Tyske skiver med sjokolade

Desemberkos

Det er så typisk at det blir problemer med bloggen samme dag som jeg starter å blogge igjen! Haha :-) Så her kommer et innlegg jeg egentlig laget tidligere i dag. Meg og svigermor bakte nemlig litt julekaker for noen dager siden og i går tok jeg bilder slik at jeg kunne legge ut oppskrift til dere. For jeg sier bare: NAM! De var utrolig gode! Nå har jeg pakket de godt ned i kakeboksen og skal prøve å glemme de til jeg kommer hjem til Bergen slik at de blir fordelt på alle, og ikke bare meg selv. Haha :-) Her er oppskriften:

1 kg hvetemel, 2 pk mørk sjokolade, 3 ss vaniljesukker, 3 egg, 260 g potetmel, 550 g smør, 1/2 kg sukker, 2 ss bakepulver

Dette lages kvelden før man skal steke. Smør og sukker røres hvitt før du putter i egg. Hakk opp sjokoladen og ha det i blandingen. Tilsett så bakepulver og mel. Rør alt sammen og rull det til to tykke pølser. Sett deigen i kjøleskapet over natten.


Neste dag skjærer du tynne skiver og setter de på et stekebrett med papir. Stek i 180 grader i 10 min. Avkjøl på rist over vasken slik at de får godt med luft under hver kjeks. Etter 3 timer på benken kan du oppbevare de i en kakeboks. Kos dere!

Marta Alise

Liker

Kommentarer