tapas-oppskrifter

Etter bursdagen min fikk jeg ett par spørsmål om jeg kunne legge ut oppskrift på rettene jeg serverte. Men jeg har drøyd det litt, for jeg har lagt ut det meste før. Og synes det er så kjedelig å repetere meg selv. Men velger å tro at det kommer mer til nytte, enn ikke - spesielt siden det er sommer nå, og mange vil kanskje servere tapas på en koselig sommerkveld? :-) Så her kommer mine favorittoppskrifter på Tapas;
LAKSEWRAPS: én pakke laks, én pakke grove tortilla wraps, én kremost med hvitløk, og én isbergsalat. Smør en og en wrap med kremost, ta på et lag med isbergsalat og avslutt med laks. Rull de sammen og skjær opp i skiver. Stikk en tannpirker gjennom om du vil :-)

TIPS; Supergodt med spekeskinke istedenfor laks også ;-)

SCAMPI I CHILIMARINADE: Kjøp en pose frossen scampi og skrell dem når de er tint. Stek på middels varme på pannen med litt olje og hvitløk. Krydre dem godt med paprika, salt, pepper, persille og timian. Hell de i en skål når de er gjennomstekt og tilsett godt med sweet chili saus. Rør godt og server :-)

FOCCACIA BRØD: Oppskrift til dette foccaciabrødet har jeg lagt ut før og linken finner dere HER.

TACOSALAT: Stek karbonadedeig og tilsett tacopulver. Kjør opp isbergsalat, agurk, ananas, paprika og mais. Krydre godt med en halv lime :-)
GELESHOTS: Jeg serverte også geleshots, og oppskriften på det finner dere HER. La det ut for noen uker siden.
VELKOMSTDRINKER: Fikk ikke tatt bilder med drinken i, for jeg klarte å knuse et glass rett etter at jeg begynte å servere, haha :-) Men velkomstdrinken bestod av; Aperol, sprite, limejuice :-) - enkelt og greit! For å få den fine kanten, så dypper du glasset i lys sirup før du dypper glasset i is-strøssel :-)

TIPS: Har roseblader på fatet for at det skulle se litt finere ut.

GURKEMEIESHOTS: Jeg valgte å servere litt sunne-shots på bursdagen min også. Fikk tilbakemelding om at de smakte pyton, men de er supersunne! Jeg elsker de! Her er oppskrift.

SPANSKE KJØTTBOLLER: Oppskrift finner du HER.

TIKKA MASALA: Kylling, ris og tikkamasala krydder. Kjøpte ferdig krydder og laget det slik det stod på pakken. Eneste jeg gjorde annerledes var at jeg helte en creme fraiche oppi blandingen. Ble sykt godt :-)

SERRANOSKINKE MED ASPARGES: Kjøp inn en pakke med serranoskinke og en bunt med asparges. Surr en skinkebit rundt en og en asparges og stek i ovnen i 10 minutter :-)

KYLLINGKLUBBER: Disse gjorde jeg ingenting med. Tok de kun inn i ovnen slik som det står på pakken. En veldig enkel rett. Serverte de sammen med salsa og bbq-dipp :-)

________________________________________________________________

Håper dere fikk litt tips og kan ta inspirasjon av rettene neste gang dere skal servere tapas :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Charlotte
,
Alt så herlig ut!!! Takk <3
martaalise
martaalise,
Håper du får bruk for oppskriftene 😃
nouw.com/martaalise
Ellis
,
Flink du er!! 💕
martaalise
martaalise,
:D Takk Ellis!
nouw.com/martaalise