Slik trener jeg

Nå er det lenge siden jeg har hatt en trenings-post og det er egentlig rart for vi har vært veldig flinke til å trene de to siste månedene. Vi har hatt økter på 3-5 i uken og jeg er super fornøyd. Denne uken blir det bare to (siden vi skal reise vekk) men jeg tenkte jeg skulle vise dere en av treningsøktene mine jeg har hver uke. Jeg gjør ALDRI samme treningsøkten etter hverandre. For meg er det så viktig å variere og helst ha 3 forskjellige jeg bytter på hver uke, alle øktene utenom det er ++. Disse tre går ut på styrke og kondisjon. Ser ut sånn: dag 1. mage/rygg + kondisjon, dag 2. ben og rumpe + kondisjon, dag 3. armer, rygg og skuldre + kondisjon. Første er mer en lang kondisjonsøkt enn en styrkeøkt, for da løper jeg intervaller også avslutter jeg med to/tre øvelser for mage og rygg. Her har dere hvordan jeg trener dag 1:

Første 10 minuttene går jeg i 6.5 km/t.

Også trener jeg intervaller. Mitt mål for denne kondisjonsøkten er å trene 12 intervaller. For å forklare det enkelt så løper jeg opp en pyramide og ned igjen. Hver intervalløkt er 1 minutt. Jeg starter med 11km/t i 1 minutt. Hopper av møllen og har da 30 sekunders pause. Så 12 km/t i 1 minutt også pause igjen. Slik holder jeg på til jeg har kommet til 16 km/t. Det er det forteste jeg klarer å løpe i ett minutt og fra 16 km/t starter jeg å gå ned igjen. Slik ser det ut:

Del 1 representerer på vei opp til pyramiden mens del 2 representerer turen ned. Dette er en perfekt intervalløkt som passer de fleste og man kan fint justere den etter hvor god i form man er. Det er dager der jeg kun løper 30 sek på 16 km/t fordi jeg ikke klarer mer. Presser jeg meg for mye i den farten risikerer jeg å falle av, haha. Etter intervalløkten liker jeg å gå i stigning 12 for å så trappe ned til 6 km/t de siste 5-10 minuttene. Alt dette utgjør ca 55 minutter.

Også til det kjedeligste av alt; styrken. Jeg prøver å bli bedre men jeg synes det er kjekkere å være på møllen enn å løfte på ting. Men etter en lang kondisjonsøkt tar jeg situps ca 10 x 7. Også avslutter jeg med øvelsen under som går på ryggen. Den er utrolig effektiv og hard. Den tar jeg 12 x 3 av.

Det var steg for steg på en av øktene jeg har gjennom uken. Neste gang kan jeg vise dere økt nr 2. Jeg er ikke noe trenings-ekspert men Audun er utdannet PT og viser meg forskjellige øvelser og teknikker.

Marta Alise

Liker

Kommentarer