Søndagsoppskrift: scampi-salat

I dag har vi spist en litt annerledes salat enn det vi pleier, nemlig scampi-salat. Det var super godt å blande noe varmt og noe kaldt, og med alt krydderet smakte dette ekstremt godt! Her er oppskriften, slik at dere kan prøve:

Du trenger:

400 gr scampi, 1/2 agurk, 1/2 pk tomater, 1/2 paprika, 2 never spinat, 1 avokado, 1 lime, 1 boks ananas, 2 hoder med hjertesalat, 3 ss sweet&sour og til krydder brukte jeg persille, hvitløk og pepper

Slik gjør du:

Om du har kjøpt frossen scampi må den tines i vann. Dette tar ca 10 min. I mens lager jeg salaten.

Når scampi er ting skreller jeg dem. Dette gjøres akkurat som på en reke. Halen også kroppen. Men den har ikke noe hode.

Før de skal stekes skal de på grillspyd. Jeg brukte mellomstore grillspyd og fikk plass til fire scampi per.

Så skal de pensles med sweet&sour mixen og limejuice. Krydre godt med valgfritt krydder eller med de jeg har nevnt over.

Stek på høy varme på begge sider på en stekepanne.

Smak på en scampi før du tar alle ut av stekepannen, slik at du vet at de er helt gjennomstekt. Hell også litt mer sweet&sour om det smaker for lite.

Server sammen med salaten og en halv lime. Super godt!

En litt sen oppskrift. Jeg vil gjerne legge ut en oppskrift hver søndag men i går ble det litt knapt med tid. Så søndag ble plutselig mandag. Haha :-) Håper dere vil prøve dette. Jeg elsker scampi!!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Det sååå utrolig godt ut!:) Scampi er så godt<3
martaalise
martaalise,
jaa i love it!
nouw.com/martaalise