Slik kommer du over kjærlighetssorg

Det finnes mange ulike kjærlighetssorger og jeg tenker at vi alle har vår strategi eller måte å takle det på. Men etter å selv ha gått gjennom mange kjærlighetssorger vil jeg i dag gjerne dele min erfaring og jeg vil snakke om kjærlighetssorg etter brudd, for det er nemlig den sleipeste og verste når det først pågår. Her er fasene og tipsene for å komme gjennom dem;

Fase 1 - selvmordsfasen

Det er kanskje litt å ta i å kalle det selvmordsfasen, men dere som har hatt en ordentlig kjærlighetssorg vet hvor jævlig livet suger en periode og man har bare lyst til å legge seg under dynen og aldri våkne igjen. Man får forferdelig tanker i hodet, gråter hele tiden og man tenker at livet ALDRI kommer til å gå videre. Og man kommer heller ALDRI til å finne noen som vil være kjæreste med deg igjen. Livet suger hardt. Alt og alle er slitsomt. Tanken på jobb, skole og daglige gjøremål som trening, plikter, spise, rydde og bare det å kle på seg er kjedelig og negativt. Når venninner ringer eller foreldrene dine vil snakke med deg så er alt bare mas. Denne fasen er kanskje den verste for man innser ikke helt hvorfor det ble et brudd, hvorfor livet ikke går som man planla og man sitter igjen med forferdelig følelse som ingen kan trøste bort.

TIPS: Det er lov å være lei seg. Det er lov å gråte. Det er lov å sørge. Men, bestem deg for en dag du er ferdig å gråte. Feks, "om 2 uker er jeg ferdig". Det fungerer faktisk veldig bra! Gråt så mye du vil frem til da. Når du blir invitert på kino, venninnekvelder, trening, middagsselskap så si ja! Ikke press deg de første dagene men ikke la joggebukse på sofaen være noe du gjør i flere uker. Kom deg opp og prøv å lev livet som vanlig. Du er FRI og kan gjøre akkurat som du vil!

Fase 2 - kom tilbake til meg

I denne fasen begynner man å bagatellisere problemene man hadde i forholdet og da er veien til å ta kontakt med exen veldig liten. IKKE gjør det! Ikke sett deg i en situasjon der du blir enda mer såret. Det ble slutt for en grunn. Dette er den mest sårbare fasen for man tenker ikke klart og det er lett for å gjøre noe dumt. Man har vært gjennom masse grining og dritt men man sitter forsatt med mange spørsmål. Her trenger man egentlig en avslutning og svar på hvorfor det gikk som det gikk. Sitter man ikke med svarene selv er det godt å ha venninner som man fylle hodet ditt med det du trenger for å bli "tilfredsstilt". Sørg for å ha venninner rundt deg som ønsker deg det beste og som kan hjelpe deg i riktig retning. De trenger blant annet å minne deg på hvorfor det ble slutt og hvorfor det ikke gikk med h*n. Husker jeg satt med venninner og sa "Han vil kanskje ha meg tilbake, kanskje han savner meg. Jeg må sende han en melding". 1 av 10 ganger jeg hadde en slik nedtur så sendte jeg melding og ble skuffet over svaret jeg fikk - om jeg i det hele tatt fikk et. De andre gangene røsket de mobilen min ut av hendene på meg :-) Haha. Jeg fikk så mye hjelp til å gå videre av venninner.

TENTIPS: Skriv gjerne en liste selv på ting du ikke liker/likte ved h*n. Man sier alltid at man skal tenke og se på det positive men her er det motsatt! TENK NEGATIVT! Husk på alt som irriterte eller såret deg. Hvor deilig er det ikke å slippe alt dette i fremtiden? Det som også må gjøres her er å slette vedkommende på alle sosiale medier. Hvor jævlig er det ikke å bli påminnet om denne personen hele tiden? Slett, slett, slett!!

