SØNDAGSOPPSKRIFT: EN SCAMPI DRØM

GOD SØNDAG! Endelig er jeg tilbake på pcen uten å ha all verdens planer utenfor sofaen, haha :-) Helgen har som dere kanskje skjønner, gått i ett! Mamma og de har akkurat reist og jeg og Audun skal rydde litt også slappe av. Vi kjenner begge to noe i halsen også er vi tett som bare det. Kjedelig, men godt at det er søndag slik at vi virkelig kan late oss.

På fredag hadde vi et vennepar på middag og da laget jeg min egen scampi-spagetti rett som jeg og Audun elsker! Men siden jeg ikke er så glad i å spise for mye pasta, så laget jeg en liten bri på den. Jeg skjærte opp squash også kokte jeg den istedenfor pastaen. Blandet også noen spagetti strimler inn og det ble kjempe godt! Om dere har lyst til å prøve så er oppskriften nedenfor:

- du trenger - (4 personer)

2 squash, 2 poser med frosne scampi, hvitløk, salt, pepper, valgfritt: spagetti, 2 bokser creme fraiche, 3 sitroner, chili, paprika pulver, persille


- slik gjør du -

Sett scampi til tinin. Den putter jeg alltid oppi en bolle med vann og etter 30 min er den klar. Striml squash med en spiralkutter eller ostehøvel. Kok opp vann og la squashen være i vannet i 5 minutter. Kok opp spagetti om du skal servere det også. Skrell scampi når den er tint og stek den i en panne sammen med olivenolje, hvitløk, chili, salt, pepper og paprika pulver. Vær raus med krydderet!

Når scampien er rosa begynner den å bli ferdig. Hiv oppi creme fraiche og rør godt. Smak til med sitronskall og sitronjuice. Jeg rasper sitronskall av en hel sitron og bruker juicen til 1/2. Senere serverer jeg med mer sitron for den gjør så utrolig mye med smaken. Men på den måten kan folk selv justere hvor mye sitron de skal ha i. La scampi blandingen få et oppkok før du serverer squashen blandet med scampi og litt spagetti :-) Har du gluten allergi eller prøver å spise magert, så er denne retten perfekt uten all den spagettien.

For flere scampi retter: trykk her.

Nå skal jeg hoppe rett på nesten innlegg. Denne søndagen skal jeg ta igjen for alle innleggene jeg egentlig ville skrive om på bloggen i løpet av helgen :-) Har dere hatt det fint? Jeg er litt deppa over at det har kommet enda mer snø.. Trodde vi var ferdig og at vi nærmet oss våren.. Men neida..

________________________________________________________________________________________________________________

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

anneliaaland
anneliaaland,
Det så fantastisk godt ut! Skal garantert testes ut! <3
nouw.com/anneliaaland
martaalise
martaalise,
det må du <3
nouw.com/martaalise
maddekk
maddekk,
Nam, det så helt sykt godt ut!
nouw.com/maddekk