spørsmål om bloggen

Vet dere, jeg får så mange spørsmål om bloggen og jeg tenkte jeg skulle lage en video der jeg kanskje utdypet litt. Men enkle spørsmål som blir spurt daglig tenker jeg at jeg kan bare forte meg å svare dere på her. Jeg skjønner at blogging bare blir mer og mer populært men jeg rekker ikke å svare alle på de samme spørsmålene, så her kommer det;

1. Hvor ofte må jeg blogge om jeg skal starte å blogge?

Du bestemmer helt hvor mye du skal blogge og hvor mye du skal dele. Noen blogger flere ganger daglig, mens noen oppdaterer én gang i uken. Det er ikke noen som bestemmer over din blogg. Sykt deilig å kunne bestemme selv :-)

2. Hvor mye kan jeg forvente å tjene?

Ikke en dritt. Man kan ikke begynne å blogge pga pengene. Pengene er en fin bonus men det er galt å starte kun pga det. Blogging burde begynne som en hobby også må man huske på hvor mange bloggere det er der ute. Konkurransen blir hardere og hardere dess flere bloggere som kommer til. Men jeg har troen på at det er plass til alle som vil og brenner for det :-)

3. Hvordan får jeg lesere?

Lesere kan du få ved å dele på facebook, instagram og andre sosiale medier. Jeg setter kjempe stor pris på når mine innlegg blir delt men jeg forventer det aldri av noen. Jeg har min facebook side som folk følger og de som vil, klikker seg inn. Det er også mulig å få lesere ved å annonsere men det koster penger. Om du skriver et ekstremt godt innlegg, så kan det bli plukket opp av aviser og da har du plutselig mange, mange lesere. Problemet med det er at de leserne ikke kommer igjen. Du får en stor opptur men så kommer veldig få av de tilbake. MEN, alt teller! 10 lesere der, 20 lesere der - til slutt har du 100 lesere også 500 også mer og mer. Ofte kan det også stoppe opp og da må du vende snuten inn mot bloggen din og deg selv. For da er det noe i veien med bloggen din. Om målet er å få mange lesere, så må man også innrette bloggen etter det. For meg er det viktigst at jeg trives med det jeg blogger om også kommer det med lesere på andre plass, for de er viktige for meg. Men det er mange bloggere som har 10 lesere om dagen og som koser seg med det, for de ser en verdi i å kun blogge for seg selv og det som er viktig for dem. Men da kan man ikke forvente å leve av bloggen.

4. Hvor lang tid bruker du på bloggen og på et innlegg hver dag?

Jeg bruker i snitt 6 timer. Noen dager kan jeg sitte i 12 timer med bloggen, mens andre dager så bruker jeg kanskje bare én time fordi jeg har laget masse innlegg dagen før. På ett innlegg kan jeg bruke maaaange timer. Alt fra idé til bilder også skrivingen. Men så kan jeg også lage lette innlegg hvor jeg bruker 30 min. Typiske innlegg fra reiser der jeg kun har masse bilder bruker jeg minimal tid på. Men slike innlegg som dette her og personlige innlegg kan jeg faktisk bruke opptil flere dager for det er så mange detaljer som skal med, også skal jeg ha bilder som passer osv.

5. Hvor er det best å blogge?

Jeg har kun blogget hos blogg.no og nå her på Nouw.com. Blogg.no er grei fordi den har topplister der bloggen blir synlig. Man får også bra reklame fra Nettavisen om man skriver gode innlegg. Her på Nouw.com er det også liste, men jeg føler man må klare seg litt på egenhånd mtp reklame. Jeg føler ikke jeg får samme hjelpen som på blogg.no, men samtidig er bloggen mye finere her på nouw.com. Den er også mye enklere å håndtere om man ikke er teknisk flink. Synes bloggen ser stilig ut her kontra der, så jeg skfiter nok ikke med det første.

6. Hva er ditt beste blogg-tips?

Skriv en blogg du selv ville lest. Ville du virkelig lest en blogg med kun selfier i speilet som er tatt med mobil? Eller en blogg der du kun slenger dritt om toppbloggere? Jeg personlig holder meg unna blogg som hele tiden er negativ og som tar bilder med mobilbilder.

7. Blir du aldri lei av å blogge? Tenker du aldri på at du skal ha en vanlig jobb?

Nei. Da hadde jeg jo slutta? Ville aldri blogget om jeg var lei av det. Sånn er ikke livet mitt. Blir jeg lei av noe så gjør jeg noe med det. Livet mitt hadde vært veldig surt om jeg skulle blogget 8 timer om dagen også ikke like det.

8. Hvordan kamera anbefaler du? Hvor redigerer du bildene dine?

Alt annet enn mobilkamera. Akkurat nå redigerer jeg de på Picasa. Det er et gratis program jeg har lastet ned. Burde kanskje investert i et ordentlig program men foreløpig er jeg fornøyd med dette :-)

9. Hva er det styggeste du har fått som kommentar på bloggen?

Man blir ganske hardhudet etter hvert, men jeg må ærlig si at jeg blir påvirket av stygge kommentarer om jeg allerede har en dårlig dag. Har jeg det bra, så rister jeg det av meg. Men det styggeste jeg har fått på bloggen er at jeg er ekkel, har tjukke lår, stor nese og at jeg sikkert kommer til å finne meg en ny en når Audun er i fengsel. Den siste synes jeg var sårt å få slengt i meg, for jeg er virkelig ikke en slik person. Skulle jeg og Audun gått fra hverandre, så hadde det ikke vært pga at han skal sone. Da hadde det vært for noe helt annet, som feks svik og utroskap osv. Men vi skal gifte oss, så det skjer ikke ;-) Men noen liker å trykke andre ned, spesielt når man har fine bilder, forteller om livet som går bra osv. Tror det er mye misunnelse ute og går.

10. Hvordan kan man lykkes som blogger?

Jeg synes det er så feil at jeg skal svare på det, for jeg er en mellomstor blogger og ikke noe typisk toppblogger som det heter. Men det som har hjulpet meg mye er planlegging. Jeg kjøper en kalenderbok i året og den følger meg overalt. Planlegger ofte innleggene mine uker frem i tid og det blir alltid endringer, men da har jeg noe å forholde meg til også får jeg inspirasjon om jeg mangler det en dag.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Janne
,
Bloggen din er fantastisk!!! Gleder meg til å se deg på tv neste torsdag. Det var kanal5? Hilsen Janne
martaalise
martaalise,
Tusen takk <3 Jepp! 2130
nouw.com/martaalise