Silikonpupper - spørsmålsrunde

8 oktober 2012 tok jeg silikon i puppene, på den tiden var jeg litt over 20 år. Jeg fikk egentlig dette i 18 års gave og kunne ha operert meg da, men siden det ikke betydde så veldig mye i den perioden så utsatte jeg det. Jeg hadde kjæreste på den tiden og han ville ikke at jeg skulle gjøre det heller. Jeg hadde mast meg til dette fra jeg var veldig ung men når jeg faktisk var voksen nok til å gjøre det så trakk jeg meg. Men etter at jeg flyttet til Oslo som 19 åring begynte tankene på silikon igjen. Jeg brukte L i klær mens over brystene hadde jeg sikkert str S. Det føltes som ingen kjoler var laget for min kropp og om jeg skulle hatt det trangt over brystene og større andre steder så måtte jeg ha gått til en skredder hver gang. Det var selvfølgelig ikke bare med klær jeg følte at puppene var et problem. Det var også når jeg kledde meg naken og så kroppen min. Jeg er ikke en liten jente, jeg er 1.75 høy og hadde på den tiden 80-85 B i bh størrelse. Det så ikke bra ut og jeg hadde dårlig selvtillit pga dette.

Noen uker før operasjonen sa det bare klikk i hodet mitt. JEG MÅTTE OPERERE MEG SNAREST! Så da begynte jeg å google klinikker og leste mye om det. Tror det gikk 2 uker fra jeg begynte å mase om dette til mamma til jeg lå der på operasjonsbordet. Mamma skulle vekk den dagen jeg fikk operasjon og hun synes det var helt forferdelig at jeg skulle "fikse" dette alene. Man blir jo litt handicappet etterpå og trenger hjelp til veldig mye. Men jeg hadde gode venninner som stilte opp, så det ordnet seg. Den dag i dag tenker jeg at det er det beste jeg noensinne har gjort og jeg unner alle som har store komplekser å operere seg. For meg ble det litt verre siden jeg tok brystløft i samme operasjon. Noen mente jeg ikke skulle ha gjort det mens legen som opererte meg mente at jeg trengte det. Tror de flyttet den 1 cm - men dette skulle få puppene best mulig. Jeg har større arr enn de fleste siden jeg har ned fra brystvorten og ikke bare under puppen men arrene blir finere og finere for hver dag. Jeg har fått litt spørsmål i det siste og det er sikkert flere som lurer så her har jeg svart så ærlig som mulig men håper dere har i bakhodet at jeg tok to operasjoner i en + at jeg har veldig lav smerteterskel. Alt dette er individuelt men her er min erfaring;

Er det noe du vet nå etter operasjonen, som du kunne ønske du visste før operasjonen? Isåfall, hva?

Først og fremst; Jeg kunne ønske jeg ikke tok brystløft. Legen mente de kom til å bli perfekte om 10 år, så vi får se da, om det var verdt det :-) Andre ting jeg kan si er at jeg leste meg veldig opp før operasjonen så jeg var godt forberedt. Trodde bare ikke at det var så vondt som det var.

Jeg bor i fjerde etasje uten heis.. Hvordan tror du det blir å gå opp alle trappene rett etter operasjonen? Er det overkommelig?

Du burde finne noen som kan bære deg opp! Haha :-) Jeg hadde heldigvis heis men det gikk vondt å bare flytte på seg, gå på do osv. Jeg tror du klarer det men jeg tror du kommer til å bruke veldig lang tid.

Hvordan ville du forberedt en person som skal operere seg best mulig mentalt?

At det kommer til å gjøre vondt men samtidig tenke på hvor glad du blir når smertene er borte! Ikke tenke på selve operasjonen for den er stygg. Men tenke på hvordan det blir etterpå når man har fått det man har ønsket seg.

Hva bør man være forberedt på? Både før, under og etter operasjonen.

Før; nervene man får. Man skal også dusje med antibakteriell såpe dagen før og ikke spise noe før 6-8 timer før om jeg husker riktig. Jeg hadde heldigvis operasjon klokken 8 om morgenen så jeg slapp å sulte meg, haha. Man kan drikke et lite glass vann en time før operasjon. Men det er det. Husk å få noen til å hente deg. Du kan ikke kjøre bil eller ta bussen. Og heller ikke alkohol en uke før. Under; da er du i full narkose. Men husk å følge reglene før operasjon. På min klinikk måtte jeg for eksempel ikke ha snus på 2 uker, ingen neglelakk og ingen øredobber eller kroppssmykker. Legen tegner deg opp og forklarer deg hvordan narkosen fungerer så nervene forsvinner litt. Etter; Det er vondt når man våknet og tror man er på klinikken i 3 timer etter operasjonen. Mn når man tar en paragin forte går smertene over. Vær også forberedt på at man skal slappe av og tenke på seg selv de neste dagene. Jeg fikk beskjed om å ikke bære noe tungt på 3 mnd og ha noen voksne tilstede det første døgnet.

