the big cake - steg for steg

Forrige tirsdag laget jeg en gigantisk kake og jeg fikk SÅ mye gode tilbakemeldinger når jeg la ut bilde. Det var så artig :-) Nå har jeg endelig fått meg til å skrive oppskrift nøye slik at hvem som helst kan lage kaken. Jeg må legge til at jeg ikke er noe kakebaker og det er første gangen jeg har laget en så stor kake, men den ble bra da! Vanligvis lager jeg bare posekake. Men jeg googlet meg til flere oppskrifter også tok jeg litt her og der.

du trenger:

KAKEN

500 g smeltet smør

6 dl vann

2 dl kakao

7 dl sukker

1,8 l hvetemel

2 ts salt

4 ts natron

12 egg

SMØRKREM - til inni kaken:

400 g smør/margarin (VIKTIG: romtemperert

400 g melis

3 ss kakaopulver

2 egg

SMØRKREM - til utenpå:

400 gram melis

450 gram smør (VIKTIG: romtemperert

4 ts vaniljesukker

5 ss kremfløte

valgfritt: konditorfarge - jeg brukte lilla, lyserosa og mørkerosa

PYNT:

Oreo, makroner, mørk sjokolade, godteri?

Dryppende effekten er laget med 400 gr mørk sjokolade og 100 gr varm fløte.

SLIK GJØR DU:

1. Bland sammen alle ingredienser til kaken. Jeg brukte standard springform og stekte i fire omganger. Dvs at jeg delte kakeblandingen på 4. Stekte én og én. Stekes på 175 grader i 30 minutter. Dvs at kake ingredienser holder til fire kaker som du senere kutter i to og fyller med smørkrem. Det blir en utrolig høy kake og det er bare å kutte ut halvparten om du ikke vil ha like høy :-)

2. Etterhvert som kakene blir ferdig setter du de i frysen for å avkjøling. Det blir lettere å fordele smørkremen fint når kaken er kald for da kommer det ikke smuler overalt som gjør kaken "stygg". Må IKKE finne på å ta smørkrem på en varm kake!!

3. Lag smørkrem. Når alle kakene er ferdig avkjølt legger du sjokoladesmørkremen i mellom. Om du ikke er så glad i sjokolade kan du heller lage vanlig smørkrem mellom kakelagene.

4. Sett hele kaken med smørkrem inn i kjøleskap i 10 minutter før du smører vanlig smørkrem rundt kaken. Grunnen til at jeg brukte vanlig smørkrem uten kakao rundt kaken var fordi jeg ville ha fargen på den. Sett inn igjen i 10 minutter.

5. Når kaken med smørkrem har vært inne i kjøleskapet skraper du av det overflødige. Jeg brukte en deigskraper. Legg på så ett nytt lag om du ikke vil ha kakelagene skal skinne gjennom. Jeg synes det er litt pent så jeg var ikke så nøye på det. Legg inn i kjøleskapet igjen i 10 minutter igjen.

6. Lag til smørkrem med forskjellige farger om du vil ha en blanding slik som min. Klatt på slik som på bildet over og skrap rundt for å få den effekten. Sett i kjøleskapet igjen i 10 min før du gjør det samme igjen. Denne gangen vil det dekke mer. Husk å skrape av det overflødige.

7. Nå skal vi lage den dryppende effekten som helles oppå kaken. Smelt fløte og rør den inn i en skål med sjokoladebiter. Jeg hakket lett opp 2 mørke sjokoladeplater. Det smelter veldig raskt og kaken bør være helt avkjølt når du gjør det. På den måten størkner sjokoladen fort. Jeg lot også sjokoladen være i kjøleskapet i 10 minutter før jeg helte den over.

8. Til pynt brukte jeg oreokjeks, sjokolade, lovehearts, sprinkeldryss og hjemmelagede pikekyss. Disse laget jeg av 120 gr sukker og 2 eggehvite som jeg pisket helt til det ble stivt. La blandingen i en sprøytepose også laget jeg noen store og noen små. Hadde også i konditorfarge i posen for å få samme farger som jeg hadde på kaken. Stekte de på 100 grader i 1 time.

Pynt kaken og kos deg med den! Den er ikke bare fin, men veldig god i smak! Vi spiste i flere dager etterpå selv om jeg hadde servert den til 5 voksne + at alle i nabolaget fikk store stykker! Så ja, den holder til et stort selskap :-)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

For flere oppskrifter kan du trykke på "mat og trening". Legger ut hver søndag og hver onsdag!


Marta Alise

Liker

Kommentarer

anneliaaland
anneliaaland,
Altså, WOW for en kake!! Så superdigg ut 😃
nouw.com/anneliaaland
martaalise
martaalise,
:D den var super!
nouw.com/martaalise
Monika
,
For en fantastisk kake! Fikk lyst å bake den selv
martaalise
martaalise,
Cathrine
,
WOW - den må jo bare prøves 😊 Så flott, og ser veldig god ut 😊
martaalise
martaalise,
:D PRØV PRØV PRØV <3
nouw.com/martaalise
kamillahaaland
kamillahaaland,
Oh, wow <3 Så SYKT god ut!
nouw.com/kamillahaaland
martaalise
martaalise,
den var farlig god 😉
nouw.com/martaalise
Helene
,
Altså wow for en kake!! Men kan se for meg man har masse igjen ja😂 Men dødsfin❤️ Du er flink!:)
martaalise
martaalise,
:D haha ja!! alle skal få! Bokstaveligtalt!
nouw.com/martaalise
Veronicabt
Veronicabt,
For en kake 😍😍
nouw.com/veronicabt
martaalise
martaalise,
Rita
,
Hvor stor form brukte du? Og steker du denne i midten eller nederst?
martaalise
martaalise,
Hei Rita. Jeg brukte standard springform 24 cm <3 Midten 😊 Sorry at jeg glemte å skrive det!
nouw.com/martaalise