Topp 10 - FAKTA OM MEG & MINE

1. Jeg er født på Gran Canaria, Las Palmas, 17 juni 1992.

2. Jeg er oppvokst i Palma de Mallorca. Vi bodde der fra jeg var under fire måneder gammel til jeg var nesten seks år.

3. Jeg har gått på skole fra jeg var 3 år gammel til jeg var 22 år gammel. Begynte allerede i Spania som liten og sluttet ikke på skole før jeg var ferdig med bachelorgraden min i Oslo i fjor. Jeg har alltid vært veldig glad i å gå på skolen og syntes alltid at sommerferiene var for lange da jeg var liten, lengtet sårt tilbake til skolebenken etter ett par uker med fri!

I Spania gikk jeg på en gammel munkeskole, San Cayetano, som lå 5 minutter unna huset vårt. Dette var en privatskole og alle måtte gå i uniform og snakke høflig og pent til lærerne. Husker det var strengt, men jeg lærte veldig mye. Her var jeg fra 9-17 hver dag; man-fredag. I siesta tiden fra 13-15.00 hentet mamma meg og da fikk jeg bade i bassenget, sove, og spist litt før det bar tilbake til skolebenken til klokken 1700.

4. Jeg flyttet med mamma, pappa og lillesøsteren min Mariela til Norge, nærmere bestemt Ålesund da jeg var fem og ett halvt år og der bodde vi til jeg var 10 år. Her ble også minstemann, Melisa født.

5. For meg, var det veldig rart å komme til Norge. Mamma ville ha meg i tredje klasse på barnskolen i en alder av 5 år, mens kommunen syntes jeg burde gå sammen med kullet mitt ett år i barnehagen først. Det var veldig rart for jeg var vant til å skrive, lese, være på skolen og oppføre meg fint, mens de norske barna bare lekte, sov, spiste og gråt. Jeg hadde allerede lært meg løkkeskrift, en god del fra gangetabellen og litt engelsk. Dessuten kunne jeg ikke norsk. Det eneste jeg hadde lært meg var: jente, gutt, katt, hund og ett par barnesanger som feks "klappe, klappe, søte" og "epler og pærer" som mamma pleide å synge og leke med oss.

6. Jeg er en rar blanding. Pappa er født og oppvokst i Argentina, men er halvt italiensk, en kvart spansk og en kvart argentinsk. Mens min kjære mamma, er 100 % norsk (BERGENSK). Jeg sier alltid at jeg er halvt spansk siden jeg er født der og kjenner til det best. For da slipper jeg å forklare alt sammen. Enkelt og greit.

7. Mine foreldre skilte seg da jeg var 10 år og da ble jeg en veldig lykkelig unge! Jeg var aldri et deprimert eller skadet skilsmissebarn, tvert om; jeg synes det var bra at to mennesker som ikke passet sammen skilte lag.

8. Min pappa er øyekirurg i Madrid og min mamma er lektor og jobber på ungdomsskole i Fana, Bergen.

9. Jeg har bodd i Bergen fra jeg var 10 år til jeg flyttet ut da jeg akkurat var fylt 19 år. Da flyttet jeg til Oslo for å studere.

10. Jeg har alltid vært aktiv og mamma har meldt meg på alt mulig etter mas fra meg. Jeg har danset helt siden jeg bodde i Spania, jeg har spilt håndball når jeg gikk på barneskolen, jeg har vært i sangkor?? jeg var drillpike i 3-4 år, spilt basketball og spilte på det beste laget i hele Norge i 3 år. Jeg var aldri best, men laget var desidert det beste i Norge i en lang periode. Vi vant alt av cuper og kamper i helgene.

I forbindelse med dette innlegget kjører jeg i gang en spørsmålsrunde. Spør meg om hva dere vil også skal jeg prøve å svare så godt jeg kan :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer