Topp 10 - ting å gjøre på bilturen for å ikke DØØØ av kjedsomhet

Kan tenke meg at mange skal opp på fjellet for å feire påske i dag! Dere er så heldig dere som for stå på ski og kost dere med fin påskesol. Akkurat i skrivende stund er vi på vei hjem til Arendal. Vi har vært i Sverige og Oslo med søsteren min og typen! Det var så morsomt. Men nå venter en lang biltur på 3 timer, eller vi har 2 timer igjen. Men bilturen trenger ikke å bli kjedelig! Her har vi laget topp ti ting å gjøre på bilturen inspirert av det vi gjør på turen :-)


Dyreleken! Denne lekte vi alltid på lange kjøreturer når vi var små. Hvilket dyr tenker jeg på? Tenk på ett dyr også skal de andre kun stille deg ja/nei spørsmål. Er det ett stort dyr? Lever det fritt i Norge? osv. Den som gjetter riktig er nestemann ut til å tenke på ett dyr. Det er veldig morsomt både for store og små.


Hvor mange hovedsteder på bokstav A klarer vi? Dette er konkurranselek hvor vi går igjennom alfabetet fra A-Å. Den som ikke klarer flere hovedsteder/land/byer på bokstaven A taper og man går videre til B. Ett poeng per bokstav.

Tell biler fra en strekning til en annen! Dette er også en konkurranselek. Man bestemmer feks at fra Kragerø til Risør skal man tippe hvor mange biler man passerer i fart. Den med nærmest antall, vinner! Viktig å ha en god belønning. Taperen betaler fulltank eller kjøper mat på veien til vinneren!

Hvor mange røde eller gule biler passerer vi de neste ti minuttene? Velg dere en farge hver også teller dere hverandres biler! Svarte, hvite og sølv biler er ikke lov!

Kunnskapsleken. Klarer dere å lære hverandre noe? Gjør hverandre smartere! Audun lærer meg noe stadig vekk. I dag lærte jeg at fly bruker aleminum fordi det er en av de letteste metallene som finnes. Ha annen hver gang hvor dere forteller fakta til resten av bilen. Visste du at?.? Da bruker man tiden i bilen til noe fornuftig og det er jo så spennende om man har ulike interreser og kan mye forskjellig.

Stopp tre steder på veien der dere skal oppleve noe. Kanskje ta en is nede ved kaien i den byen dere skal passere eller kanskje det er noen serverdigheter dere må få med dere? Husk: hastverk er lastverk! :-)

Hvilken person tenker jeg på? ?Jeg går alltid i blått, jeg er fra Bergen og jeg har en av de viktigste jobbene i Norge? Hvem er jeg?? Tenk på en kjent person og få de andre til å gjette hvem du tenker på. La de stille deg spørsmål samtidig som du forklarer og gir små hint!

Quiz. Sitter det en veldig kunnskapsrik person i bilen? Eller en som kan veldig mye om alt? Ha penn og papir og lag en quiz!

Kryssord. Kjøp dere kryssord på bensinstasjonen og løs den sammen. Høres veldig kjedelig ut, men det er så koselig og veldig kjekt når man får det til.

Fortell hverandre de topp tre kjekkeste ferieminnene dere har. Husker du om det skjedde noe spennede eller veldig morsomt? Jeg og Audun har reist mye sammen og deler mye av de samme minnene, men han har også reist mye før han traff meg og han var i Irak to ganger i fjor uten meg. Jeg synes det er veldig gøy når han forteller meg om episoder i Irak som enten var veldig spennende eller skrønehistorier fra Las Vegas når han var på guttetur før vi ble sammen.

♥ Hva pleier dere å gjøre på lange bilturer?

Marta Alise

Liker

Kommentarer