Stans pisking av Raif Badawi

(amnesty.no)

Er det ikke helt sykt at vi lever i en verden hvor vi ikke kan få ytre meningene våre? Er det ikke sykt at det finnes andre mennesker der ute som blir straffet hver eneste dag fordi de har sagt eller skrevet noe myndighetene er i mot? Raif Badawi er en av dem. Jeg vet at det finnes hundrevis, kanskje tusenvis av samvittighetsfanger der ute som trenger vår hjelp. Men Raif Badawi har jeg engasjert meg ekstra i. Grunnen? - Jeg og han gjør det samme; vi blogger. Vi vil ha en tydelig og klar stemme. Vi vil at folk skal lese det vi skriver og høre på oss. Vi vil ha en diskusjon hvor andre kan engasjere seg og fortelle hva de mener.

Tenk at vi i Norge kan stå opp hver dag og skrive på facebook-feeden at vi ikke er enig med Høyre-politikken eller synes at Erna Solberg ikke er en verdig statsminister. Den eneste konsekvensen vi kan få er at folk er uenig med oss eller at vi "taper" ansikt der og da. Vi blir ikke pisket, fengslet eller straffet på en eller annen syk og umenneskelig måte. Hvorfor er det ikke slik i alle land? Hvorfor blir noen straffet fordi de vil skrive og dele meningen sin med andre? Denne mannen har kun blitt fengslet for å ha utnyttet ytringsfriheten sin. I mai i fjor, ble han har blitt dømt til 1000 piskeslag, 10 år i fengsel og en jævlig bot på nesten 300.000 $.

"Amnesty International fordømmer at straffen mot Raif Badawi, en saudiarabisk blogger og samvittighetsfange, ble satt i gang 9. januar, i form av "50-piskeslag-om-gangen"- intervaller. Pisking bryter med det totale forbudet mot tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling og straff i følge internasjonal lov. Hjelp oss å stanse det!" (amnesty.no)

Er det en organisasjon jeg alltid har støttet så er det Amnesty. Hver eneste fredag demonstrerer de foran den Saudiarabiske ambassaden i Oslo helt til piskingen opphører. Hadde jeg bodd i Oslo hadde jeg helt klart stilt! Har du mulighet, still opp i Drammensveien 102H fra 08.45-09.30. Les mer om det HER.

Signer aksjon og les mer om saken HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer