Så langt kom jeg i Top Model

Jeg har ikke hatt lyst til å legge dette ut for jeg har følt på skammen over å tro at jeg er noe jeg kanskje ikke er. Prøver hele tiden å fremstå som at jeg har sparket og låst inne janteloven men den henger haltende på venstre foten min enda. Jeg føler vel kanskje på at noen av dere kan tenke "hva faen trodde hun at hun hadde der å gjøre?" Haha.. Men nå skal dere høre.

Første uken i mai ble det delt en link om at Top Model søkte deltagere. Jeg er godt kjent med programmet, men enset det ikke ordentlig før lillesøsteren min sendte meg link. Da gikk jeg inn for å se hvorfor hun hadde sendt meg det. Jeg skjønte raskt hvorfor, de søkte plus size, eller større jenter. Hm, er jeg så modig? - tenkte jeg. Haha. Men det er jeg jo, så jeg sendte inn detaljer om meg, 2 bilder også lå jeg ved en video fra bloggen siden jeg ikke turte å sende en introduksjons-video av hvem jeg var. Tenkte at om de virkelig vil ha meg med, så tok de kontakt. Jeg ventet helt til dagen før fristen, lørdag 7 mai, med å sende inn. Dagen etter ringte de meg og ville gjerne ha meg inn til intervju. Jeg freaket helt ut og tenkte at jeg ikke var så modig likevel. Så jeg takket nei til å komme på casting.

Men så ringte de meg på mandagen igjen og da var de i Oslo i to dager. De lurte på om jeg ikke kunne komme inn samme dag eller neste dag. Jeg bor jo 4 timer fra Oslo så for meg var det uaktuelt. Jeg ville ha de hit, men det lo de bare av - Haha. *Diva*. Jeg snakket med Audun og han var helt med. Han kunne selvfølgelig kjøre meg inn. Så jeg ringte opp igjen og sa at jeg kunne komme inn dagen etter. Det som fikk meg til å ombestemme meg var at hun sa at jeg allerede var videre til runde 2 fordi at de hadde luket vekk ganske, ganske mange jenter. Så da var det litt mer verdt turen.

På vei inn fikk jeg vite at vi kun skulle være 6 jenter fra Norge, 6 jenter fra Sverige og 6 jenter fra Danmark. Shitt... Da var sjansen mindre enn om vi skulle ha vært 18 jenter fra Norge... Så da fikk jeg kalde føtter igjen, men jeg tenkte at siden vi var på vei så kunne jeg i hvertfall delta på intervjuet.

Jeg kom frem til Oslo og ringte dem som avtalt kl 12. Fikk så beskjed at de ikke kunne være på hotellet de hadde booket pga streiken, så de hadde lånt en leilighet. Tenkte at dette ble så useriøst. Men når vi fant leiligheten så jeg at jenter gikk inn og at de var så modig. Jeg gikk så å ringte på og fikk beskjed om å stå i bakgården med de andre for å vente til de var klare. Jeg hadde så vondt i magen.

Vi ble så hentet 5 minutter etterpå og ledet inn til leiligheten. Jeg var veldig varm for det var den solen ute og jeg gikk i høye hæler.

Vi kom opp til leiligheten og da var det 3 fra Top Model Castingen. To som intervjuet i hvert sitt rom og en som tok mål. De to som intervjuet tok med seg hver sin jente inn (vi var 7 stk totalt akkurat da). Hun andre begynte å måle en av de andre jentene og jeg fikk helt hetta. Hun tok nemlig fram både målebånd og vekt. "Yes" tenkte jeg. Hele verden skal se hva jeg veier. Hurra. Men de andre var jævlig tøffe, så når det ble min tur så måtte jeg bare hoppe i det. Jeg tok også bilde med målene mine. Og såååå.. Ble det min tur. Da skulle jeg inn i ett av rommene for å bli intervjuet. Jeg ble intervjuet på et soverom som var på størrelse med ett kott. Det var plass til en seng (hvor hun som intervjuet satt med pc på fanget) også stolen hvor jeg skulle sitte. Her var jeg i en time og de andre jentene som satt ute å ventet påpekte hvor lenge jeg hadde sittet der. Når jeg kom ut hadde det kommet ganske mange flere jenter inn. Jeg fikk veldig god kjemi med hun som intervjuet meg, og hun fikk meg skikkelig til å slappe av. Hun roste meg opp i skyene, og var sikker på at jeg kom med men hun kunne ikke love noe for det var kanalen som bestemte helt til slutt. Tiden inne på rommet med henne gikk og før jeg visste ord av det var jeg sendt til psykolog på Frogner.

Her ble de som kom videre fra måling og intervju sendt. Psykologen bare spurte meg om helt vanlige ting fra barndommen min og nåværende situasjon. Alle som er med på slike programmer må gå gjennom en psykologtime. For meg som er så åpen var ikke dette noe problem akkurat. Her var jeg i en liten time.