Fase 3 - hatfasen

Okei, nå begynner det å ligne noe her! Denne fasen er så viktig!!!!!! Man begynner å innse at det aldri blir "dere to" igjen og man begynner å faktisk like tanken. Når sorg og triste tanker går over til hat så beveger man seg bort fra de positive følelsene man satt igjen med, til negative. Enkelte kan si at det er forferdelig å tenke slik om andre personer men det hjelper faktisk veldig! Husker dere den episoden i Friends hvor Rachel, Phoebe og Monica lager en slags "heksegryte/bål" for å brenne bilder av ex-kjærester? Det er hat-fase :-)

TIPS: Hold hatet for deg selv (altså, ikke gå rundt å baksnakk til hans kompiser og for all del, IKKE fortell han at du hater han). Gled deg over at du har snart kan erklære deg fri fra kjærlighetssorg.

Fase 4 - likegyldighet

Gratulerer! Nå er du i den fasen du vil være i. Du er likegyldig. Er du lei deg, sinna, og hater - så har du forsatt følelser. Men når du er likegyldig - da bryr du deg ikke! Denne fasen er fantastisk for det er da du IKKE kan bli såret. Får exen din en ny kjæreste så er du likegyldig. Får du en melding så er du likegyldig! Dette er SÅ deilig! I denne fasen skjønner man at livet går videre og at det finnes mange flotte typer/damer der ute! Du trenger ikke ex-kjæresten din og du må ikke være i forhold. Du har det fint på egenhånd men vet også at du er fin nok, snill nok, god nok om du treffer en du liker! Livet er bra igjen!

TIPS: Ingen tips trengs her! Lev livet og kos deg!

Avslutningsvis vil jeg gjerne si; Ja det er fantastisk å være i forhold. Men ikke til hvilken som helst pris. En gammel tante i Spania sa til meg en gang; "det er bedre å være lykkelig alene, enn ulykkelig sammen med noen." Av alle guttetips/råd jeg har fått fra henne så er kanskje dette det beste. For det er så sant! For 4 år siden hadde hun akkurat skilt seg, vi lå inne på rommet hennes og så på telenovela. Jeg spurte om hun ikke var lei seg. Da sa hun det til meg. "Jeg har det mye bedre alene for han gjorde meg bare ulykkelig". Carlota som hun heter, lot meg være hos henne hver sommer og jeg hadde alltid kjærlighetssorg når jeg var hos henne. Hun hadde så mange tips og råd jeg skulle gjerne delt videre. Morsom er/var hun også! Hun lurte av og til på hvorfor vi kvinner måtte ha kjærester og sa alltid at jeg var for fin og snill til å være med slike drittsekker. Haha. Jeg så det ikke den gang, men jeg ser det i dag. Så mye tid og tårer på umodne og slemme gutter. Hadde jeg bare visst det jeg vet i dag, - den gang! :-)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Del gjerne denne videre om du har en venninne som har kjærlighetssorg! <3

Les også

"Slik holder du på kjæresten din".

"Mine kjærlighetssorger".

Kjærester og sosiale medier.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Cecilie kværmyr
,
Fantastisk!
martaalise
martaalise,
Helene
,
Utrolig sanne de påstandene, er virkelig flere faser man går gjennom, det til forferdelig
martaalise
martaalise,
vet. livet suger når man er lei seg </3
nouw.com/martaalise
Lisa
,
Totally agree! Jeg har nok et par faser til da, haha men kjenner meg veldig godt igjen..
martaalise
martaalise,
haha 😃 fortell?
nouw.com/martaalise
Tina
,
Hei Marta! Herregud så flink du er skriver, blir skikkelig inspirert her, måtte jo bare lese! Er jo viktig tema dette her, å det for folk til tenke på det som er viktig!! 😃 jeg ble glad for lese dette, det noe jeg vil ta med meg videre! ❤ takk for tips. Hjelpe mye bare det. Glad i deg vennen! Du er flink skrive, liker bloggen din. 😊 stå på!
martaalise
martaalise,
Tusen takk søte deg <3 gøy at du leser bloggen 😃
nouw.com/martaalise