Slik spiser du grapefrukt på 1-2-3

En av mine favoritt frukter er grapefrukt og jeg spiser gjerne en for dagen. Jeg har skikkelig grapefrukt-perioder om jeg kan si det på den måten.. Jeg har uker der jeg spiser en til hver frokost, men så kan jeg glemme å kjøpe og da kan jeg gå skikkelig lenge uten. Men nå har jeg fått dilla på grapefrukt igjen og det passer perfekt nå om sommeren, for det smaker ekstra godt i solsteiken! Jeg tenkte jeg skulle først fortelle dere hvorfor denne frukten er så viktig for oss også vise dere hvordan dere kan spise/servere den på en enkel måte - for er det noe som ødelegger for frukten, så er det at den er vanskelig å skrelle og det tror jeg skremmer folk fra å kjøpe den.

Grapefrukt

1. Rik på vitamin A og C

2. Den er fantastisk frisk og deilig

3. Den inneholder godt med betakaroten akkurat slik som i gulroten og det blir vi brun av! Men viktigst av alt, betakaroten er viktig og sunt for synet og øynene våre.

4. Rik på fiber

5. Grapefrukt inneholder også magnesium som er et viktig mineral i kroppen vår

6. Jern og kalsium finner du også i denne deilige frukten

7. Grapefrukt har en god effekt på kroppen vår om vi vil ned i vekt. Det er faktisk bevist at den har en god effekt på forbrenningen vår og blokker karbohydrater/sukker slik at det ikke blir omgjort til fett.

8. Flavonoider er stoffer som har en beskyttende virkning på kreft og hjerte og karsykdommer. og det finnes masse av dette i frukten. På forskning.no fant jeg også ut at det beskytter cellene våre mot skader.

9. Grapefrukt senker kolesterolet vårt.

10. Grapefrukt renser kroppen vår. Perfekt å bruke om man vil ta en detox noen dager.

Håper det var nok grunner til å kjøpe grapefrukt neste gang dere er ute å handler, haha :-) Det finnes nok mange flere fordeler med denne frukten men dette var de jeg har lært av mamma og noen til jeg fant på nettet. Så, over til hvordan jeg spiser grapefrukten. Her finnes det også mange forskjellige måter å gjøre det på, men denne er morsom og enkel:

1. I hver pol, både øverst og nederst kutter du en sirkel gjennom hele frukten.

2. Dytt ut innholdet.

Da skal du få en kikkert. Tittei :-)

3. Kutt nedover frukten men la det være en liten cm helt øverst.

Snu den opp ned og la den falle pent ut slik som på bildet over. Så er du FERDIG 😘

Server og kos deg med noen båter grapefrukt!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Så genialt!:-)
martaalise
martaalise,
Rikke
,
Jeg pleier å bruke grapefrukt i smoothie. Helt herlig i smoothie med mye søte bær/frukt som jordbær og mango fks. Elsker kombinasjonen av det syrlige og søte. Anbefales! 💕
martaalise
martaalise,
mmm<3 Ja det er kjempe godt 😃 lenge siden jeg har laget!
nouw.com/martaalise