Til dere jævler

Jeg ser og prøver å svare alle dere fine mennesker som kommer med oppmuntrende og støttende kommentarer. Jeg gråt flere ganger i går for jeg ble så rørt.. Det er noe spesielt med det å føle på det at så mange som er medmennesker og vil en vel. Jeg vet at vi alle (eller fleste av oss) ikke synes noe om narkotika og det er ikke bra det Audun har gjort og er dømt for. Men likevel klarer 99 % av dere å se forbi det og tenke heller på oss som to mennesker. Både jeg og Audun er kjempe takknemlig for all oppmerksomhet. Jeg har sett gjennom alt og føler meg så heldig at det er mange som bryr seg. Så dette innlegget er IKKE til dere! Dere får personlige svar ♥

Det er så mye som slår meg og som jeg bare må få ned på papiret. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan prøve å svartmale eller slenge dritt til noen som allerede ligger nede. Alle dere som kommer med pekefingeren og skal fortelle hvor gale det Audun har gjort, hvor mange liv han har muligens ødelagt... At han fortjener dødsstraff og at han fortjener så mange år som mulig i fengsel.. Vet dere, jeg blir så forbanna. Alle klandrer smuglere for de ødelegger andres liv og bidrar til at folk blir narkomane - uansett dop, ja til og med hasj! Sist for noen dager siden hadde en jente skrevet på en annens blogg at Audun fortjente like lang straff som en som har drept noen.. Hun hadde selv mistet faren sin til rus og mente det Audun gjorde var like gale som en drapsmann. Hun klandret Audun. Hmm.. Det får meg til å tenke. Min bestefar er alkoholiker. Men jeg klandrer ikke Vinmonopolet eller andre kjøpmenn i dagligvarebutikkene for det.

Også har du de som tror at Audun går på dop, ja til og med jeg er narkoman plutselig. Og nei, vi bruker absolutt ikke dop. Er alle som jobber på Vinmonopolet alkoholikere? Jeg gleder meg sånn til dere ser oss på TV i januar.. At dere får se hvor friske, oppegående og snille mennesker vi er. Jeg sier ikke at narkomane ikke er snille, men det er i hvertfall tydelig at vi avstår fra all narkotika.

"Audun tok et valg og visste konsekvensene". Vi snakker alltid om alle narkomane som ikke hadde et valg fordi de hadde forferdelig barndom, feile venner, ble tvunget ut i det og er stakkarslige. Hvorfor skal det være forskjell på narkomane og smuglere eller noen andre som har tatt feile valg? Hvorfor tror noen at det valget som Audun og andre har tatt har vært lett og frivillig? Audun har sin fortid og jeg har stor tro på at i de fleste tilfeller har barndom og oppvekst en sammenheng på hvordan du blir senere i livet. Som Audun så fint sier det selv; "du blir et produkt av din barndom også er noen flinkere til å takle det enn andre." Ja, du har vidunderbarn som har blitt mobbet eller skiftet fra fosterhjem til fosterhjem i oppveksten, også blir de utdannet og får seg en bra jobb, familie, skikkelig vellykket A4 liv. Men så har du de som ikke klarer det og som kanskje skulle hatt en sterk og streng veileder og mye mer oppfølging.

Siste jeg vil avslutte med er en person som har skrevet på bloggen min flere ganger om søsteren sin som fikk livet sitt ødelagt når hun ble voldtatt. Gjerningsmannen fikk 2 år.. Audun som prøver å smugle litt over 50 kg hasj får 5 år.. Ja jeg er enig i deg som kommenterer, det er en skam og det er så jævlig urettferdig. Jeg synes det er noe av det verste du kan gjøre mot en annen person. Jeg vet grunnene til hvorfor Audun gjorde som han gjorde, og det ligger så jævlig mye bak. Så mye som jeg kunne ønske jeg kunne skrive her inne uten at jeg eller mine nærmeste havnet i trøbbel. Men en voldteksmann - han gir ikke offeret et valg og tenker kun på seg selv.

Og til dere som lurer på hvorfor jeg er sammen med Audun selv med kriminell fortid så har jeg bare en ting å si; Jeg vil alltid styre livet mitt etter kjærligheten. Kjærligheten lenge leve!

Marta Alise

Liker

Kommentarer