Noe som satt veldig inntrykk på meg og som jeg tenkte mange dager etter var tittelen og hele meningen med filmen. Det går faktisk an å lyge om du har en god hensikt og mening. Hele filmen har en hjerteskjærende, men fin tvist og om du ser den, så skjønner du hva jeg mener. The good lie - den gode løgnen. Har lagt ved traileren under og jeg HÅPER dere ser den! Dere må seriøst se den! Jeg lover; dere kommer IKKE til å angre. Den er både morsom, lærerik, fin, trist, skjønn og den setter et utrolig stort perspektiv på livet. Tenk at små barn går gjennom dette hver dag. Vandrer der ute alene, utsatt for så mange farer også er det ingen som hjelper dem. Se filmen! Den er basert på en ekte historie og den blir ikke glemt med det første om du ser den! Jeg misunner de som har filmen tilgode for jeg skulle gjerne sett den om igjen og om igjen uten å huske hva den handlet om - så bra er den!

if you want to go quickly, go alone. If you want to go far, go togheter - african saying

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Den har jeg ikke sett før, den må jeg absolutt se 😊
martaalise
martaalise,
ja gjør det!!!!
nouw.com/martaalise