Trappetrening + tips

God morgen! Tenkte å begynne dagen med litt trappetrening-snakk. Dette er kanskje det jeg får mest snapper om. "Hvordan trener du", "hvordan trener du i trapper", osv. Så nå tenkte jeg å vise dere litt hvordan vi trener når vi trener ute. 2 ting før jeg begynner:

1. Man skal egentlig bare trene 17 minutter hver dag i følge dietten, men jeg trener ikke hver dag, så jeg trener ekstra på de dagene jeg trener. (4-5 ganger i uken)

2. Jeg synes ikke man skal la være å trene om man er motivert og ønsker å trene mer - kun fordi man spiser så lite. Da øker man heller inntaket av mat littegranne. En ekstra yoghurt/frukt eller kalkunskiver.

(Ville bare fortelle hvordan jeg gjør det, også velger dere hvordan dere gjør det.)

Husker dere å drikke nok vann? Fikk ett spørsmål i dag om man kan bytte vann ut med kaffe eller te? Nei, det kan man ikke. Man skal ha i seg 2 liter vann uansett. Det andre kommer i tillegg. Jeg drikker dette hver dag: 2 liter vann og 3 store kopper grønn te. Men tror det blir mer vann på de dagene jeg trener, men det er bare bra, selv om det er irriterende å gå på do så ofte...

Vi starter hver økt med å gå/jogge en tur og da går vi så langt som vi orker. Turene våre varer alt fra 45 min til 1 1/2 time. Å kombinere en tur hvor man enten går raskt eller jogger, + trappetrening er sykt bra for fettforbrenningen! De dagene vi kun vil ha intervalltrening og ikke orker tur tar vi bare trappetrening, så joggetur er ikke et must!

Vi har funnet en lang trapp i sentrum og denne har vi brukt flittig den siste uken. Ellers har vi trent mye trapper på Tromøya der vi bodde før, Risør, Ekeberg i Oslo, Bergen, Santa Ponca i Mallorca... Ja, vi har hoppet i trapper siden vi ble sammen uansett hvor vi er, men kun om våren og sommeren!

Jeg hopper alltid etter dagsformen. Den treningsplanen jeg har skrevet på bildet er en typisk trappetrening for meg, men er jeg veldig sliten og ikke har ork, så tar jeg ca halvparten av det. Vi må kjenne etter og lytte til kroppen!

Er du i mye bedre form enn meg foreslår jeg å øke hinkingen - det er den som er tyngst! Jeg hinker ett og ett trinn med en fot og to og to trinn med samlet bein. Audun hopper fire og fire trinn, men han er gal og i svært god form - haha :-)

På slutten av økten tar vi en øvelse som er ekstra god for magemuskelene, hoftene, bevegeligheten, beina og ryggen! Da hopper vi slik som på bildet over her, annenhver albue på motsatt lår så fort vi klarer. Det er sykt slitsomt, men veldig effektiv! Disse tar jeg 50 x 4.. I sommer tok jeg 100 x 3, men jeg var i litt bedre form. Kommer nok der snart igjen 💪😃

Håper dere skjønte hvordan vi trente, om ikke må dere bare spørre.. Det som er så bra med denne treningen er at den er gratis, morsom, sosial om man er flere, effektiv, man trener utendørs, den er utfordrende og får opp pulsen på max!

Er dere villig til å prøve dette neste gang dere skal trene?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

MILLE
,
Bra jobba. Jeg er utdannet PT (6 år siden) og synes du gjør en utrolig god innsats. Følger deg på snapchat også. Bra du trener og ikke bare slanker deg. Synes du gjør ting veldig riktig!!
martaalise
martaalise,
Åhh takk for det 😙😙
nouw.com/martaalise
vildesofie
vildesofie,
Jeg er nok den minst "trente" og mest umotiverte personen du kan "treffe på" når det gjelder trening. Men dette kan jo selv jeg klare! Skal så absolutt prøve dette ☺️💖
nouw.com/vildesofie
martaalise
martaalise,
Selvfølgelig kan du det <3 Lykke til om du velger å gjøre det 😃
nouw.com/martaalise
helene
,
Jeg er såå lite motivert til å trene, men når du skriver så mye i detalj hva man kan gjøre så blir det lettere, tusen takk:-) synest dere er så flinke til å trene! Jeg drikker veldig mye vann når jeg er hjemme, men ikke så flink på det når jeg er ute av hus, rett å slett fordi det er så irriterende å må tisse hele tiden haha
martaalise
martaalise,
Haha, ja det er det! Og det gjør du hele tiden om du begynner å drikke grønn te!
nouw.com/martaalise