Slik blir du glad i å gå på tur

Hei kjære fine lesere. Nå har meg og Audun akkurat kommet oss ut av et deilig og langt badekar-session. Vi har ikke badekar hjemme i Arendal, så da utnyttet vi det her hjemme hos mamma. Det ble litt over en time med badesalt, badeskum, masse kosing og ett par episoder av Girls. Jeg har nemlig fått Audun til å begynne å se det med meg.. Vet ikke helt hva han synes enda, men det var min tur å velge etter at vi har sett The Blacklist..

Selv om vi har vært på "ferie" hos mamma har vi vært flinke til å bevege oss og forsatt i det gode sporet med alle turene våre. Mange av dere spør meg hvordan jeg klarer å holde motivasjonen oppe og det er ikke så lett å svare på, for jeg har ulik motivasjon fra dag til dag. En dag kan det for eksempel være været (jeg elsker å løpe i fint vær), andre dagen kan det være at jeg har spist noe dritt og vil gjøre opp for det, og andre dager kan jeg være HELT umotivert og likevel tvinge meg på tur. Også er det jo litt motiverende når søndagen komme at jeg kan telle på mer enn en hånd hvor mange turer og joggeturer jeg har hatt! Tenkte å liste opp hva som gjør at jeg er glad i å gå på tur slik at kanskje flere av dere kommer dere ut 😘

1. Følelsen av å være "flink pike"

Er du som meg, å unner deg ting litt for ofte, så føles alt mye bedre når man får kommet seg på tur. Jeg elsker følelsen av å komme meg ut av døren, vite at jeg gjør noe bra for kroppen og følelsen etterpå som strømmer ned over kroppen; god samvittighet! Om du hater å trene eller hater å komme deg ut på tur, så motiver deg akkurat med dette. Hvor deilig er det ikke når man er ferdig? Det skal faktisk ikke mer til enn 30 min...

2. Behagelig kledd

Jeg må ikke ha det fresheste treningstøyet for å yte best mulig, jeg tror det jeg hadde på meg i dag for eksempel er flere år gammelt. MEN, jeg må føle meg bra, klærne skal sitte godt. Det er greit at det strammer, men ikke slik at det blir ubehagelig. Jeg skal IKKE fryse eller svette i begynnelsen av økten. Også noe av det viktigste for min del; jeg MÅ ha håret vekke og opp, helst i flette eller høy hestehale. Jeg skjønner ikke hvordan noen kvinner orker å trene med håret ned når de har langt hår???

3. VANN ER SUPERVIKTIG

Jeg klarer ikke å prestere like bra om jeg ikke har med meg vann på tur eller trening. Jeg drikker minst en flaske vann og det gir meg så mye! Så, husk vann!

4. Ha noe fint å se på + terreng

Dette er ikke et must, men absolutt en fin motivasjonsfaktor når jeg skal ut på tur. Hvor deilig er det ikke å komme seg ut i frisk luft, blant fin natur og utsikt? Noe som også er litt viktig for meg er terrenget. Jeg får rare og vonde legger når jeg går og løper på asfalt og det husker jeg at jeg fikk når jeg spilte basketball også. Litt klumpete, tror det kan være legghinnebetennelse. Men når jeg går på grus og i store oppoverbakker, litt flatt og nedoverbakker, altså variert, så blir leggene mine og resten av kroppen mye mer fornøyd!

5. Å gå sammen

Finn deg noen som vil med glede, bli med deg ut å gå! Dette kan være en hund, kjæreste eller venn! Jeg finner så utrolig mye selskap i å gå tur med Chanel, og det gjør at turen ikke blir så kjedelig og lang. Min favoritt er jo selvsagt Audun, men når han ikke kan eller heller vil på treningssenteret så er hun god å ha. Gruer meg til å gi henne fra meg!

6. Ha det gøy!

Å gå tur eller bevege seg generelt kan være litt slitsomt av og til, men hele turen blir veldig gøy om man prøver å gjøre det beste ut av det + at man velger nye ruter før man blir lei! Jeg anbefaler også å velge løyper som ikke bare er flate, men som har litt bakker så man kan utfordre seg selv litt!

Ellers vil jeg gjerne anbefale Stendafjellet her i Fana for dere som bor i Bergen. Det er en utrolig god tur som har bratte bakker og får pulsen opp mange, mange ganger! Også gir den utrolig mye mestringsfølelse og passer for alle. Er man i dårlig form er det bare til å stoppe litt opp underveis og er man i svært god form kan man jogge opp. Audun vekslet mellom å jogge og gå opp med meg.

Nå skal jeg pakke for vi skal dra i morgen tidlig! Iiiih! Gruer meg litt for jeg vil egentlig bli her litt lenger.. Føler vi nettopp kom.. Men men, heldigvis kommer vi tilbake i juni for å feire bursdagen min. Hva skal dere i kveld?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Du et flink til å motivere, fikk plutselig lyst og ut og gå tur haha!:) skjønner heller ikke hvordan folk orker og trene med håret nede, man blir jo bare mer klam og varm og det er bare i veien. Jeg er motsatt av deg, jeg liker og gå tur vist det regner eller er overskyet, men det er fordi jeg har så sterk pollen allergi at jeg blir sliten bare å tenke på å gå turer i sola når det er Værst. Stå på❤️
martaalise
martaalise,
Takk skjønne 😃 Ja nå får du komme deg ut! Nå kommer jo finværet også <3 😃
nouw.com/martaalise
Thelma
,
kan du gi noen tips noen brae tursteder i arendal??
martaalise
martaalise,
Hei Thelma. Nei det kan jeg dessverre ikke. Vi bare går i området her og går gjerne i hvilket som helst terreng. Har gode tursteder i Risør som jeg gjerne kan anbefale, men her i Arendal har jeg nesten kun gått på veien og i byområdet, tror jeg?

Eneste jeg kommer på nå er Hove men der har du kanskje vært? Der gikk jeg mye når jeg bodde på Tromøya 😊
nouw.com/martaalise