Styrketrening i trappen

God morgen folkens! I går ble kamera med på trening og vi fikk tatt bilder av øvelsene vi tok regelmessig før Spania turen. Disse er veldig enkle men utfordrende på samme tid - i hvertfall for meg! Jeg ville gjerne vise dere slik at dere kan bli inspirert til å trene utendørs. Jeg er veldig tilhenger av å trene litt annerledes og ute i frisk luft! Det er jo forsatt litt sommer igjen, eller hva?

Jeg delte en typisk trappetrening for oss for noen måneder siden men jeg delte aldri styrkebiten, bare kondisjonstreningen. Den kan dere finne HER. Ellers må dere gjerne prøve dette neste gang dere er ute og ser en trapp!

øvelse 1: situps i nedover-trapp

Denne er sykt effektiv og jeg merket hvor slitsomt det var å både gå opp og ned slik som vanlig situps og å holde oppe for at Audun skulle få knipse bilde. Så her vil jeg anbefale å gjøre begge deler. Jeg pleier å ta 10 x 3 situps og i går holdt jeg også oppe i 10 sekunder ett par ganger per sett. Viktig: Noen må stå med litt vekt på beina dine slik at du ikke faller eller mister balansen. Plasser rumpen oppå det øverste trinn slik at ryggen ikke får noe støtte. Den skal løftes opp og ned.

10 situps x 3 runder

Øvelse 2: side situps i nedover-trapp

Denne er helt lik den over bare at det er på siden. Audun tar mange flere enn meg men her tar jeg også 10 x 3. Av og til må jeg vente med å ta siste runde for den er hakket hardere enn den over.

10 side-situps x 3 runder

øvelse 3: armhevinger i oppover-trapp

Om vanlige armhevinger er for vanskelig for deg er denne øvelsen i oppover trapp perfekt. Den er litt lettere men samtidig utfordrende. Stå foran trappen og plasser hendene på det trinnet som føles mest naturlig når du skal bøye kroppen for å ta armhevinger. Viktig: Prøv å hold kroppen rettest mulig. Som en planke. Gå ned så langt du kommer men ikke hvil deg på overkroppen.

20 armhevinger x 3 runder

Øvelse 4: armhevinger i nedover-trapp

Egentlig synes jeg at 3 øvelser holdt, siden det er de jeg pleier å ta. Men Audun insisterte på å ha med disse og det er en kul øvelse så jeg sa meg enig til slutt. Denne tar ikke jeg foreløpig men skal prøve den neste gang. Den er kanskje for den som vil ha litt mer motstand og en mer kreativ øvelse, haha :-) Den er helt lik den over bare at den er i nedover trapp og litt skumlere. Viktig: Man må være sterk nok i armene ellers faller man rett på ansiktet! Pass på knærne når du er ferdig med runden(e).

20 armhevinger x 3 runder

Denne styrketreningen er perfekt å ta etter en tur/joggetur 😃💪

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Så flinke dere er!😊 Helt supert med tips!
martineeljostveit
martineeljostveit,
Dere er flinke.! Liker at dere skriver hva dere gjør og har bilder som viser i tillegg 👍🏼 stå på ☺️
nouw.com/martineeljostveit
mbk
mbk,
Så utrolig flinke dere er! 😃
nouw.com/mbk
Ine
,
Kjempe bra. Skal forsøke noen av øvelsene imorgen selv om de så litt tunge ut...