Jeg hørte ikke noe mer etter dette og dagene bare gikk og gikk. Tenkte at om det var ett sted jeg skulle ha blitt luket ut, så var det under intervju fordi jeg ikke hadde personlighet nok eller under målingen hvor jeg enten var for stor, lav eller ikke fin nok. Men etter psykolog timen tenkte jeg at det var derfor.. at de kanskje hadde inntrykk av at jeg tok for lett på det å delta i ett slikt program eller ikke ønsket selve modell-biten sterkt nok.

Men, så fikk jeg en mail på selveste 17 mai... "congratulations" stod det på emnet. Jeg ble helt satt ut. Åpnet mailen og da fikk jeg vite at jeg var blant de som var videre til vurdering av kanalen. Top model hadde allerede vurdert meg, så da var det opp til kanalen hvem som skulle videre til de 6 som skulle bli med på programmet. Wow. I mailen stod det også at jeg skulle sende bikini bilder og en video av meg selv der jeg skulle fortelle hvorfor de skulle ta meg med. Så da, mens jeg stod å hjalp mamma på kjøkkenet til 17 mai-middagen, bestemte jeg meg for å løpe opp på loftet og gjøre det. Jeg spilte inn video på 2 min men så fikk jeg ikke til å laste opp. Sendte de derfor en link til youtube, men den vet jeg ikke om de åpnet.. Jeg sendte mail til dem for å høre om de hadde fått den men det hadde de ikke.. Bikini bilder fikk jeg heldigvis sendt. Dagene etter dette gikk, og jeg ble kontaktet av en jentene jeg hadde blitt kjent med på castingen. Hun hadde også kommet like langt som meg, men hun hadde ikke hørt noe hun heller. Vi ble enige om at vi skulle si til hverandre uansett hva som skjedde - om vi kom med eller ikke.

Dagene gikk igjen, og lørdagen 28 mai nærmet seg. Dette var dagen vi eventuelt skulle bli sendt ned til Portugal for å delta. Dagen før hadde jeg forsatt ikke hørt noe så da skrev jeg at jeg syntes det var dårlig at jeg ikke hadde fått høre om avslaget. Jeg hadde jo gått å tenkt på dette hver dag og jeg merket det tæret litt på meg.. Men da fikk jeg en mail om at jeg ikke var med - så klart, men at jeg kom med blant topp 15 og at det var vanskelig å velge siden det kun skulle være 6 stk.. De lå også ved utrolig mange fine ord - så det trøstet litt.

Men det var jævlig sårt å føle at jeg ikke var god nok, fin nok, bra nok og det tok faktisk noen dager å komme over det. Men det som kanskje svidde mest var at hun jenten jeg hadde blitt kjent med, kom med, uten å si noe til meg. Jeg vet at det er veldig strenge regler men vi hadde blitt enige om å si i fra til hverandre uansett. Hun sa det helt til slutt før hun dro men da hadde jeg allerede funnet ut av det. Jeg orket ikke å være noe bitter-bitch så jeg ønsket henne lykke til og at jeg var glad på hennes vegne. Det var jo veldig rart å føle en slags bitterhet eller svik over noen jeg hadde kjent i 2 timer. Haha. Men nå har jeg fått det veldig på avstand og kan snakke om det - det er også derfor jeg har valgt å ikke fortelle dere dette før nå. Det smakte vondt i mange, mange dager. Nevnte i ett innlegg om at jeg hadde fått et veldig stort avslag for noen uker siden men jeg sa ikke hva. Så nå vet dere hva jeg snakket om.

Jeg føler en trøst over at castingen likte meg godt og bare det i seg selv er en stor selvtillits-boost! Det er også fint å tenke på at jeg kom så langt og jeg håper at de som kom med ønsket dette mye sterkere enn meg. Men det er likevel vondt å føle at man ikke er bra nok. Jeg vil alltid vinne, men jeg skjønner at ikke det går alltid.

Og til dere som kjenner meg eller har blitt kjent med meg gjennom bloggen, dette kommer nok som ett sjokk for jeg har aldri nevnt at jeg vil bli modell og det var heller ikke det som var min store motivasjon. Min motivasjon var å vise at kropper som meg også kan være fin, ha selvtillit, ha på fine klær osv. Og at det er plass til sånne som meg. På samme måte som det at jeg ikke er for at alle bloggerne skal være super slanke med luksusvesker og ha samme type liv. Det skal også være rom for andre kropper, personligheter og historier. Jeg følte selv at jeg var en god kandidat, ikke bare fordi jeg er en større jente, men også fordi jeg har åpnet meg om vår situasjon og alt det som følger med. Glemte å legge ved her at under intervjuet spurte de meg også om jeg ikke brydde meg om omdømme mtp Audun og våres situasjon. Jeg følte jeg svarte godt nok på det, men hvem vet. Det kan ha vært så mange forskjellige grunner til hvorfor ikke jeg kom med. Jeg kan ikke skylde på det at jeg har vært åpen om livet våres, det kan like så gjerne vært at jeg ikke er fin, kul nok eller ikke passet inn - for selv om jeg mener det, så kan andre mene noe annet - desverre!

