Robben Island

Synes det er helt utrolig at så mange vil følge meg her nede! Tenk, i dag skal vi hjem alt. Hvordan skal jeg klare å holde på dere når jeg har kommet hjem til kjedelige og kalde Norge? :-) Haha.

Siste tingen vi gjorde i Cape Town før jeg ble skikkelig dårlig var Robben Island. Når man googler hva man må gjøre her nede, så stor Robben Island på topp 3 på alle lister der ute. Det er kanskje grunnen til at jeg ble litt skuffet, for jeg trodde jeg skulle lære SÅ masse og at det skulle være DEN opplevelsen. Men det var kjekt altså, det er kjekt å ha vært der. Glad for det, men jeg tror ikke jeg blir å dra ut igjen der. For det første så var båtturen ut der utrolig skummel både frem og tilbake og for det andre snakket guiden vår en veldig vanskelig engelsk, så jeg skjønte kanskje annen hver setning om jeg var heldig.

Robben Island er som mange av dere sikkert skjønner en øy utenfor Cape Town. Vi brukte ca 45 min for å komme oss ut dit med båt. Når vi kom frem var vi sil i tønne. Det var så mange turister, men solen strålte - så perfekt dag å besøke øyen på.

Her bodde det mange og jeg trodde dette var kun en øy med et gammelt fengsel som nå var museum. Men nei, mange innbyggere her. Vi fikk omvisning i buss rundt store deler av øyen også omvisning inne i fengslet.

Dette er guiden vår. Han sonet på denne øya i 5 år og grunnen til at han ble arrestert var fordi de mente han var en terrorist. Det trodde de forresten om alle andre som satt her også. Men mange av de var politiske fanger + at guiden vår hadde kun vært med på en protest langs gatene. Han var veldig, veldig vanskelig å forstå dessverre. Vet ikke om det var fordi han var soningsskadd, (for det var flere ting han gjorde som var litt rart) eller at han mikset inn sitt eget språk mellom engelsken. Men han var en veldig hyggelig og glad mann og han hadde mye fint å komme med som jeg tar med meg videre.

Som feks tilgivelse. Etter alle de årene på denne øya og alle de dagene uten mat, all tortur de har opplevd - så klarer han likevel å si at han tilgir dem som gjorde det og at livet går videre. Han sa han satt veldig pris på å være fri og at det tok han lang tid på å bli kvitt den bitterheten som lå inni i han etter de årene på øya.

På denne øya satt Nelson Mandela i 18 år. Til sammen satt han 28 år i fengsel før han ble valgt som landets president. Alle celler var like store men de prøvde å gjøre forskjeller mellom fangene slik at det skulle oppstå splid mellom dem. Som feks denne plakaten. Her viser de hvor mye asiatere og fargede skal ha til mat, mens "bantus" - som er svarte, skal ha mye mindre av maten.

De svarte fikk også kortbukser, for å vise at indere og fargede var over dem - siden de hadde langbukser.

I dag har jeg større perioder hvor jeg føler meg bedre. Flyet vårt går i før i kveld men jeg føler at jeg skal klare det. I går tenkte jeg at det var umulig at jeg skulle fly.. Men nå er jeg litt roligere. Dessverre er den jævla feberen sykt ødeleggende!

Nå skal vi ta en liten tur med røde-busser og se om jeg klarer det. Visst ikke er det rett på hotellet igjen... Har jo en del vi ikke har fått gjort her i Cape Town, for å si det mildt. Tusen takk for alle "god bedring"-meldingene. Vi blogges senere :-)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg på facebook HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer