Slik trener Audun meg

Jeg vet at det å trene styrke er veldig viktig, men likevel så holder jeg en knapp på løpetrening - synes det er mye kjekkere. En time går mye fortere på møllen enn ute på styrkerommet. Men siden jeg er sammen med Audun (som er den største trenings-freaken jeg vet om) så må jeg også innom styrketrening.. Slik jeg har fortalt før her på bloggen så trener jeg ALDRI samme økten to dager på rad. For meg er det viktig å variere når jeg trener for å opprettholde interessen. Forrige gang viste jeg dere hvordan jeg trener intervalltrening og i dag skal jeg vise dere økt nr 2 hvor jeg trener overkropp og intervall i en. Jeg holder meg unna bryst men er innom armer, rygg, skuldre og kyllingvingene :-)

Først starter jeg med kondisjonstrening. Det er den trening jeg blir varmest av fortest. Det kan være alt for å løpe i 20-30 minutter til å ro i ett kvarter, men meste parten av gangene er det intervall trening i 30 minutter for å så gå over på styrke treningen. (Intervalltrening; Løper i ett minutt for å så gå i 30 sek. Dette gjør jeg til det har gått 30 minutt)

1. Triceps (hele bakre overarm) - Dette er Auduns favorittøvelse. Man tar curl stangen og bøyer den ned til bak hodet og opp igjen. Viktig å stramme magen samtidig og puste ut og inn mellom hver repetisjon. Denne får man veldig stram arm av. Jeg tar ca 5 kg i hver hånd 15 x 3 ganger.

2. Bakre øvrearm (triceps) - Denne øvelsen er også veldig god for triceps. Det er viktig at overarmen er helt stille under øvelsen. Du skal kun bruke nedre armen til å trekke ned mot hoften. 15 x 3 ganger :-)

3. Nedtrekk ståendes for bakre skulderparti - Denne er veldig god for skuldre og er med på å bygge slik at du blir sterkere i arm og overkropp-øvelser. 15 x 3 ganger :-)

4. Rygg trening 1 - Dette er min favorittøvelse og den kan jeg ta 100 av for jeg føler den tar så godt.. Man sitter nede og trekker håndtakene i mot seg mens man presser brystene inntil og ser opp for å få ordentlig holdning. 15 x 3 ganger.

5. Rygg trening 2 - Denne trener hele ryggen og er litt artig å ta for man tar tak og strekker seg bakover. Viktig at armene ikke beveger seg og man skal heller ikke trekke den til seg (det er en annen øvelse), man skal strekke ryggen bakover. 15 x 3 ganger.

6. Kyllingvingen - Flere enn meg som hater det flesket på siden under armene? Denne er super effektiv mot akkurat det. Trekk den ned med strak arm til hoftene. 15 x 3.

Håper dere skjønte med forklaring og bildene :-) Audun er utdannet PT så det blir litt mer kreative øvelser enn de mest vanlige og det er så kjekt å kunne vise de her på bloggen selv om jeg ikke er verdens største trenings-entusiast!

Marta Alise

Liker

Kommentarer