The butler

Flere enn meg som elsker søndager? Føler det er en dag som ikke krever noe press hverken på ting jeg må gjøre, se eller spise. Jeg bare slapper av og gjør hva jeg vil! Håper dere gjør også!

I går feiret vi svigerfar og for å være helt ærlig så spiste jeg meg syk. Jeg ble så dårlig når jeg kom hjem. Måtte gå rett i sengs, selv om lørdagen er en dag jeg elsker å være oppe til sent på natt. Jeg spiste så mye! Dere aner ikke. Jeg hadde ikke spist siden halv elleve så når jeg først fikk spise, så spiste jeg for en hel landsby. I tillegg hadde jeg trent og stått på kjøkkenet i noen timer, så vi kan trygt si at jeg var sulten.. Ikke smart å la det gå så lang tid før neste måltid for å så overspise! Typisk meg. Blææh! Men dagen ble veldig vellykket og vi koste oss alle sammen!

I dag har jeg lyst til å komme med en liten anbefaling. De to siste gangene har jeg anbefalt dokumentarer, så i dag vil jeg tipse dere om en film. The Butler, har dere sett den? Visst ikke; se den! Og nå skal dere få vite hvorfor.

The Butler handler om Cecil, og vi får følge han gjennom hele livet som butler for Det Hvite Hus. Borgerrettighetsbevegelsen, Vietnam, og andre store hendelser påvirker denne mannens liv, familie, og det amerikanske samfunnet.

Etter at jeg så denne filmen, skjønte jeg så mye mer. Både rekkefølgen av presindenter men viktigst av alt; hvordan det har vært for de svarte i USA. Hvordan det var å være de og hvor mye det betydde at er svart mann ble president når Obama tok over. Jeg har alltid tenkt at det er kjempe lenge siden det var så store forskjeller og så mye rasisme, men neida - det er jo forferdelige ting som har skjedd for bare noen tiår tilbake.

Denne filmen er helt klart på blant topp 10 listen min og jeg irriterer meg over at jeg ikke har sett den før. Jeg hadde en avtale med lillesøsteren min Melisa om at hun skulle se Midnight Express og jeg The Butler. Hun holdt sin avtale mens jeg tok noen måneder på å se denne! Men nå har jeg det og det er jeg så glad for! En trist, men lærerik og inspirerende film!

Om dere skal se en film fra Netflix i kveld, så anbefaler jeg denne på et sterkeste!

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

melisaaurora
Helene
,
Den filmen der er så sinnsykt bra, jeg elsker sånne historie filmer som er basert på en sann historie 👏🏼
martaalise
martaalise,