Slik starter du å trene

Problemet med trening er å komme igang, etter at hodet er innstilt og kroppen er vant til det, så går det som en lek! Men hvordan kommer man seg på topp igjen? Man snakker alltid om at man må sette seg mål men der er jeg litt delt for man blir så fryktelig skuffet over seg selv om man ikke lykkes, og da er steget for å la være å gjøre noe stor.

Jeg er ikke noe PT men jeg kjenner kroppen min og jeg kjenner tankegangen min. Dessverre er jeg et periode menneske når det gjelder trening. Når jeg først er i gang, så er jeg virkelig i gang og da er motivasjonen høy. Men så kan jeg komme inn i en rutine hvor det er lett å si nei til trening og finne på tusen unnskyldninger, noen som kjenner seg igjen? Vel, nå er jeg på an igjen og denne gangen håper jeg det varer lengre enn 4 måneder. Jeg skal i hvertfall gjøre mitt beste.

Det som er litt annerledes denne gangen er at jeg ikke har så høye mål til meg selv. Istedenfor å banke meg selv opp for at jeg ikke klarer å løpe i én hel time, så roser jeg meg selv og ser meg fornøyd med å klare å løpe i 20 minutter. Hvorfor har jeg ikke lært denne tankegangen før? Jeg har alltid tenkt alt eller ingenting og presset meg gjennom ting. Men det er jo så mye bedre å løpe/gå i en halv time enn å ligge på sofaen? Til og med 10 minutter løping og 20 minutter gåtur er bedre!

Finn en treningsform du liker - Jeg ble ikke glad i å løpe før jeg flyttet hjemme i fra og når jeg først har startet så gir det meg så mye. Jeg blir klar i hodet, jeg får kick av musikken og jeg gleder meg over at jeg har to friske ben som kan løpe. Det som jeg også liker med løping er at jeg ikke trenger noe ekstra utstyr. Alle må finne sin treningsform som gir en noe og som man føler en mestrer.

Musikk - Jeg klarer IKKE å trene uten musikk. Mange som sier de ikke klarer å høre seg selv tenke med "bråk" i ørene, men for meg er det motsatt. Jeg tenker veldig klart med musikk og det er noe som gir meg kick når jeg er sliten og vil slutte. Det er også mye selskap i musikk! Dette høres kanskje litt rart ut, men jeg trener til skikkelig fylla/fest-musikk! Haha... Alle med hver sin smak!

Alt er bedre enn ingenting - Som jeg nevner over: ALT er faktisk bedre enn å ligge på sofaen. Vil du danse ett par sanger eller gå til butikken? Alt teller! Ikke sett for høye krav til deg selv. Om du tenker at du skal klare å løpe en halvtime men ikke klarer det, så gå resten! Å gå er fantastisk! Bare det å komme seg ut å bevege seg er 10 poeng!

Kle deg slik at du føler deg vel - Jeg vet mange tenker at det er overfladisk å tenke på hvordan man ser ut når man trener men det ligger faktisk mye motivasjon bak nye og freshe treningsklær som man føler seg vel i. For en uke siden mottok jeg et treningssett fra Stronger og pga det kom jeg meg på trening to ekstra ganger! Planlagte 3 økter, men det ble 5! Jeg har seriøst aldri hatt så gode treningsklær. Buksen sitter støpt på kroppen og jeg har virkelig lært å kjenne hva det vil si å ha riktige klær. Alle tightsene jeg har i skapet må jeg dra opp annen hvert minutt når jeg løper. Med buksene fra Stronger så drar jeg de opp én gang, og det er når jeg tar de på meg! Også må jeg ikke glemme å nevne hvor utrolig stilige de er!

Tren når det passer deg - Jeg har alltid drømt om å være den personen som MÅ trene tidlig. Og tro meg, jeg har prøvd, jeg har presset meg selv, jeg har vært så ulykkelig for at jeg aldri kommer meg tidlig på trening. Men, det er ikke da jeg har mest energi så etter ett par uker med tidlig trening, så gir jeg bare opp hele greien. Slutter å trene. Mens denne gangen så har jeg kjent på når det har føltes riktig for meg å trene og det er om kvelden. Det som er riktig for andre er ikke nødvendigvis riktig for deg.

Nyt det - Når du har funnet en treningsform du liker, enten om det er én eller variert så prøv å glede deg over det. Om det er dansetrinn, yoga eller løping. Jeg gleder meg for eksempel over den friske og skarpe luften som treffer ansiktet mitt når jeg løper om kveldene. Jeg gleder meg også at det er mørkt for da slapper jeg mer av - selv om jeg løper. Jeg gleder meg over å telle på fingrene hvor mange ganger jeg har trent forrige uke. Jeg gleder meg også over å ta i bruk løpehansker og pannebånd som jeg har kjøpt for lenge siden og aldri brukt. Ja, små gleder - men det betyr mye for meg og min treningsglede :-)

Bukse og topp HER

Ikke gjør alt for komplekst - Det er så lett å bli bitt av basillen om å plutselig bli verdensmester med en gang når man starter treningen. Her har jeg gjort feil mange ganger. Jeg skaffer et treningsprogram som er SÅ komplekst at jeg faller av før jeg vet ordet av det. Nå i starten trener jeg kun det som får hjertet mitt til å pumpe og svetten til å renne. Etter min gå/joggetur tar jeg øvelsen over ca 100 ganger. Det er 50 per bein og man blir rimelig pest ut. Om man er i bedre form øker man og omvendt. Dette gjør jeg 3 ganger. Jeg hiver meg også ned på gulvet og gjør situps og armhevinger. Øvelser man kan gjøre hjemme når som helst. Armhevinger 10 x 3 og situps 80 x 3. Det trenger ikke å være så vanskelig og man trenger ikke 100 apparater.

Spre treningsglede - Sist men ikke minst; når du har funnet din treningsglede; spre den videre!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nå skal jeg ut å løpe faktisk! Følg meg på snapchat om du vil se når og hvor jeg trener: martalise

(topp og bukse er sponset)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Utrolig kult treningstøy😊 Du sprer glede og motivasjon <3
martaalise
martaalise,
åhh så søtt sagt!
nouw.com/martaalise
Linda H
,
Nice 👌
martaalise
martaalise,