Topp 10 - serier

Ingenting er som en god serie på søndager. Helt siden det ble meg og Audun har vi alltid hatt en serie å følge med på. Vi ser andre filmer og gjør selvfølgelig på andre ting om kveldene men det er så deilig å ha en serie å følge med på når man bare vil slappe av og ikke har annet å gjøre en kveld. Vi velger annen hver gang, hittil har vi sett Frustrerte fruer, Breaking Bad, The Bible, Solsidan og Homeland. Jeg startet selvfølgelig med å velge ;-) Jeg har en veldig variert smak, jenteserier, humorserier og litt mer seriøse serier. Her er mine topp ti tvserier:

♥ Sex and the city - dette er jo verdens beste tvserie for jenter.. og gutter! Det er en så undervurdert serie av gutter synes jeg. De aner ikke hva de går glipp av og hvor mye de kunne ha lært om oss kvinner, forhold, kommunikasjon og sex! Sex and the city følger fire single jenter i New York med den skjønne journalisten Carrie i spissen. Man følger dem i livets store og små øyeblikk i storbyen. Kjærester som kommer og går, mye sex og mye humor! Jeg er helt frelst av denne serien!

♥ Frustrerte Fruer - Føler jeg er utro mot Frustrerte Fruer når jeg setter Sex and The City på førsteplass. For denne serier er absolutt også en éner! Gjennom 8 sesonger følger man de frustrerte fruer som bor i nabolaget Wisterie Lane. Historien blir fortalt av Mary Alice, en av de frustrerte fruene i gaten som tok livet av seg.

♥ Friends - Alle kjenner vel til Friends. Jeg bruker denne serien som terapi og underholdning. Den er lett og sinnsykt morsom! Har jeg en dårlig dag setter jeg bare på en episode og plutselig føler jeg meg mye bedre! Jeg har sikkert sett disse episodene 10 ganger og jeg blir aldri lei. Ross er min favoritt, bedre humor får du ikke!

♥ Solsidan - Mer ironisk og latterlig serie må du lete lenge etter for å finne! Man vil definitivt kjenne seg igjen. Dette er en svensk serie som handler om to par, ett rikt og velstående par og ett vanlig arbeiderklasse par. Man blir også kjent med andre karakterer i nabolaget, deriblant Ove Sundberg som er en pest og plage. Serien tar for seg hverdagsirritasjoner og problemer på en humoristisk måte. Ove Sundberg er GENIAL!

♥ The Bible - Dette er en miniserie på 10 episoder som har tatt for seg hele bibelen. Serien tar for seg gamle testamentet helt fra skapelsen og hvor gud skaper Adam og Eva helt til nye testamentet hvor Jesus kommer for å frelse menneskene. Jeg elsket denne serien for den tar for seg alle historiene vi lærte på skolen, jeg elsket KRL! Den går gjennom blant annet, Abraham og Sara, Moses, Samson, David og Goliat, Jesus og disiplene osv. Det er så utrolig interessant selvom jeg ikke er kristen. Og utrolig kjekt å få en oppfrisker, det er jo en stund siden grunnskolen. Eneste jeg hatet med denne serien var at de tok med alle detaljer rundt korsfestelsen, jeg satt med puten foran ansiktet.

♥ Homeland - Vi har akkurat sett denne ferdig og kan anbefales på det sterkeste! Serien handler om dagens problematikk rundt terror, korrupsjon, religion, politikk, midtøsten mm. Utrolig spennende og givende serie!

♥ Californiacation - Serien følger Hank Moody, en forfatter med et forferdelig behov for kvinner, alkohol og sex. Han streber hele tiden etter å få tilbake damen i sitt liv, moren til hans datter, men feiler gang på gang. En utrolig irriterendes og provoserende serie som har skapt mye reaksjoner over hele verden. En dramatisk og humoristisk serie som absolutt fortjener en sjanse! Jeg har aldri blitt så provosert i hele mitt liv. Jeg hater og elsker Hank.

♥ Prison Break - Handlingen ligger litt i navnet. Michael gjør alt for å redde den dødsdømte broren ut av fengsel og går så langt som å rane en bank for å komme seg inn hvor broren er. Han har tatovert hele fengselet på kroppen og planlagt alt i den minste detalj. Veldig spennende serie som vil falle i smak hos de fleste!

♥ Breaking Bad - En kjemilærer får kreft og innser at når dagen kommer hvor han forlater familien vil de ikke sitte igjen med noe. Så han starter å produsere amfetamin og plutselig lever han et dobbeltliv. Han er kriminell og en familiefar. Jeg hatet slutten men det er likevel en av de beste seriene jeg har sett og anbefaler den til alle!

♥ Orange is the new black - En serie som utspiller seg inne i ett kvinnefengsel. Det handler om biseksuelle Piper Chapman som er i etableringsfasen og har akkurat giftet seg, men blir dømt for narkotikasmugling og må i fensel. Man blir også kjent med de andre innsatte og menneskene utenfor fengselet. Jeg var veldig skeptisk i begynnelsen men etter noen episoder ble jeg så fanget!

(bilder hentet fra google)

Vi har akkurat startet med å se på Better Call Saul nå, fantastisk morsom og humor på sitt beste! Jeg bare elsker den personligheten!

Hvilken serie følger du med på akkurat nå?

Marta Alise

Liker

Kommentarer