slik tjener jeg penger på bloggen

Det mest stilte spørsmålet på bloggen og når jeg møter nye mennesker er hvor mye jeg tjener på bloggen og hvordan. Aldri et spørsmål jeg spør andre, da jeg synes det er en privatsak. Men jeg kan skjønne at blogging og det å tjene penger gjennom sosiale medier er interessant, da det er ganske nytt. Jeg svarer alltid når folk spør - selv om jeg av og til kan føle at det er litt frekt. Når venninner spør, så synes jeg det er helt greit for de kjenner meg jo. Men når helt nye personer som jeg aldri har sett meg før, spør, så blir det så rart. Men svar for de alltid, og det skal dere få også.

De måtene jeg kjenner til, som gir penger gjennom blogging og SoMe er annonse, annonselinker og klikk.

KLIKK: Her på nouw får alle bloggere 1,1 øre per klikk. Dvs at man får ca 1 kr når man har hatt 100 lesere. Eller 1 kr og 10 øre for å være eksakt. Veldig lite, så man kan ikke kun leve av klikk - med mindre man har flere titusener innpå hver dag. Jeg vet at toppbloggere får mye mer, og de har jo også flere lesere - så da blir det en fin pott bare i klikk. Derav alle "clickbates" (innlegg med store overskrifter som lokker deg inn, men som ikke har noen innhold, nakenbilder, osv). Sier ikke at alle toppbloggere gjør det, men noen. På blogg.no får du ingenting per klikk med mindre du har en avtale. Mens her på nouw får alle penger, per klikk. Noen mer enn andre, men synes det er en fin tanke at alle skal få noe. Slik er det med youtubere også, man får litt per visning.

ANNONSE: Også har du annonse som betyr at en bedrift kan betale bloggeren for et innlegg på bloggen. Det kan også være at de vil betale for bare en setning på et random innlegg. Eller en video. Jeg som ligger midt på treet kan ta fra 2-3000 kr for ett innlegg. Spørs hvor mye det innlegget krever. Mens de som har noen hundre lesere per dag tar kanskje 500-1000 kr for ett innlegg. De på toppen tar rundt 50 000 kr for ett innlegg. Som dere ser, så er det store forskjeller.

ANNONSELINKER: Her tjener jeg penger. Ikke mye, men nok til at jeg kaller blogging for jobben min. Noen vil si at jeg ligger mellom hobby/jobb - men jeg er ikke dyr i drift, så for meg er det ok-penger som jeg er fornøyd med. Jeg legger mye tid i bloggen, mer enn jeg noen gang har jobbet på en vanlig jobb - så de er jeg stolt av. Men nå skal jeg forklare dere. Jeg får sponset klær hver mnd og de plaggene jeg digger legger jeg ut her. De jeg ikke liker sende jeg tilbake igjen. Hver gang jeg legger ut et antrekk eller bilder av klær så har jeg en link. Dere har kanskje sett linker innpå her og andre div bloggere? Det er annonselinker om innlegget er merket. Om dere trykker på den linken og kjøper produktet får jeg en prosentandel. Så feks, om jeg ikke legger ut en slik link på en mnd eller legger ut mange linker, og ingen kjøper, så tjener jeg heller ingen penger. Det er også ofte mange ser noe de liker på bloggen min, også venter de med å kjøpe den til lønningsdagen - går så innpå butikken jeg tipset om på nett uten å gå gjennom min blogg, og da får jeg heller ikke betalt. Sånn er gamet! Jeg får ikke rene penger av å lage innlegget, det er kun ved kjøp. Så det er litt opp til meg hvor mye jeg vil reklamere for det. Det er klart at det ikke er mye per plagg, men når en del av mine lesere kjøper litt hver, så blir det en ok sum hver mnd.

_______________________________________________________________________________

Jeg tror jeg har forklart det på bloggen før, men siden så mange spør så kunne jeg like gjerne lage et nytt innlegg om det. Jeg ønsker på ingen måte å presse på dere at dere må kjøpe gjennom meg eller at dere må betale meg for å være innpå her. Det er 100 % frivillig. Jeg ønsker å inspirere og om dere liker noe, så er det selvfølgelig kjekt at dere kjøper. Men jeg har kviet meg litt for å fortelle dere akkurat hvordan det er, for jeg vil ikke at noen skal kjøpe kun for å gjøre meg glad. Jeg blir glad av at dere titter innom og ønsker ikke å presse på noe kjøpepress <3

Håper innlegget gjorde dere klokere! Og om noen sitter med en blogger i magen, så er vel dette innlegget ypperlig for dem. Ikke det at man skal åpne en blogg kun for penger, men for noen blir det relevant når det blir mange lesere og bedrifter som vil ha samarbeid :-) Jeg elsker å blogge og ville gjort det uavhengig av penger. Det har vært flere mnd jeg ikke har tjent noe og det er helt greit. Jeg er en veldig stolt blogger og det gir meg mye å klikke meg innpå her hver dag!!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Turid
,
Så fin, sympatisk, ærlig og ydmyk du er. 😊
martaalise
martaalise,
hehe, ja jeg prøver <3 😃 bra du liker!!! Turid <3
nouw.com/martaalise
kristinw
kristinw,
Så gøy at du skriver litt om disse tingene 😊
nouw.com/kristinw
Hemmelig
,
Du må være den mest ydmyke bloggeren 😊
FruLea
FruLea,
Bra innlegg, ærlig og fint😉
nouw.com/frulea
Tone
,
Flinke & ærlige Martha Alise😘👌🏼😊
martaalise
martaalise,