Spørsmålsrunde om meg - svar

1. Kunne du tenkt deg å bo på Mallorca igjen?

Ja, visst Audun hadde vært med på det, så kunne jeg. Palma er en veldig fin by med mange muligheter. God temperatur og et flott byliv som passer de fleste. Dessuten setter jeg veldig pris på spansk kultur, mat og språket.

2. Snakker du forsatt spansk?

Ja, det gjør jeg. Om vinteren er jeg litt rusten men så snart jeg får dratt ned til Spania om sommeren kommer språket tilbake med en gang. Jeg kan flytende spansk, men det er klart at noen ord sliter jeg med å huske. Jeg har gitt privatundervisning i spansk til både ungdomskole og videregående elever i Oslo som deltidsjobb ved siden av studiene.

3. Har du familie i Spania som du har kontakt med?

Vi har ingen familie i Spania. Familien vi har der nede er venner som vi regner som familie. "Tanter" og "onkler" som alltid har vært der i oppveksten og barna deres som blir som en fetter eller kusine. Men det er jo ikke alle vi har holdt kontakten med siden foreldrene mine ble skilt. Familien vår er hovedsaklig i Argentina og litt hjemme i Bergen.

4. Favorittplagg/gjenstand?

Plagg: kjole, jeg elsker å gå med kjole. Gjenstand: Kamera, mobil, vaselin

5. 3 ting du kunne ønske du kunne levd uten?

Mobil, mat, søvn. Jeg er alt for opptatt av å være oppdatert på mobilen, av og til tar jeg meg selv i å bare scrolle på facebook uten å lese eller få med meg hva som skjer. Jeg kjeder meg men jeg gjør det likevel? Rar person. Mat, tenk å bare leve på luft og kjærlighet? Å ikke tenke på mat, eller få dårlig samvittighet. At mat ikke var en del av oss. Samme med søvn, hvor ødelagt man kan bli av for lite søvn. Tenk å ikke trenge søvn? Da hadde vi vært supermennesker og fått dobbelt så langt liv!

6. 3 ting du ikke kan leve uten?

Audun, mobil, vann. Jeg er avhengig av Audun, min aller beste. Mobilen min har jeg et hat-elsk forhold til. Jeg kunne ønske jeg ikke var så knyttet til den. Og vann, det er jeg også avhengig av. De fleste har problemer med å få i seg nok vann hver dag. Jeg har det motsatte problemet. Jeg drikker FOR mye.

7. Prater du bergensk? Kunne du tenkt deg å flytte tilbake til Bergen? Liker du Bergen?

Nei, jeg kunne ikke tenkt meg å flytte til Bergen igjen. Det er en fin by men været og klimaet passer ikke meg. Før brukte jeg at Bergen er for liten by for meg, men nå bor jeg jo i Arendal. Haha. Jeg er nok litt mettet på Bergen, men jeg liker veldig godt å være hos mamma på besøk en uke eller to av og til!

8. Har du fremdeles mye kontakt med faren din etter at de ble skilt?

Jeg har gått hele 3 år uten å se pappa, jeg har vært mye sur på han og har ikke syntes at han har fortjent noe samvær med oss. Han har heller ikke vist så stor interesse. For noen uker siden ble vi med han til Argentina på tur. Det var spesielt men samtidig kjekt å se han igjen. Ellers har vi ikke hatt noe særlig kontakt i de 12 årene foreldrene mine har vært skilt. Han har kommet ett par ganger i året å besøkt oss i Bergen i oppveksten min, men ellers er det lite.

9. Hvordan greide du å holde på spansken din?

Vi snakket spansk hjemme helt til jeg var ti-elleve år. Dessutten ble jeg presset på med morsmålsundervisning hver eneste torsdag fra 13-1600 etter skoletiden i mange år.. Jeg hatet det og prøvde alltid å komme meg unna.

10. Hvordan forhold har du med foreldrene dine og svigerforeldrene dine?

Jeg har ok forhold med pappa, som alltid kommer til å være litt anstrengenes og rar. Mens med mamma har jeg det beste datter-mor forhold. Vi er bestevenner og jeg forteller alt til henne. Sånn har det alltid vært. Hun er mye mer enn bare en mamma for meg. Svigerforeldrene mine har jeg vært så sinnssykt heldig med. Jeg har jo hørt skrekk historier om svigermor fra helvete osv, men jeg har vært veldig heldig og jeg har et kjempegodt forhold til dem. De er verdens skjønneste svigerforeldre, Wenche og Thorvald ♥ De passer veldig på oss og inviterer oss ofte på besøk hvor vi får god middag og masse oppmerksomhet. Hele familien til Audun er veldig fin, jeg har alltid ønsket meg slik som de er og har ofte vært misunnelig på venninner som har hatt store og fine familier men jeg har fått en veldig stor plass i Audun sin og har funnet meg skikkelig til rette der.

Marta Alise

Liker