Skolestart og lite tilbakeblikk

Kan tenke meg at denne uken har vært spennende for mange barn der ute, spesielt de som startet på skolen for første gang. Jeg husker ikke min første skoledag, men det er fordi jeg startet når jeg var 3 år i Spania. Her gikk jeg på en gammel nonneskole som heter San Cayetano. Den lå rett ved huset vårt hvor vi bodde mine første leveår. Ikke før jeg var 5 og 1/2 år flyttet vi til Norge hvor jeg måtte gå først i barnehage også starte i 1 klasse på Åse Skole i Ålesund.

me & mami 

Men tilbake til Spania. På denne skolen måtte vi ha uniformer og på bilde over ser dere at det er en liten jakke over klærne mine. Under gikk jeg med hva jeg/mamma ville. Det hadde nok blitt alt for varmt å gå i noe annet midt på sommeren.. Dette var en privatskole og mamma og de betalte en del for at jeg skulle gå her. Skolen varte fra 9 om morgenen til 5 om ettermiddagen. Mamma hentet meg kl 1300 og da var jeg hjemme til 1500 (siesta) - skolen startet igjen og var ferdig 1700. Om mamma var ute å fløy så hentet nannyen meg. Vi hadde flere som bodde hos oss men hun jeg husker best var fra Madagaskar og var veldig mørk med fine krøller.

Skolene i utlandet og da spesielt Spania er på ett litt annet nivå enn oss. Man lærer ting som løkkeskrift, gangetabellen, engelsk etc, veldig tidlig. I tillegg snakket vi to språk på skolen, både castellano som er "vanlig" spansk også mallorkinsk som er en variant av katalansk og vanlig å snakke i Mallorca. Mallorkinsk kan jeg ikke den dag i dag siden vi ikke praktiserte det hjemme, dessuten er det syyyyykt vanskelig men jeg snakket det like flytende som spansk når jeg var liten.

På bildet over er jeg sammen med Laura. En jente jeg gikk i klasse med. Hun var halv tysk og jeg husker hun alltid ville ha meg til å velge mellom henne og en annen jente i klassen. Haha. Lurer på hvor alle disse som stod meg så nært når jeg var liten er den dag i dag. Jeg har vært på Mallorca hvert eneste år siden og jeg lurer ofte på om jeg har gått forbi de på gaten. Har de det bra? Husker de meg? Jeg var jo hun som flyttet til det landet ingen hadde hørt om før..

Dette er hun jenten Laura alltid ville ha meg til å velge mellom, haha :-) Hun var trilling og min favoritt var henne. Husker hun var sykt grei og jeg lekte aller mest med henne. Så de aldri igjen etter denne dagen. Bildet er fra min aller siste dag på skolen hvor jeg bare var innom for å si hadet før vi flyttet til Norge, derfor går jeg i vanlige klær og de i uniform.

Det er ikke så mye jeg husker når jeg kom til Norge men jeg ble jo plassert i barnehage siden jeg var for liten til barneskolen. I barnehagen fant jeg meg ikke til rette i det hele tatt for alle norske ungene sov, spiste, lek og gråt. Ikke noe jeg var vant til. Var vant til mye lek, men ikke all den dullingen og ingen skole! Ikke kunne jeg språket heller. Men barn lærer språk veldig fort, så 3-4 mnd senere kunne jeg flytende norsk.

Nå som jeg har bodd i Norge hele denne tiden så synes jeg det er rart å begynne så tidlig på skolen og skoledagene er lange, men det er vel også noe man venner seg til. Jeg kunne absolutt tenkt meg å oppdra barna mine i Spania, men skolesystemet her i Norge har også sine fordeler 😃

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Så utrolig skjønn❤️ Så gøy at du har bilder ifra skolen😊
martaalise
martaalise,
haha 😃 ja!
nouw.com/martaalise
Anne L
,
Du var utrolig fin! Og fortsatt er <3
martaalise
martaalise,
team4poter
team4poter,
Så søt og du er jo fortsatt utrolig vakker, er ikke rart i det minste at du er mitt forbilde 😍
nouw.com/team4poter
martaalise
martaalise,
så fint sagt <3
nouw.com/martaalise
Lully
Lully,
ha en fin helg!
nouw.com/lully
Tonje
,
Nydelig jentunge. Mammaen din må ha vært stolt.
martaalise
martaalise,
Hehe det var hun nok!
nouw.com/martaalise
Jensen
,
Koselige bilder. Du er nydelig