Styrketrening ved bassenget

I løpet av denne ferien har vi spist myeeeeee godt og tatt oss virkelig ut; slik ferier skal være :-D Men det skal også sies at vi har beveget oss masse med svømming, litt fotball og mye footing. I samarbeid med Audun har jeg laget et sporty innlegg om hvordan man kan trene enkelt på ferien uten noe spesiell utstyr og treningsstudio. Vi kjøpte to stk fem liters dunker med vann og gjorde noen styrkeøvelser ved bassenget. Du kan styre selv hvor mange kg du trenger for å få maksimal styrketrening ut i fra hvor mye vann du har oppi. Test dette neste gang du er på ferie. Mye morsommere enn å trene hjemme i Norge på et treningsstudio!

Du trenger:

♥ To vannspann

♥ Et basseng

♥ Et håndkle

♥ FARMEN - Plasser et vannspann i hver hånd. Hold armene rett ut. Denne holder du til du ikke klarer mer 3 ganger. *Melkesyre*

♥ Utfall - Gå rundt bassenget med to vannspann. Dype steg med så rak rygg som mulig.

♥ Løp i bassenget - Dette er så slitsomt, men også veldig morsomt. Løp så fort du kan i 30 sek x 3. Vannet gir deg mye motstand og man blir fort sliten og kjenner det i lårene.

♥ Biceps trening - Bruk vannspann her også. Hold overarmen helt strak. Løft opp nedre del av armen til brystet. Gjør tre sett. (12 x 3)

♥ Beintrening - Hiv deg i bassenget igjen og hold deg fast i kanten mens du sparker i fra alt du kan i 20 sekunder. Gjenta 3 ganger. Denne er god for beina og for mage muskulaturen.

♥ Ferieplanken - Den klassiske planten er jo så mye kjekkere ved bassenget. Ta frem håndkle og legg deg ned. Ha rak rygg, trekk inn magen, press hælene bakover og se rett fram. (30 sek x 3)

♥ Skuldertrening - Ta med deg vannspann i bassenget og hold rett frem med begge armene. Heis opp armene rolig og senk igjen. Gjenta 12 ganger, 3 sett. (12 x 3)

♥ Triceps - Bruk ett spann og en arm av gangen. Hold overarmen rett og løft underarmen opp og ned. Gjør (12 x 3) og bytt arm.

Jeg er mer den typen som vil ligge å late meg på solsengen, og så kan jeg duppe meg litt i bassenget og svømme noen runder. Jeg kunne aldri laget et slikt innlegg selv, rett og slett fordi jeg er en lating uten så veldig mye fitness - kompetanse. Jeg skjønner bare at det som er tungt, det er også trening. Ha,ha. Audun er mye mer sporty enn jeg og finner alltid nye ting han kan gjøre for å trene. Når han ligger og leser bok på plenen for eksempel, så ligger han med beina oppe og lager sirkler med dem. Helt utrolig sprek! Men jeg synes jo det er litt enklere å trene i syden når man har en flott mannekropp å se på! ;-)

Marta Alise

Liker