TOPP 10 - Hold deg unna godteri i uken

Nå er påsken over og da er det på tide å skjerpe inn! Vi prøver i hvertfall her hjemme.. Er du som meg og blir fysen på kvelden? Stort sett går jeg hele dagen uten å gi godteri eller drittmat en eneste tanke, men så kommer kvelden... Det er min store svakhet og største utfordring. Jeg får en voldsom apetitt og fantaserer om smågodt fra Candy King, superchips, melkesjokolade.....

Helt jævlig, spesielt når jeg ikke har samvittighet til å spise det og om jeg gjør det så kommer den dårlige samvittigheten og spiser meg opp! Helt siden jeg sluttet å snuse i fjor sommer har dette vært et problem - hver kveld! Før var snusen mitt godteri; jeg trengte ikke særlig annet i ukedagene. Her er ti tips som kan hjelpe deg å holde deg sunn gjennom uken.

♥ Lag frozen grapes eller gele med funlight og gelatinplater - kalorifattig og sunt! Utforsk og prøv deg frem med forskjellige smaker.

♥ Fruktskål - Utforske fruktdisken. Kjøp frukt eller bær du vanligvis aldri har tilgjengelig hjemme. Denne uken har vi handlet inn grapefrukt, bjørnebær, ananas, fersken, mango og granateple. Litt mer spennende å sette frem om kvelden enn de typiske eple og banan vi alltid har i hus!

Grønnsaksskål med dip - Skjær opp grønnsaker som du liker og lag en skål med kesam og krydder. Superenkelt og supergodt!

Hold blodsukkeret stabilt! - Få i deg nok måltider gjennom dagen. Kjenner det er ekstra vanskelig å spise sunt når jeg har latt det gå 5 timer siden jeg spiste. Spis hver 2-3 time og ikke gå for lenge sulten. (Se an aktivitetsnivået ditt) Sett alarm på mobilen din om du ikke er flink nok til å få i deg mat regelmessig gjennom dagen.

Tren! - Det er lettere å holde seg unna godteri og annen drittmat når man trener. Man vil jo ikke ødelegge en god økt med å spise opp igjen de kaloriene man har forbrent.

♥ Knus noen isbiter i en skål og hell ren sitronjuice eller limejuice over. Rør godt, sutt og nyt. Husk å skylle munnen godt etterpå slik at syren ikke tar tennene dine!

Smoothie - Mix juice, melk, yoghurt, bær og frukter som du har hjemme. Drikk ett glass og tenk deg om en ekstra gang. Frister det like mye med godteri nå?

♥ Lag is - mix frossen bær, frukt, honning, yoghurt. Det tar 5 minutter og er klart til å nytes med engang!

Grønn te - Jeg prøver å få i meg 3 kopper hver dag, det er ikke alltid like lett men jeg har det stående klart i kjøleskapet. Hver morgen lager jeg en liter med te, heller noen dråper sitron eller limejuice og setter den i kjøleskapet. Grønn te hjelper meg å stå i mot sukkerlysten når den er på sitt verste.

♥ Puss tennene - Har du ikke det tilgjengelig; tygg sukkerfrie pastiller eller tyggis. Søtsuget gir seg som regel etter 15 minutter. Finn på noe imens. Rydd i skoskapet!

Har du noen gode tips mot søtsuget?

Marta Alise

Liker

Kommentarer