Slik ser jeg ut...

Dette blogginnlegget har jeg gruet meg til å publisere. Ikke fordi jeg ser jævlig ut og alle dere kommer til å se det, men fordi jeg er redd hvordan mamma kommer til å reagere... :-| Så nå ber jeg til Gud om at dette er ett av innleggene hun ikke får med seg, selv om hun leser bloggen! 

Man skal faen meg ikke kødde med solen her nede. Jeg synes det er så ufortjent. Jeg har smurt meg med faktor 20 fra Nivea på kroppen og faktor 50 fra Elisabeth Arden i ansiktet. Likevel er jeg helt ødelagt på beina, hovnet opp og solbrent på brystet, pannen og på skuldrene. Men ingenting slår beina mine.. De er grusom og det er vondt å gå.. Jeg går som en tredukke og føler at leggene ikke helt samarbeider med knær og føtter. Så i hele dag frem til i kveld har vi lagt inne, tatt paracet, tatt kalde dusjer og smurt hverandre inn med aloevera. Audun er også solbrent, men han har ikke de store smertene som meg.

Mange av dere har anbefalt meg å bruke faktor 50 her nede men for å være helt ærlig så tenkte jeg at jeg ikke var "en av dem" som trengte det. Jeg har bodd mange år i Spania og vært ute i så mange timer fra jeg var nyfødt i solen, så jeg tenkte at jeg var herdet og at det holdt med faktor 20. Jeg er også alltid den som blir brun og fin når alle andre blir brent og rød... Men men.. Nå vet jeg i hvertfall hvor jævlig de med lys hud har det hver gang de er i syden. Og jeg har aldri forestilt meg at det skulle være så vondt..

Vært inne å lest masse om forbrenninger og slikt og jeg har skjønt at jeg ikke har 2 gangsforbrenning for da må man ha byller, og det har ikke jeg heldigvis. Håper ikke jeg utvikler det heller. Vi har boblebad på veradaen som er avkjølendes. Det er ikke for kaldt, men det er godt. Så her har jeg sittet i 20 min i dag... Med håndkle over meg for å ikke få noe sol på meg. Blir lett svimmel og får vondt i hodet. Tenkte ikke at å bli solbrent på huden kunne spre seg til andre sted, som feks å gi meg feber og hodepine...

Jeg føler meg veldig hjelpesløs, er dritt irritert, og synes så synd på meg selv. Har hatt flere pity-parties... Dere som følger meg på snap fikk dette med seg kan jeg tenke meg... Jeg er enda mer forbanna idag.. Det er så mye vi vil oppleve og nå har jeg ødelagt denne dagen og mest sannsynlig i morgen også.. Om dere skal hit eller andre eksotiske steder, håper jeg dere ser hva som kan skje om man undervurderer solen.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

anneliaaland
anneliaaland,
Ah uff, så ikke deilig ut! Håper det går fort over, stakkars!
nouw.com/anneliaaland
martaalise
martaalise,
Det er snart helt over <3
nouw.com/martaalise
T
,
skrev til deg på snap om naturell yoghurt. Må bare anbefale deg det igjen. Jeg er veldig lys i huden og har ikke vært mye eksponert for sol i barndommen. Ble brent så jævlig i syden ett år, og fikk anbefalt å smøre meg det på rommet på hele kroppen og la det størkne. Deretter dusje. Gjorde dette i to dager før det begynte å flasse før jeg var helt i orden igjen 😃 var som et mirakel!! Så gjør virkelig det. Reddet ferien min iallefall 😊
martaalise
martaalise,
Hei fine deg! Tusen takk for tipset ditt! Jeg har brukt både yoghurt og aloevera. Jeg er snart frisk! <3
nouw.com/martaalise
TheRockInkChick
TheRockInkChick,
Så ikke noe godt ut i det hele tatt...
nouw.com/therockinkchick
martaalise
martaalise,
:-| Det var helt jævlig!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Huff det ser IKKE godt ut! Jeg vet veldig godt hvordan det er, er lys i huden og har vært solbrent på foten før og det er helt insane vond, og som du skriver så blir man faktisk syk og det ødelegger så mye 😟 Jeg håper dere har kost dere inne fordet, men skjønner du er sur. Håper virkelig du får det bedre snart <3 Audun er så snill mot deg:-) så virkelig digg ut i boblebadet😍
martaalise
martaalise,
Uffa meg... Nå vet jeg hvordan du føler det når du er på ferie! Klem til deg <3
nouw.com/martaalise
Atti
,
Uff... håper dere begge føler dere bedre snart. Det er ikke gøy at ting ikke går riktig vei når man er på ferie. Masse god bedring til dere begge!
martaalise
martaalise,
Nei vet.. Men vi har heldigvis 5 dager igjen og nå er jeg bedre <3
nouw.com/martaalise
Katrine,
Uff, ser ikke noe godt ut.
Aloe vera og yoghurt naturell er god medisin. Da jeg var yngre fikk jeg 2 grads forbrenning på skuldrene. Og blir veldig fort brent der nå.

Lurt å dekke seg til som du gjør/har gjort. Gi det en dag eller to. Krysser fingrene for at dere får masse ut av resten av turen.
www.ikkealltidrosa.blogg.no
martaalise
martaalise,
2 grads forbrenning høres helt forferdelig ut!!! Takk for tips! Jeg brukte aloevera og er bedre!!
nouw.com/martaalise
Therese
,
Det er ikke noe feil med solkremen da? Ser på bildene at du er solbrent omtrent akkurat der det er normalt å smøre? Og det ser ut som det er smørt der, hvis du skjønner?
martaalise
martaalise,
EHHJAAA!!!! Tenkte faktisk på det samme! Kan jo umulig fungere? Solte meg i 3 timer med 20 også 30..... HAdde det vært bare solen hadde jeg jo blitt solbrent over hele beinet...
nouw.com/martaalise
Renate
,
Hei Marta, dere må kose dere videre. Og se om dere får tak i aloe vera aftersun-krem. Det hjelper når man er solbrent.
martaalise
martaalise,
Hei Renate! Tusen takk for tips! Det kjøpte vi! 😊 Begynner å bli bedre!
nouw.com/martaalise
Trine Gundersen,
martaalise
martaalise,
Takk! Begynner å bli bedre nå... <3
nouw.com/martaalise
Marion
,
Ser dette er skrevet for noen dager siden, men slenger igjen en kommentar læll,hehe. Det å bli solbrent er ikkenoe godt, jeg tok sol i solarium en gang, og kom ut igjen med 2 grads forbrening på hele kroppen, for jeg skulle jo bli brun og blid til sommern jeg, og kjørte på med 50 min sol med min hvite hud. Så det var godt å varmt der å da,men senere på kvelden var det ikkeno godt, jeg hadde så store smerter at jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg: p hovna opp i hele ansiktet og kroppen, fikk sånne små byller noen steder også, så ble ett par dager i smerter kan man sixp så jeg lærte etter den gangen, og aldri mer så lenge, så nå holder det med 13 min til meg i solarium, så får sommer sola ta å gjøra resten til sommern: p
martaalise
martaalise,
Hei Marion 😃 Uffa meg. Høres helt forferdelig ut! Trodde ikke det var mulig i solarium? 😐 Ja, jeg kjenner meg igjen selv om jeg ikke fikk byller.. Men jeg ble så hoven og syk!!
nouw.com/martaalise