UKEN SOM GIKK - SOUTH AFRICA EDITION

Dette blir nok årets kjekkeste "ukens som gikk"- innlegg å skrive. Vi har hatt det så fint og gøy og det er heldigvis ikke over enda. Vi dro på onsdag og nå er det allerede mandag.. Wow! I dag skal vi på båttur i en elv og safari etterpå. Jeg kan ikke tro at vi skal hjem fra safari allerede i morgen.. Men har jeg sagt at vi skal bo i slummen noen dager? Jeg kan jo ramse opp opplegget jeg har lagt for turen slik at dere vet hvor vi er hele tiden:

TIMEPLAN FOR SØR-AFRIKA

_____________________________________________________________________________________________

9 nov - 11 nov: Kristiansand - Cape Town (sightseeing, b&b)

11 nov - 12 nov: Cape Town - Johannesburg (sove over én natt på hotell)

12 nov - 15 nov: Kruger Nasjonal Park (safari)

15 nov - 17 nov: Soweto, Johannesburg (bo i slummen)

17 nov - 20 nov: Cape Town (sightseeing, bo på hotell)

(de snille vennene våres fra Belgia, som vi har det så kjekt med)

ukens opptur: Det er kanskje ikke vanskelig å gjette, det er så klart Sør-Afrika! For et vakkert land! Håper det behandler oss like bra resten av ferien. Om jeg skal velge én ting vi har opplevd til nå som er topp, topp opptur, så er det safari, dag nr 2! En stor opptur her nede er også at vi har fått to gode venner! Jeg digger de og vi koser oss masse med de! Synd de ikke skal til Cape Town.. De skal faktisk på noe meditasjon med elefanter i sør.. Kunne tenkt meg det også faktisk.

ukens nedtur: Turbulensen på flyet! Det er serr det verste jeg vet!!! Jeg glemte å nevne det men på vei ned til Sør Afrika ble vi, eller Audun stoppet av en fra tollen i Kristiansand Flyplass. Der stod en fra tollen, 6 om morgenen kun for oss! Vet ikke helt hva de prøvde å få ut av oss eller ville finne ut av men de, eller han ene som møtte opp på flyplass kun for å møte oss, lurte på hvor mye penger vi hadde med oss.. Altså, hva tror de? At vi skal ned å kjøpe diamanter, elfenben?? Dette er ikke akkurat et land man tar med seg kontanter til. Men det verste av alt var at han ikke ville gå gjennom tingene våres. Han bare tok oss på ordet, at vi ikke hadde noe med oss. Kun bankkort. Hva er da vitsen å stoppe oss? Også bare sjekke oss og ingen andre? Spørre meg om leg? Jeg som aldri har gjort noe galt. Reagerer på metoden deres. Ja, vi skjønner at de følger med, men om de lurer på noe og tror vi gjør noe galt så for de gjøre det ordentlig. Så ja, poenget med dette er at det satt en sykt stor demper for meg. Audun var mer "Ja, sånn er det bare og det er helt ok", men jeg synes hele opplevelsen var sykt ekkel! Synes til og med å bli stoppet i tollen er ekkelt, men Audun blir alltid stoppet når han reiser alene. Jeg har blitt stoppet med lillesøsteren min når hun var 15 år.. Thats it. Men, jeg kan vel forvente at vi blir stoppet på vei hjem igjen. Så jeg får si i fra til de som skal hente oss på flyplassen å komme 2 timer senere enn planlagt...

(middag på logden i går kveld)

ukens kjøp: Vi har nesten bare kjøpt mat og drikke her nede så langt. Men jeg fant noen fine armbånd på market i Cape Town og dagen etter kjøpte vi noen bokstøtter langs veien. Vi kjøpte av kunstneren selv.

ukens sang: Vi har hørt på en del afrikansk musikk her nede men jeg aner ikke hva de ulike sangene heter. Veldig stemingsmusikk! Kunne ønske jeg visste hva de ulike artistene het. Men en jeg kan anbefale er waka waka - african edition!

Ukens bilde: Hva tenker dere om dette? Haha.. Ser dere alle de svarte prikkene på bildet? Det er egg som faller ut ettersom de parrer. De holdt på så lenge i går..

Ukens hendelse: Jeg har blitt helt forelsket i Cape Town enda vi kun har vært der i 2 dager! De dagene vi var der var alt topp. Veldig mye vind og litt kaldt men ellers bra. Dere tenker kanskje at det er forferdelig varmt her, men det kan jeg avkrefte med en gang. Jeg trodde også det, så jeg har pakket minimalt med meg av høst/vinter klær. Men jeg kunne godt trengt en varm boblejakke av og til her nede. Selv her på safari er det kaldt om morgenen og kvelden. Det er vår her i Afrika! Motsatt som oss :-) De venter på sommeren, mens vi venter på vinteren.. Er det forresten vinter hjemme nå? Er snøen forsatt der?

Jeg har så lyst til å laste opp en video til dere! Jeg får nok ikke gjort det nå, men med en gang jeg får god internett skal jeg gjøre det. ❤

Hvordan har dere det hjemme i Norge? Er det noen av dere som tilfeldigvis er i Sør-Afrika akkurat nå?

________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg på facebook for oppdateringer HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Turid
,
Litt av er miin for livet dere får der. Spennende og lese bloggen din som jeg vil si er en av Norges beste. Og hvilke bilder.
Fortsatt god ferie.
martaalise
martaalise,
SÅ snill du er Turid! For noen fine kommentarer fra deg! Takk for at du følger <3
nouw.com/martaalise
helenekristine
helenekristine,
Ah så herlig!!! Kos deg masse videre 😻
nouw.com/helenekristine
martaalise
martaalise,
Helene
,
Utrolig spennende! 😊 kos dere masse videre, gleder meg til video 😃
martaalise
martaalise,
jeg og! må komme i gang ordentlig!
nouw.com/martaalise
Veronika
,
Følger dere =)
martaalise
martaalise,