serietips

God kveld fine lesere <3 Jeg sitter forsatt i sofaen jeg. Men jeg fikk faktisk gjort litt blogg i dag :-) Lagde blant annet mattips til bloggen og tok bilder. Det kommer i morgen! En sunn og deilig middag som dere kan få litt inspo fra. Akkurat nå har Therese gått hjem, for hun var innom en liten tur og rett før det gikk Camilla hjem. Vi har sett Lizzie McGuire filmen og spist middag. Jeg har hatt selskap i hele dag, så kvelden skal jeg tilbringe alene og se om jeg kan få legge meg tidlig. Men jeg må komme med et serietips til dere, nemlig; The Crown på Netflix!
Jeg så en episode av The Crown for maaaange måneder siden, men likte den ikke. Så sa mamma at jeg måtte gi den en ny sjanse og hun hadde selvfølgelig rett - igjen! Haha :-) Da så jeg første episode på nytt, fulgte med enda mer enn det jeg gjorde forrige gang, og så videre på den. Jeg ble helt frelst når det hadde gått noen episoder. Ikke bare er scenene helt fantastiske, skuespillerne sykt flinke og antrekkene fascinerende - men historien er veldig spennende og lærerik. Det beste av alt er jo at det faktisk har skjedd før. The Crown handler om monarkiet i England og følger dronning Elizabeth fra hun er veldig ung, og gjennom årene hennes som dronning. Hun blir dronning som bare 24 åring og har plutselig ansvar for hele nasjonen. Og ikke minst alle koloniene England hadde.
For å se denne serien må du kanskje være et hint av interessert i historie, men jeg tror interessen kan oppstå veldig raskt med en gang du kommer inn i serien. Også er det jo viktig å bli opplyst både om monarkiet, politikken, andre verdens krig, koloniene osv.

En av mine favoritter i serien er onkelen til Elizabeth, som egentlig var konge i England. Han sa fra seg tittelen for han ble forelsket i en kvinne som hadde vært skilt to ganger før. Det var ikke lov og han valgte bort kronen og makten til fordel for, kjærligheten. Og derfor ble faren til Elizabeth konge og Elizabeth, naturlig nok tronarving. Det er mange ting i serien jeg ikke hadde peiling om, men som jeg har lært nå, ved å se på serien som forteller historien deres. Jeg visste fra før av Elizabeth var en kald dame, men i serien får du innblikk i flere sider med henne og hvor tøft hun i mange situasjoner hadde det. Det var harde valg. Det at hun er kald kommer óg frem en del ganger. Som at hun nektet sin søster å gifte seg med en mann hun var så forelsket i. Hun fikk aldri han, og søsteren tilga Elizabeth aldri.

I skrivende stund sitter jeg og ser på siste episode av sesong 2. Jeg er så lei meg for at jeg må vente ett helt år til neste sesong! Om det i hele tatt kommer en til da.. Åhh. Det har vært så spennende! Har slukt alle episode og vært oppe mange netter for å se mest mulig. Håper dere vil gi denne en sjanse <3 Jeg må legge vekk pcen og følge med! Åpner den igjen etterpå slik at jeg kan svare på kommentarer og mail :-) Dere må gjerne komme med tips om hvilke serier jeg MÅ se! Har plutselig ingen serie å følge med på senere i kveld! Liker ikke tanken på det...

følg meg gjerne på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

SaraHHSofie
SaraHHSofie,
For noen fine tips!
nouw.com/sarahhsofie
Anneli
,
Jeg har også bare sett en episode av denne som ikke falt særlig i smak men nå fikk jeg lyst å gi den en ny sjanse 😃 Et tips til deg om du allerede ikke har sett den er manhunt: unabomber på Netflix. Det er en serie basert på virkelige hendelser. Det handler om en som sender bomber i posten over en periode på flere tiår adressert til personer helt uten tilknytning. CSI klarer ikke finne ut hvem det er, og ansetter derfor en profilør. Han skal finne ut hvem det er kun basert på ting bombemannen har skrevet altså hvordan han bruker språket. Jeg slukte hele serien på en dag, anbefales!! Den hopper litt frem og tilbake mellom år som kan være litt forvirrende i starten så bare husk å følge med hvilket årstall som dukker opp på skjermen. Og hvis du ikke har sett filmen interstellar så må du se den også! 😃
martaalise
martaalise,
Haha, ja prøv den igjen <3 😃 Takk for tips! Det skal jeg sjekke ut 😃
nouw.com/martaalise
Helene
,
Kan virkelig anbefale The Handmaids tale på HBO.
martaalise
martaalise,
Tusen takk Helene! Den har jeg faktisk sett 😃
nouw.com/martaalise