Spanjoler er vemmelig!

Okei, nå har jeg skrytt livet mitt og Denia opp i skyene. Ja, vi har det helt fantastisk her og ingenting av det jeg har skrevet har vært løgn, men nå vil jeg også være ærlig om det som er mindre fint.

Spania ligger SÅ langt bak oss når det gjelder service, å snakke skikkelig til andre, hjelpe til osv. Norge er på toppnivå i forhold. Mange i servicebransjen her er utrolig sure og vemmelige. Og da spesielt unge jenter/damer (99% i hvertfall). Jeg snakker ikke spesielt om Denia nå altså, snakker generelt Spania både fastland og øyene. Jeg har helt siden 12 års alderen blitt møtt med himling av øynene når jeg har bedt om hjelp, "arggg", stønning, frekk om jeg ikke forstår hva de sier på sekundet osv. Før det har jeg ikke noe jeg husker, men det var sikkert fordi jeg var for liten og var alltid med mamma og de. Fra 12-13 års alderen begynte jeg å gå i butikker selv, gå på restauranter med venninner, reise til Spania og bo der hos tanter osv. ALLTID har de vært ekle mot meg. Og jeg vet at jeg ikke er alene for dette er ikke første gangen jeg tar det opp. Mange som har vært der av mine venner/bekjente kjenner seg igjen. Og da lurer jeg på; hvorfor er det slik at spanjoler som jobber i service er så frekke og nedlatende mot fremmede? De er forresten mindre frekke med meg når jeg begynner å snakke spansk til de, men nok til å forsatt gå under kategorien "vemmelig".

Ett stort unntatt er personer som jobber på restauranter. Her synes jeg 1 av 10 er teite og resten veldig hyggelig, mens på ZARA, blant annet, er 1/10 hyggelige. Det er nesten sånn at jeg føler jeg har vunnet i jackpot om jeg blir snakket skikkelig til av en ung jente som jobber der jeg er og trenger hjelp, som feks prøverom, finne en str eller noe.

Også må jeg for all del ikke glemme å nevne at jeg er spanjol selv. Jeg er født på Gran Canaria, oppvokst på Mallorca (bodde der i 5 år) og vært i de fleste byene på fastlandet og begge øygruppene. Finnes ikke ett år i mitt liv hvor jeg ikke har vært i Spania.. Kanariøyene er ekstremt god på service, så det er unntak. Men jeg må si at jeg ser på meg selv som norsk når jeg blir behandlet så teit, haha :-) Jeg er jo halvt/halvt.

Ahh.. Det var dagens utblåsning. Jeg vet det finnes bitre idioter overalt som må være frekke mot andre uansett hvem de møter. Men etter alt jeg har reist synes jeg Spania utmerker seg ekstremt. Vurderer å oversette dette blogginnlegget å sende det inn til spansk avis. Jeg bare lurer på hvorfor noen må være så frekke og arrogante når de blir møtt med smil og god stemning? Når man er på ferie er jo alt man vil å ha det kjekt!?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

FruLea
FruLea,
Huff da, godt ikke jeg reiser til Spania da 😉
nouw.com/frulea
martaalise
martaalise,
Haha :-O VErdt å besøke likevel da 😉
nouw.com/martaalise
saraflaaen
saraflaaen,
Uff da, ikke særlig koselig. Jeg har aldri opplevd dette når jeg har vært i Spania (Barcelona og Valencia), men jeg på min side er halvt fransk og vant til deres arroganse haha, så jeg bryr meg ikke så mye mer 😅 vi kan ikke forvente å få det som vi har det her når vi reiser bort på ferie, ikke la det ødelegge turen din! ❤️
nouw.com/saraflaaen
martaalise
martaalise,
Så tåpelig at de skal være sånn 😋 Jeg er halvt jeg og, men jeg kommer aldri til å finne meg i det tullet der, haha 😊
nouw.com/martaalise
Italia
,
Det er klart det! Du er pen, høy, kler deg bra og har en fin utstråling. Man blir litt bitter da. Hvorfor tror du ellers det kun er unge jenter som er slik? Sjalusi rett gjennom. Har forresten opplevd det samme både i spania, Frankrike og Italia. Forsatt bare unge jenter her også.
martaalise
martaalise,
Det var fint sagt 😊
nouw.com/martaalise
Kine
,
Kunne ikke sagt det bedre enn "Italia" sa det.. Så enig! Bra skrevet!
martaalise
martaalise,
Helene
,
de burde jo ta vare på turistene sine, slik at folk vil komme tilbake, hater dårlig service!
martaalise
martaalise,
Gina
,
Jeg har reist en del, og det er mye sjalusi når det kommer til latinske/ spansk talende land. Dette ser man ikke på samme måte i Norge, for der er det mer "sminket over" og folk i service bransjen tjener mye mer istedenfor eks Spania der de tjener Nada, og må slite for ingenting... Ha en fortsatt god ferie
martaalise
martaalise,
Ja kanskje du har rett! 😊
nouw.com/martaalise
Celine
,
Jeg har stort sett bare feriert i Hellas og nå når jeg har vært i Kroatia skjønner jeg hvorfor. Ikke bare er Hellas et nydelig land, men servicen der er helt amazing! I Kroatia opplevde vi så utrolig mye dårlig kundeservice og behandling, og enkelte steder var de tydeligvis ikke interessert i å ha oss inn i restauranten, selvom vi SÅ de hadde plass presterte de å si at de ikke hadde nok stoler???? Nå var vi en jentegjeng på 8, men det blir jo faktisk litt penger når vi alle bestiller mat og drikke, opptil flere drikker også, og synes ikke det skal ha noe å si på hvordan de er mot oss.. Nå er det noen år siden jeg har vært i Spania, så husker ikke helt hvordan de var der. Men jeg merket hvertfall STOR forskjell på Kroatia vs Hellas.