Slik skjærer du ut gresskar

Dette er ikke det vanskeligste men man må være litt nøye også må man ha en stødig hånd og være litt sterk - for det er tungt å skjære ut et gresskar! Her har jeg laget en liten guide på hvordan man gjør det ordentlig og greit, steg for steg!

Tegn der du vil ha munn, øye og evt nese. Jeg har brukt den ene på høyden og den andre i bredden for å bruke stilken som nese.

Lag en "inngang". Jeg brukte en stor brødkniv, men trengte hjelp av Audun i begynnelsen. Sykt tungt. På gresskar nr 1 lagde jeg hull bakerst og på den andre lagde jeg hull øverst.

Skjær og hul ut gresskaret.

Så kan du begynne å skjære etter strekene du har tegnet og få det ansiktet du vil. Slik ble våres;

Med alle bitene vi har fått som vanligvis går i søppelet tar vi å skjærer ut små trekanter som dere ser på bildet.

Ved hjelp av tannpirkere skal dette bli tenner. Fest en tannpirker per bit og knekk av halveis slik som bilde nedenfor.

Fest det i kjeften på gresskaret oppe og nede.

Brukte samme prinsippet på øynene!

Om du vil få en ekkel effekt med gresskarene så er konditorfarge perfekt å bruke som fakeblod. Dette brukte jeg på øyne og munn.

Ikke bry dere om gresskaret deres har flekker eller slag. Det er bare sjarmerende. De skal jo ikke være fine å se på!

Viktig tips; Hvor man kjøper gresskarene har mye å si! Vi fikk 3 gresskar for 50 kr per stk på Coop Prix, mens noen steder koster de 130 kr for bare ett! I morgen skal jeg se etter lykt slik at vi kan ha de ute med inngangen. Så skumle! Flere som kommer til å pynte med gresskar? Ta vare på kjøttet, i morgen skal jeg legge ut oppskrift på gresskarbrød! ♥

Marta Alise

Liker

Kommentarer