Men, mange av dere lurer sikkert på hvorfor jeg er så ærlig om dette men jeg synes at det ofte blir publisert eller delt kun positive ting når man har oppnådd eller lykkes med noe. Her ville jeg vise at jeg prøvde, ønsket noe veldig mye, men likevel klarte jeg det ikke. Og at det er okei. Aldri med en gang, men når man har fått det litt på avstand og fått litt tid så er det greit at man har "feilet". Om vi alle hadde innrømmet og vært åpen om at vi enten strøk på oppkjøring, blitt dumpet av kjæresten eller at man ikke kom inn på den og den skolen til høsten, så hadde det vært litt lettere å være oss. Litt lettere å være menneske. For ingen er perfekte og ingen vinner hver gang.

Under intervjuet og tiden etter har jeg sett over min søknad og den som er lagt inn er ikke sendt inn av meg. Så de har tatt utgangspunkt i en søknad som er sendt inn av noen andre noen dager før min søknad. Det er ikke Audun eller noen i min familie, så det er litt artig. Men da gjenstår det å spørre, hvem meldte meg på? 😂

Marta Alise

Liker

Kommentarer

irenekeser
irenekeser,
Så utrolig tøft av deg å melde deg på! Du er så modig 😊
nouw.com/irenekeser
martaalise
martaalise,
Takk Irene <3
nouw.com/martaalise
Tanja
,
Du er råflott! Bra noen som ser ut som deg blogger for du skiller deg veldig ut. Positivt ment. Så noen hadde slengt dritt på fansiden til bloggen din på facebook. Ville bare si: fuck off! Ikke bry deg om de folkene der. De er en egen rase!!
martaalise
martaalise,
Takk for det Tanja <3 Ja det er de virkelig :-O
nouw.com/martaalise
Line
,
Mon tro hvilken verden vi hadde levd i da. Om alle skulle vært så ærlig. Du er fantastisk og du gjør hverdagen min!!
martaalise
martaalise,
:D så fint sagt!
nouw.com/martaalise
Rikke
,
Utrolig fint innlegg. Jeg har akkurat de samme tankene som deg. Hadde vi alle vært åpne om både oppturer og nedturer hadde vi hatt det mye bedre. Ikke sunt å strebe etter en perfekt fasade. Synes du skal være stolt over deg selv. ✨
martaalise
martaalise,
Hei Rikke! Ja jeg vet.. Men mange ser det på som en svakhet å både innrømme at man er leiseg eller at man ikke har klart dét og dét! Tåpelig!
nouw.com/martaalise
atti
,
Kjære snille, søte og vakre Marta du er mer enn fin nok og du er mye mer enn bare god nok. Du er AMAZING!!! Synes du er modig som tør å dele dette med oss. Jeg pleier som regel å holde det som ikke går min vei for meg selv. Du er tøff! Hadde bare alle være like åpne om alt så hadde vi sluppet mye av det dumme som foregår.
martaalise
martaalise,
Hei Atti! Ja men vi mennesker gjør det. så jeg prøver å inspirere både meg selv og andre til å snu den trenden <3 Takk for kjeeeempe fine ord!!
nouw.com/martaalise
CC
,
Blir lei meg av å lese at du tok det så tungt, men det er bra at du klarer å ha et så positivt syn at du ser videre. Ingenting du bør skamme deg over. Trenger ikke Top Model for å kunne si at du er en helt utrolig nydelig person - på innsiden og utsiden.
martaalise
martaalise,
Hei CC <3 ja det var helt rart, haha 😊 Men heldigvis gikk det over! <3 Tusen hjertelig! Så utrolig snilt av deg!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Du er så utrolig modig!❤️ Skjønner veldig godt du blir skuffet, men du hadde vært så absolutt en verdig kandidat, du er fin på utsiden og insiden, veldig tøft av deg og melde deg på!:)
martaalise
martaalise,
Ja plutselig har man veldig lyst på det man ikke kan få, haha 😊 Også er det de forventningene rundt.. Tusen takk Helene <3
nouw.com/martaalise
Servitøren
,
Du er en utrolig vakker jente, og har en fantastisk utstråling, så du er en vinner allerede der 😉
martaalise
martaalise,
Åhh så hyggelig at du er her inne <3 Tusen tusen takk for det 😃 Vi kommer snart tilbake!
nouw.com/martaalise
Linda ,
Hadde sikkert kommet med om du fikk lastet opp den videoen 😲i gratulerer uansett 😊)
herreminhatt.blogg.no
martaalise
martaalise,
Haha nei det vet jeg ikke :-O Tusen takk!
nouw.com/martaalise
Amalie
,
de gjorde en tabbe. jeg falt ut etter to episoder. Hadde du vært med ville jeg uavhengig av programmet fulgt med. Jeg er sikker ikke alene om det <3
martaalise
martaalise,
Uff.. Jeg ville se videre fordi jeg synes det var gøy å følge med på hun jeg traff på casting, men ellers hadde jeg falt ut selv! I promise! Hhaha, du er grei da <3 😃 Det var veldig fint sagt!
nouw.com/martaalise