Tyrant - noe mer enn bare en serie

Om du sitter å tenker på hva du skal se på i kveld har jeg ukens serieanbefaling her; Tyrant. Dette er en serie som jeg ikke helt klarer å elske pga handlingen, men som jeg anbefaler på det sterkeste. Vi får innblikk i forferdelige hendelser som har skjedd og skjer hver dag i Midtøsten, men det er også utrolig spennende. Jeg er jo mer sånn som ser på Frustrerte Fruer og SATC, men jeg er også veldig opptatt av hva som skjer i verden og har alltid syntes at det er viktig at vi har kunnskap om andre kulturer og religioner. Derfor er denne serien viktig.

Handlingen i Tyrant er basert på historien om den Syriske lederen Bashar Al-Assad og andre viktige elementer og ting som har skjedd i nabolandene. Serien følger Bassam Al Fayeed, den yngste sønnen av diktatoren av Abuddin (et fiktivt land i Midtøsten) som har rømt til USA og har holdt avstand fra dem de siste 20 årene pga deres forferdelige handlinger. Han er en barnelege som er gift med en amerikansk dame og har to tenåringsbarn. Familien hans er en av de mektigste, men også en av de mest grusomme familiene i hele verden. I forbindelse med et bryllup i familien må han vende tilbake og tar med seg hele familien sin. Der oppstår kulturkrasjene og de store konfliktene. Han er jo nå blitt amerikansk og tar selvfølgelig avstand fra det familien står for og har gjort mot befolkningen.

Tortur, korrupsjon, undertrykkelse, voldtekter, massedrap, politiske uenigheter og et maktspill uten like. Det er så viktig at vi ser slike serier med historisk og politisk innhold. For selvom noe av det er fiktivt, er dessverre mesteparten realitet for mange i dag - spesielt i de landene der demokrati er så fremmed og respekten for andre mennesker så liten. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å leve i et diktatur hvor alt handler om makt og penger for lederne, og et eller ti menneskeliv er bare ett tall.

Når jeg tenker meg om så forstår jeg hvorfor de har tatt utgangspunkt i Bashar Al-Assad. Han var utdannet i vesten, gift med en britisk kvinne og vendte tilbake for å styre landet. Alle var jo glade for at han skulle ta over, men nå er han jo bare en massemorder han også...

Vi har dessverre sett alle episodene i sesong en og venter på at sesong to skal komme på Netflix. Så spennende, men samtidig jævlig serie skal du lete lenge etter! Funfact; Husker dere han "utenlandske" i den svenske filmen Jalla Jalla? Han har også med i Tyrant og spiller utrolig godt! Så kult at skandinaviske skuespillere lykkes i utlandet!

Marta Alise

Liker

Kommentarer