Til alle gamle, sure og bitre gubber!

En av de gøyeste minnene jeg har fra jeg var liten var når jeg fikk velge meg ut kostyme, bli malt av mamma, for å så gå ut med venninner å banke på dørene. Det var så spennende å se om vi fikk godteri, en twist eller en mandarin. De to sistnevnte var en nedtur, men det var alltid kjekt å få noe uansett. Vi gikk fra dør til dør og hadde det så morro. Når vi møtte en annen "vennegjeng" som var ute å gikk så måtte vi se oppi bøttene til hverandre, hvem har fått mest? "Har dere fått sånn kul godteri som dette og dette....?". Og det beste av alt var når vi gikk hjem til en av oss, som oftest hjemme hos meg. Vi klatret opp i sengen og helte ut bøttene våre for å se hvor mye godteri vi hadde fått. Hvem hadde fått mest og hvor mange ting hadde vi fått til sammen? Jeg blir så rørt av å tenke på de gode gamle minnene fra mine halloween kvelder. Hos meg startet det allerede i Spania i 3-4 års alderen hvor vi kledde oss ut, videre til å gå fra dør til dør i Blomsterveien i Ålesund fra første til femte klasse også til slutt Bergen fra jeg var 10 år og utover. Siden jeg og venninnene mine koste oss sånn på denne dagen drøyde vi det helt til vi startet på ungdomsskolen. Vi elsket det og jeg elsker denne feiringen enda. Jeg husker enda følelsen rundt alt dette med kostyme, masse gresskar, halloween filmer og gå på jakt etter godteri.

Men det jeg også husker er alle gamle, sure gubber som smalt døren i ansiktene på oss. De bitre, slemme gamle kjerringene som skrek "ha dere vekk, dere får ikke en dritt av meg".

Når jeg gikk på barneskolen og ble mottatt slik ble jeg bare redd og lei meg, men når jeg ble litt eldre tenkte jeg bare "stakkars folk" - og det tenker jeg enda! Hvordan liv har dere hatt til å bli sinna på noen uskyldige små barn? SLUKK LYSET og sperr dere inne! Halloween er bare én kveld i året og ingen MÅ gi godteri. Men for all del, vær hyggelig om noen kommer på døren! Dette er noe kjekt, koselig og spennende for de små. Ikke ødelegg det, kun fordi du tror det bare er amerikanske tradisjoner. Vi har mange tradisjoner fra utlandet og vi blir veldig påvirket av feks USA. Skal vi hive alle filmene og slutte å høre på musikk, kun fordi det er fra Amerika? Nei, det blir for dumt! La oss ta i mot og glede oss over både nye og gamle tradisjoner. Alt som er positivt og fint bør få en plass - og det går helt fint an at noen feirer det og andre ikke. Men å være grei bør være en selvfølge!

Og til slutt.. Ikke vær bitter og sur.. Det kler ingen.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg på facebook HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Rikke
,
Når kommer værste dater innlegget? 😃
martaalise
martaalise,
Vet ikke. Om en god stund. Vil gjerne ha inn flere historier før jeg lager innlegg slik at det blir et innholdsrikt innlegg 😊
nouw.com/martaalise
Nina
,
Så skjønt. <3
martaalise
martaalise,
Helene
,
Husker når jeg gikk halloween når jeg var liten, det var jo det gøyeste, men var også mange sure ja, så fine bilder <3
martaalise
martaalise,
ja slemme folk!!!!!!!11
nouw.com/martaalise