Slik redigerer jeg bildene mine

Jeg så ikke helt for meg at jeg skulle skrive et slikt innlegg for jeg har ikke syntes at jeg er noe flink til å redigere bildene mine, men siden dere har spurt ett par ganger så er jeg vel flink nok 😃 Det første jeg vil si er at jeg ikke bruker noe dyrt redigeringsprogram. Jeg redigerer ALLE bildene mine i et program som allerede ligger inne på pcen min. Så når jeg åpner bildene i mappen så får jeg alternativ om å redigere og da de mest enkle funksjonene, ikke noe avanserte greier her!

Første tips:

Første tips fra meg er lyset! Jeg skulle hatt et eget innlegg for fototips men det kan jeg lage senere. Men jeg redigerer alle mine bilder lysere - alltid! Om jeg har tatt bildet i dagslys trenger det ikke SÅ mye mer lys, men jeg pleier alltid å stille det litt inn selv om. Her kan dere se forskjell:

Andre tips:

Kontrasten har 99% å si! Det er da man får best frem fargene og jeg liker sterke og fargerike bilder! Her pleier jeg å dra den nesten helt opp, men ikke slik at det blir falskt... En kombinasjon av lysere og økt kontrast på bildet er det jeg bruker mest.

Tredje tips:

Også til slutt kan jeg å leke meg med skyggen og hvitbalansen visst det er nødvendig, men det er sjeldent. Her skrur jeg litt frem og tilbake for å se hvordan bildet blir bedre. I dette eksempelet; ansiktet mitt som fikk mye skygge i seg som dere ser på bilde første bilde nedenfor her etter at jeg hadde lagt inn lys og kontrast. Men dette er jo litt smak og behag.

Andre ting:

Det finnes mange flere funksjoner men det er sjeldent jeg bruker de. Nedenfor har jeg tatt et eksempel på et kaldt bilde eller et varmt bilde. Det kalde liker jeg best å bruke på mat for da ser hele bildet renere ut. Varmen kan jeg bruke pitte-pittelitt på bilder av meg og andre personer for å for eksempel bli litt brunere på bildet. Blir det for mye varme ser det bare skittent ut - synes jeg! Men igjen, det er spørs hva stil man liker.

Slik redigerer jeg bildene mine og det er ikke noe hokkuspokkus! Håper dere skjønte hva jeg mente og at dere følte at dette kan dere også klare! Det er jo veldig gøy når man først har begynt å redigere bilder. Det får jo også frem det beste i bildene!

Jeg vil også legge til at jeg synes det er veldig morro når dere gir meg inspirasjon og forslag til innlegg! Keep them coming! 💗

Marta Alise

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Flotte tips 😉 jeg bruker redigere kun om det er uklar eller en ser d faktisk trenger å bli redigert 😊
nouw.com/tonevinningland
martaalise
martaalise,
Takk for det! 😊
nouw.com/martaalise
Lnn91
Lnn91,
Fine tips 😃
nouw.com/lnn91
martaalise
martaalise,
Helene
,
Synest du er flink til å redigere:-) liker også når det er sterke farger det er så fint å se på
martaalise
martaalise,
Takk Helene 😊 Veldig enkelt, men glad du liker det!
nouw.com/martaalise
Pernille
,
Du er en selvdigger
Helene
,
DU er misunnelig lille Pernille 😊
martaalise
martaalise,
Okei? Hvorfor går du innpå om jeg er selvdigger da? 😋 haha.
nouw.com/martaalise