Har huden din viet seg ut etter du tok silikon? Hvor lang tid tok det før puppene "satte seg", om du skjønner?

Den har nok viet seg ut men jeg har vært veldig heldig for jeg har ingen strekkmerker på puppene. Jeg har venninner som er veldig liten (typ 50 kg) som tar veldig mange gram og de får ofte strekkmerker nedover puppene og på siden. Mitt beste råd er å følge kirurgens råd; ikke ta for mye i forhold til din kropp. Puppene satte seg ikke før 1 år senere. De struttet veldig og jeg hatet det, så jeg sluttet å gå med BH tidlig for at de skulle "dette" litt og det er så mye finere for det ser mer naturlig ut.

Hvordan føltes smertene?

Helt forferdelig. Men jeg er en liten pyse. Husker jeg så ned i brystkassen min som hadde bandasje og der var det nesten sort for det var så mye blod. Det var helt forferdelig å vaske puppene og husker jeg hadde mamma på høyttaleren når jeg skulle gjøre det. Ville ikke i det hele tatt men hun guidet meg gjennom det. Håper dere ikke dømmer meg men er det noe jeg savner så er det smertene. De var helt jævlig når det var på det verste, men den følelsen av at operasjonen er over og at jeg har fått nye pupper var fantastisk! Smertene er "verdt" det.

Hvilken type smertestillende fikk du med fra klinikken? Hvor mye trengte du? Hjalp det nok?

Jeg fikk en pakke med paragin forte og brukte opp nesten alt, så ja det var nok :-) Noen ganger tok det litt ekstra tid før det virket og det var grusomt!

(Kunne ønske jeg hadde flere bilder men dette er i hvertfall når ting begynte å bedre seg og jeg begynte å gå med "sportsbh". Puppene var så stramme)

Kan du ligge på magen? Isåfall, hvor lang tid tok det før du kunne ligge på magen?

Nei og det tok mange mnd før jeg kunne. Husker ikke akkurat når men husker det var kjipt for jeg liker å ligge på magen.

Omfanget av smertene? Hvor sterke smerter det var, hvor lenge det varte og slikt.. Har hørt man til og med må ha hjelp til å gå på do de første fagene etter operasjonen.

Man må ha hjelp til å pumpe såpe etter dobesøk, åpne dører, løfte ting, bære ting osv. Så dobesøk må man også ha hjelp til. Jeg anbefaler ingen å være alene - i hvertfall ikke første døgnet.

Hvor mye silikon tok du?

Jeg ville ha større men jeg tok 240 gram. Det er veldig lite men det passer godt til kroppen min. Jeg er glad jeg valgte å høre på kirurgen min for det er ingen som gjetter at jeg har silikon og det er jo det som er meningen også med å ta det. Det skal jo se naturlig ut ;-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Ronja
,
Det er du som ser puppene dine hver eneste dag, om DU ikke er fornøyd og vil fikse så gjør det 😊 men ikke fiks om du er fornøyd og andre ikke. Det er din kropp og du gjør som du vill med den 😊
Anonym
,
Hvor mye kostet det til sammen?
martaalise
martaalise,
Det kostet 42000 😃
nouw.com/martaalise
Slankerinna,
Ikke alle som trenger så mye hjelp. Jeg klarte meg selv, også på do. Dagen etter var jeg på shopping. Så smertetakling er veldig individuelt. Jeg vil fraråde andre å gå på shopping da. Var litt tidlig😉
slankerinna.blogg.no
martaalise
martaalise,
Det er helt sant! har flere venninner som bare sier at jeg syter, haha 😊 Jeg hadde veldig vondt men glad jeg gjorde det likevel...
nouw.com/martaalise
Anonym
,
Hvilken bh-størrelse bruker du nå?
martaalise
martaalise,
Jeg bruker 85 D i vanlig butikker og 80 F på Change 😊
nouw.com/martaalise
Julianolav
,
Wow det høres skummelt ut
martaalise
martaalise,
:D det var det!
nouw.com/martaalise